27-годишен мъж е задържан за 72 часа от Окръжна прокуратура в Търговище след издадена европейска заповед за арест от Белгия за участие в организирана престъпна група, която отглеждала 600 растения канабис. Това съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Предстои произнасяне на съда по искането за предаване на Красимир Кр. на съдебните власти в белгийския град Льовен, откъдето издирват българина.

Заедно с други наши сънародници той отглеждал растенията в плантация в околността, както и на други места. Установено е, че дейността е развивана в периода от февруари до 23 май, когато престъпният бизнес бил разкрит. Младият мъж веднага се укрил и успял да напусне Белгия, за да избегне наказателното преследване, по което имало задържани други българи.

От Апелативна прокуратура уточняват, че според законите на Белгия младежът е заплашен от 10 до 15 години затвор. За лице, ръководило такава престъпна група, пък наказанието било от 15 до 20 години затвор. Дали за Красимир има такива данни не се уточнява.

Задържаният бил от поповските села. У нас нямал противозаконни прояви.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar