Убиец на възрастна жена, умъртвена по особено жесток начин в дома си в с. Устрем, беше осъден на 20 години затвор от магистратите в Ямбол. Мишо В. беше признат за виновен, за това че на 8-и ноември 2016-а е проникнал в частен дом на сомотно живееща стара жена в село Устрем, община Тополовград.

87-годишната жертва била пребита, удряна многократно и душена с ръце и крак, докато подезичната й кост се счупи и тя издъхнала в адски мъки.

Убийството беше разкрито от хасковските криминалисти, но разследването се водеше от прокуратурата в Ямбол. Община Тополовград е част от Хасковска област, но попада в района на действие на Окръжните съд и прокуратура в Ямбол.

От множеството удари част от черепа на жертвата е бил буквално раздробен, получени са били множество живото застрашаващи кръвоизливи и травми.

Преди жестокия побой Мишо В. открил сумата от 3000 лева. След това пребил до смърт старицата, за да не го издаде на полицията.

Заради жестокото убийство съдът е определил първите години зад решетките на Мишо да бъдат при строг режим. Присъдата подлежи на обжалване и протест в Апелативния съд в Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar