14-годишна ефективна присъда постанови състав на старозагорския окръжен съд спрямо обвиняем за системно насилие над непълнолетната си дъщеричка музикант и диджей от казанлъшкото село Дунавци.

Стоян Владев беше задържан на 14 юли 2019 година след сигнал от бившата му съпруга, че е подлагал на системно сексуално насилие тогава 13-годишната си щерка. В края на март м.г.друг състав на старозагорския съд постанови същото по размер наказание,но апелативният съд в Пловдив върна делото обратно в Града на липите за ново разглеждане. В хода на новото разглеждане съдът призна за виновен музиканта , че през периода май.2016 г. до ноември.2018 г. дома си в казанлъшкото село Дунавци, условията на продължавано престъпление, като родител чрез използване на положение на надзор и чрез употреба на сила и заплашване, извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на малолетната си дъщеря, като блудството представлява особено тежък случай.

Владев е признат за виновен и за това , че от декември2018 г. до 3 март следващата година пак в село Дунавци на 4 пъти се съвкупил с дъщеря си като я е принудил към това със сила. В продължителен срок от време музикантът принуждавал малолетната си потомка да наблюдава виртуални полови сношения между лица от различен пол, чрез използване на положение на надзор.

Подсъдимият е осъден да заплати на вече непълнолетната пострадала, действаща със съгласието на своята майка, сума в общ размер на 62 000 лева, включваща обезщетения за причинени неимуществени вреди, претърпени в резултат на трите престъпни деяния.

В Окръжен съд – Стара Загора делото се разгледа по общия ред при закрити врати с оглед на обстоятелството, че повдигнатите спрямо подсъдимия обвинения са за сексуални престъпления с обект малолетно дете. В хода на съдебното производство бяха разпитани всички свидетели и вещи лица, посочени в списъка на лицата за призоваване към обвинителния акт, както и допълнително призованите по делото свидетели.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar