От държавното обвинение в Бургас обявиха, че са самосезирали от журналистически материали и вече е разпоредено на областния управител Вълчо Чолаков да упражни инцидентен административен контрол над решението на общинския съвет в Царево. С него преди седмица бе дадено одобрение за изработване на план за застрояване на парцел от 22 169 кв. м в местността „Силистар“.

Решението на местния парламент, което разбуни духовете, привлече и вниманието на премиера Бойко Борисов, който разпореди на губернатора да го спре. В качеството си на лидер на ГЕРБ Борисов разпореди преди това и на кмета на Царево Георги Лапчев да задържи решението. Ден по-късно самият Лапчев окачестви като фалшива новина твърденията за застояване на „Силистар“ и подчерта, че това е политическа заигравка от страна на опозицията. От общината твърдят, че няма внесено инвестиционно намерение за строеж, а е само идея.

От прокуратурата в Бургас са дали изрични указания към областната управа, при констатация на противозаконни действия да бъдат предприети необходимите незабавни мерки за отстраняването им.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar