Огромна е цената заради забавянето на законопроектите, измерва се в пари – вторият транш на Плана за устойчивост е 724 млн. лв. Също дали сме дума пред гражданите и трябва да изпълним думата си. Това каза Крум Зарков, служебен министър на правосъдието, в предаването „Защо, г-н министър?“ по бТВ.

Той коментира, че отхвърленият закон за „защитените лица“ пречи на някоя партия. Ние скоро ще бъдем наказани и осъдени за нетранспонирането му по три причини – европейска директива, Плана за развитие, хората няма да бъдат адекватно защитени, поясни Зарков.

По промените за КПКОНПИ той отново уточни, че се държи на промените на служебния кабинет, а не на „Продължаваме промяната“ и обясни, че импийчмънтът на президента, заради който е спорът, не е възможен в промените в антикорупционните закони.

Крум Зарков съобщи, че „политическата класа изпитва страх, че внесе ли се законът за промяна в механизма за разследване на главния прокурор, ще започнат компромати“. „Ние такъв страх нямаме, утре законът ще мине през МС и ще влезе в НС, ще мине и през КС“, обясни той.

Откак депутатите са в парламента дискусията за съставяне на правителство не е напреднала, смята Зарков. Той добави, че нови избори не са препоръчителни. По-добре е да има действащ парламент, но ако ще се събира, само за да обърква Изборният кодекс – няма нужда, е мнението на правосъдния министър.

За Зарков хартиената бюлетина и машинното гласуване нямат общо с резултата на изборите. „При нови избори БСП ще е отново надолу. Подходът на Корнелия Нинова е, че събира подчинени“, поясни социалистът.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar