Полицията и прокуратурата в Горна Оряховица проверяват сигнали за търговия с гласове за предстоящите избори на 27 октомври. В полицейското управление за писмени обяснения бяха привикани хора от криминалния контингент и кандидати на БСП, начело с депутата Явор Божанков, който играе за кмет.

48-часовата проверка е по сигнал за предлагане на гласове от местни лихвари на политическите щабове. Съмненията са, че те държат лични документи на длъжници и могат да осигурят гласоподаватели. На този етап няма задържани, казаха от Районната прокуратура в Горна Оряховица. Снемат им се писмени обяснения и при необходимост се съставят предупредителни протоколи, поясниха от прокуратурата.

По жалба за оказван натиск върху гражданин да даде гласа си за Божанков на разпит в полицията в Горна Оряховица бе и народният представител. Според него сигналът, че някой е принуден с шамари да гласува за него, е фалшив и е изпратен по електронната поща.

„Опонентите ми преминаха всяка граница. Подминавам всичко това с усмивка. Няма да се поддам на натиск и да променя начина, по който водя своята кампания. Чистотата и морала в живота и политиката са принципи, с които не правя компромис“, се казва в официално изявление на Явор Божанков до медиите.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гаверон
Гаверон
23 октомври 2019 19:52
Гост

Ма вижте какво, това е кандидат на БСП. Нещо изненадва ли ви? Той как взе преференции да се домогне до парламента? Айде не ни ги пробутвайте тия колко той е невинен.