Янко Попов – Туцо от Килърите е бил хванат с джиесем в затворническото общежитие в Кремиковци на 27 юли т.г. Никой обаче не споменал за това в Софийския градски съд (СГС) на 22 август, когато лишеният от свобода поиска да го пуснат предсрочно. Случаят не бил докладван и в Софийския апелативен съд, който на закрито заседание вчера е отхвърлил окончателно молбата на затворника за освобождаване. На 22 август това направи и съдия Николай Николов от СГС с мотива, че осъденият не се е поправил напълно.

От управата на затвора твърдели, че не са укрили инцидента с телефона. Причината съдът да не знае за него била, че документите за предсрочното освобождаване били пратени по-рано.

Туцо излежава 10-годишна присъда. Той е признат за виновен за участие в бандата на Петър Стоянов – Сумиста и като помагач в убийството на бизнесмена Румен Рачев, който е причакан от 2-ма мъже и е застрелян пред болницата в Шумен на 3 юли 2009 г. Според обвинението Туцо бил ятак на килърите. С дните в предварителния арест досега Попов е излежал 5 г., 11 месеца и 20 дни. Остават му малко повече от 3 г. и 11 месеца. Наскоро той поискал наказанието му да бъде прекъснато заради влошено здраве от хипертония, исхемична болест на сърцето и диабет. Прокуратурата обаче отказала. Туцо работел като болногледач в стационара, така 2 дни му се броят за 3 излежани.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar