Жестоко малтретирано момиче е открито от полицията в Добрич в апартамента на 32-годишен наркодилър, съобщиха от МВР.

18-годишното момиче е било държано повече от 20 дни в дома на мъжа и било редовно дрогирано, а по тялото му имало следи от наранявания, включително и от загасена цигара в лицето, обясни говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова.

Момичето е било открито от полицията, след като на 24 юли гражданин подал сигнал и служители на МВР извършили проверка в дома на родителите на 32-годишния мъж. Там открили около 15 грама марихуана, след което претърсили и собствения дом на младия мъж, където пък имало електронни везни и амфетамин . Именно там полицаите намерили момичето в безпомощно състояние.

То е било откарано в болница, а днес шефът на МБАЛ-Добрич д-р Светлозар Бойчев каза, че няма опасност за живота и здравето на младата жена. По думите му, нараняванията ѝ са повърхностни – по лицето, носа, устата, а направените тестове показали, че от година е приемала редовно марихуана и амфетамини.

Похитителят е задържан за 72 часа, като прокуратурата ще иска постоянен арест за държане на наркотици и противозаконно лишаване от свобода по начин, опасен за здравето на пострадалата и по особено мъчителен начин, посочи прокурор Арнаудова пред „Фокус“. Предстои момичето да бъде разпитано и пред съдия.

„В беседата, която се провежда с окръжния прокурор, тя е потвърдила, че е била държана не по нейна воля, а противозаконно е била лишавана от свобода от извършителя на престъплението. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи видът на телесните наранявания, което може да доведе и до повдигане на още едно обвинение за причиняване на телесна повреда на 18-годишната девойка“, каза още Арнаудова.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Минувач
Минувач
26 юли 2018 11:32
Гост

Тъжна история! Момичето със сигурност не е Света вода ненапита. Но да се гавриш по този начин с нея……..Тя е само на 18. На къде отива живота й?

Петров
Петров
26 юли 2018 11:09
Гост

Този изрод са го хванали поне. Добре, че има добросъвестни граждани, които да сигнализират.

Младенов
Младенов
27 юли 2018 8:52
Гост

За жалост ще го и пуснат толкова рзо.

Анонимен
Анонимен
26 юли 2018 10:41
Гост

Дрогата не е простила на никой. Дано момичето се оправи по-бързо и се откаже от наркотиците.

Генади
Генади
26 юли 2018 10:43
Гост

Кой знае в какво се е забъркала.