Шофьорът на високопроходим автомобил, возещ туристи в Рила, който вчера почти прегази полицай, остава в ареста за 72 часа, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Той ще отговаря за хулиганство, отличаващо се изключителен цинизъм и дързост.

Шофьорът на автомобила е заплашен от до 5 години затвор. Според обвинението вчера в района на курортен комплекс „Паничище“, 32-годишният мъж е осуетил проверка от служители на полицията в Кюстендил. Като аргумент за задържане на мъжа за 72 часа се посочва високата обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие.

След като на 13 август министърът на околната среда и водите Емил Димитров забрани достъпа за автомобили, както в границите на национален парк „Рила“, така и в ниската част на планината, които попадат в зоната от „Натура 2000“, позната като „Рила буфер“, органите на реда и организаторите на превоз до рилските езера с автомобили си играят на котка и мишка.

Днес пред полицията в Дупница беше организиран протест от занимаващите се с тази дейност, които твърдят, че с колегата си били са гъби в планината, когато изненадващо започнал да ги преследва бял пикап без опознавателни знаци. От видео, разпространено от возещи се на лифта, обаче се вижда, че на пикапа има синя лампа. Протестиращите твърдят, че опит за прегазване на полицай не е имало, но очевидци отричат тяхната версия. В крайна сметка думата ще има съда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar