Районната прокуратура в Пловдив започна разследване на обстоятелствата, довели до големия пожар в депото за отпадъци край село Шишманци. Проверката е възложена на отдел „Икономическа полиция“.

В едномесечен срок разследващите ще трябва да установят извършено ли е престъпление, което да е причинило вредни последици за околната среда. Анализът от замерването на чистота на въздуха от мобилната лаборатория на екоинспекцията показаха, че има минимално завишаване на показателите на фини прахови частици в района. Пожарът в депото в Шишманци вече е почти напълно потушен, но горенето продължава в долните пластове.

В свищовското депо за отпадъци огънят е овладян. Сметището е върху площ от 50 декара и се намира на около десет километра от общинския център.

Пожарът в Хасковоско е загасен. Изгорели са около 8000 декара. 4000 от тях са горска територия, предимно с широколистни дървета. На помощ на пожарникарите бяха изпратени и военни. Предполага се, че пламъците са били предизвикани от човек в понеделник.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar