Решение на Върховния административен съд от 27 март т.г. връща почти в изходна точка казусът с общинския път в парка „Росенец“ край Бургас, който води до резиденцията на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Постановеният акт на практика е в негова полза заради отхвърлената частна жалба срещу решението на Общинския съвет в Бургас до общинския път достъп да има само Доган.

Общинарите в Бургас приеха нов вариант за спасяване на пътя до плажа на „Росенец“

Парадоксът в случая е, че съдът е отхвърлил жалба на малката фирма и физическото лице срещу решение на Общинския съвет в Бургас, което той самият оттегли след протестите и сблъсъците с полицията от лятото на 2020 г. Така частната жалба става безпредметна, а това дава основание на съда да я отхвърли.

Пътят към сараите на Доган в „Росенец“ може отново да стане частен

Оттегленото решение на бургаския Общински съвет пътят до морската резиденция на Доган да стане частна беше обжалвано в съда и от близките до почетния лидер на ДПС дружества „Хермес Солар“ и „Стрейтлайн“. Управител на „Хермес Солар“ е Данаил Папазов -транспортен министър в правителството на Пламен Орешарски (2013 – 2014 г.). Тази жалба все още не е стигнала до решение, след като Върховният административен съд го върна на бургаския. Така решение по казуса дали Общинският съвет в Бургас правилно е отменил решението си общинският път в парка „Росенец“, водещ до сарая на Доган, да стане негов все още няма.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar