Кадри от катастрофа край плевенското село Тодорово бяха изпратени до NOVA в рубриката „Моята новина“. На тях се вижда как джип се удря челно в идващ насреща лек автомобил. Веднага след това хора слизат от него и си разменят местата.

Според потърпевшите на волана е бил мъж, без книжка и чиято проба на място е отчела 1 промил алкохол. Пред полицията, обаче, той твърдял, че зад волана е бил 12-годишният му син. Записите от камерите са прегледани. А пострадалите потърсиха връзка с медиите, защото пияният мъж се разминал само с глоба.

„Малкият взел ключовете от масата или от хладилника и запалил колата“, така ми казаха. После се оказа, че е дете на 12 години, което едва ли може да стигне педалите и седалката. Аз усетих, че миришеха на алкохол и им казах: „Момчета, не е карал той, не ме лъжете, кажете – ще се разбере“. В близкия месец се тръби за нови закони, за отнемане на автомобили, за затвор, съд и т.н. А аз като говорих с полицаите се оказва, че под 1,20 промила е административно наказание. Казаха, че ще бъде акт около 1000 лева, за неправоспособен и алкохол“, посочи Бисер Петров.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar