Главният секретар на МВР Живко Коцев не изключи възможността да бъдат задържани още хора след ареста на служител на ГДБОП по обвинение в шпионаж в полза на Русия.

Той не пожела да отговори на въпрос на БНР дали става дума за разплитане на шпионска мрежа в българските служби за сигурност.

Акциите в ДАНС и ГДБОП са свързани, потвърди главният секретар. Коцев обяви, че утре Софийска градска прокуратура ще даде подробности по шпионската афера.

„Да, това е съвместна реализация между ДАНС, Дирекция „Вътрешна сигурност “ на министерството, Градска прокуратура – Софийска градска прокуратура и ГДБОП. Така, че мога да ви уверя, че се работи обективно независимо, че е наш служител. Събрани са доказателства, иззети са мобилни устройства, технически средства за комуникация, на които тепърва ще се назначават експертизи. Този процес е в начален стадий. Продължава и в ДАНС и в утрешния ден ще се даде нарочен брифинг в Софийска градска прокуратура, където ще получите по-подробно информация за мотивите, броя на лицата, въобще детайлите по целия казус“.

Главният секретар на МВР бе в Сливен, за да приеме годишния отчет за извършената работа на Областната дирекция на полицията. Той даде отлична оценка за междуинституционалната работа на МВР, прокуратура и местна власт

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar