Административен съд – Хасково е решил 17 698 дела от основаването си досега. Днес се навършиха 15 г. от създаването на институцията. От 2007 г. досега в съда са образувани 18 008 дела, от които 11 393 първоинстанционни административни дела и 6 615 касационн.

Първият председател на Хасковския административен съд бе съдия Теодора Точкова. През 2015 г. съдия Точкова бе назначена за Главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. През същата година за председател на съда бе избрана съдия Хайгухи Бодикян, която след изтичане на мандата ѝ през 2020 г. започна работа като магистрат във Върховния административен съд.

През 2021 г. за председател на Административен съд – Хасково беше избрана и назначена съдия Василка Желева. Към момента в тук правораздават 8 магистрати.

През годините с професионализъм, воля и всеотдайностсъдиите и служителите доказаха, че административното правосъдие се отличава с качество и бързина, с достъпност и прозрачност, а съдът успешно се утвърди като модерен и отговарящ на европейските стандарти в правораздаването.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar