С фалстарт започна процеса срещу 22-годишният студент Тодор Николов, който нападна и наби слепи туристи в Несебър. Делото трябваше да започне в четвъртък, но бе отложено заради адвоката на пострадалите словашки туристи. Защитникът им не се яви на заседанието и изпрати молба за отлагане, тъй като бил възпрепятстван по семейни причини. Районният съд в Несебър отложи делото и насрочи следващото заседание на 1 октомври.

Районният прокурор Радост Бошнакова заяви, че извършеното престъпление е тежко и очаква осъдителна присъда, а не глоба. „Извършеното е достатъчно тежко и сериозно престъпление, което трябва да ангажира съответната полагаща се наказателна отговорност – „лишаване от свобода“, коментира обвинителката и допълни, че Прокуратурата ще поиска видеоконферетна връзка, чрез която да бъдат разпитани пред съда пострадалите словашки граждани.
„Тъй като те са в неравностойно положение, онлайн разпита ще изпълни целите на НПК и е целесъобразно да се извърши по този начин. Това е една процедура, която сме обсъдили със съда и считам, че това е не само процесуална икономия, но и ще се случат нещата по-бързо и лесно. Иначе трябва да пътуват до България и да дойдат с придружител, а това ангажира допълнителни разходи и забавяне на производството“, каза още прокурор Бошнакова.
Студентът Тодор, срещу когото са повдигнати две обвинения ще отговаря пред съда за причиняване на „лека телесна повреда по хулигански подбуди“ и „пътно хулиганство“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar