Бизнесменът Васил Божков, който е с 11 повдигнати обвинения и се намира в Обединените арабски емирства, обвини българските власти са потулили случая с иззетите от неговата фондация „Тракия“ артефакти. Новото си обвинение Божков отправи чрез „Фейсбук“, който се превърна в основният му канал за комуникация.

Божков определя като „незаконното заграбване на артефакти“ от прокуратурата и Министерство на културата изземването на предмети от колекцията му. Двете институции не са коментирали новата публикация.

През февруари прокуратурата изнесе частната му колекция от антики и обяви, че част от нея е незаконна, а Министерството на културата каза, че Васил Божков не е регистрирал 2700 артефакта.

В публикацията си днес Божков посочва, все още няма реакция по сигналите на Фондация „Тракия“, която е сезирала международни институции, включително централата на ЮНЕСКО.

„ЮНЕСКО реагират веднага и предават случая на българските представители там, но случаят е потулен от българските власти“, казва бизнесменът с интереси в хазарта и към движимите културни ценности.

Кога и какви обвинения бяха повдигнати на Божков – четете тук и тук
За разследването срещу него, по което все още няма достатъчно доказателства – тук

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar