В Окръжния съд в Русе утре сутринта е насрочено първото заседание по делото за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов, който бе открит мъртъв на 14 март. м.г. в русенското село Николово.

Обвинението на прокуратурата е срещу Николай В. и Деян Цв. и е за грабеж, придружен с убийство. Двете момчета са родени през 1999 г.

Във фаталния ден, след като употребили наркотици и алкохол, тийнейджърите решили да извършат грабеж. Снабдили се с два ножа и тиксо, за да сломят съпротивата на жертвата, наели таксито на Валери в Русе и поръчали да бъдат откарани в Николово. На почти безлюдна улица заплашили водача да им даде оборота, който бил едва 60 лева. Шофьорът се съпротивлявал и тогава му били нанесени над 10 удара с нож, от които 60-годишният мъж издъхнал. Двете момчета бяха задържани часове след престъплението и бяха оставени за постоянно в ареста.

Макар че вече са навършили пълнолетие, ако бъдат признати за виновни, Николай и Деян могат да получат наказание до 12 години лишаване от свобода, тъй като през март 2017 г. са били 17-годишни.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar