Младежът беше разпитан по делото за смъртта на Милен Цветков, но отказа да разкрие подробности, за да не се уличи в престъпление

    Телефонът, в който имало кореспонденция, свързана с въздействието на дрогата, иззет от стаята на Кристиан Николов, бил на брат му. Това стана ясно при разпита на Денис Николов по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков, което в четвъртък се гледа в Софийския градски съд.

    Двамата братя използвали резервния мобилен апарат. Денис обаче отказа да разкрие повече подробности, за да не се уличи в престъпление, и отказа да отговаря на въпросите на прокуратурата. По закон той има това право.

    Младежът разказа, че Кристиан му се карал за някои чатове в телефона, но не посочи за какво са се отнасяли.

    На едно от заседанията през януари прокуратурата посочи като доказателства данни от мобилен телефон. В него е имало кореспонденция от 2018-2019 г., в която се обсъждали свойствата на наркотиците. Апаратът беше намерен от разследващите повреме на претърсванията в стаята, която обитавал Кристиан на 3-ия етаж във фамилната къща в центъра на София.

    На делото беше разпитан и приятел на Георги Иванов, който му помогнал да избяга от катастрофата. Георги бе в колата с Кристиан по време на инцидента. Пред магистрати младежът разказа, че двамата се чули по телефона и трябвало да се видят. Георги обаче му обяснил, че станало нещо, и ако може да го вземе, но без да дава подробности. Двамата се разбрали да се чакат в посока Зоологическата градина на километър от зловещата катастрофа. Приятелят му взел такси и отишъл на уговореното място. Двамата се заговорили и Георги Иванов му разказал, че участвал в катастрофа с Кристиан Николов и едно момиче. Избягал от инцидента, защото се страхувал от реакцията на баща си. Той е син на бившия депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

    Георги бил в шок и много стресиран след катастрофата, обясни приятелят му. И добави, че го е взел с таксито и го оставил близо до НДК, където Георги бил отседнал в двустаен апартамент на булевард „Витоша“. Двамата се познавали от Италия, където били студенти.

    Разпитана беше и майката на Кристиан – Десислава Пешева. В деня на инцидента тя не била в София.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar