От МВР обявиха, че имат заподозрян за заплахите срещу съдия Владислава Цариградска и министри от кабинета. По-късно от Прокуратурата уточниха, че той е използвал различни имейли и интернет на различни институции.

„Когато бъде задържан, ще се разбере има ли връзка с Мартин Божанов-Нотариуса и неговите действия“. Това заяви експертът по сигурност и бивш зам.-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов в „Интервюто в Новините на NOVA“. Той уточни: „Или лицето е подтикнато да продължи с тези заплахи и да компрометира разследването, или е ентусиазирано от това, което вижда по медиите, и отключва свои стари желания за наказание“.

„Не е толкова трудно да се проследи едно устройство, като мобилен телефон, дори и да няма СИМ карта в него. Ако е влизал в Wi-Fi мрежи, е оставил следи – значи е ясно името и номера на телефона. Ако не е изключен от мрежата, може да бъде локализиран. Но явно човекът, който прави тези неща, е добър конспиратор и успява да се изплъзва“, каза Иванов и добави, че за полицаите е ясно къде се събират бездомниците в София и могат да извършат проверки.

Относно съдействието от други държави за залавянето на Петър Петров-Еврото, доц. Иванов подчерта, че ако България е искала издирването му, той е щял да бъде открит отдавна.

„Когато се прие сегашният Наказателно-процесуален кодекс през 2005 г., магистратите получиха твърде голяма порция от властта в държавата. При тях са прокуратурата, следствието и съдът – балансът става сложен“, е мнението му.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar