В продължение на над 4 часа парламентарната Комисия по конституционни и правни въпроси проведе обсъждане с главния прокурор Иван Гешев, на когото поставиха въпроси от всички партии, с изключение на ДПС.

Същевременно Гешев донесе на депутатите над 120 тома с материали, свързани с дейността на прокуратурата (какво имаше в тях виж по-долу).

На главния прокурор бяха поставени най-различни въпроси – за липсата на резултати в преследването на корупцията по високите етажи на властта, за ефективността на следователите, за престъпленията по транспорта, за проверките срещу депутатите от ДПС Делян Пеевски и от ГЕРБ Христо Терзийски, за закриването на специализираните съдилища и прокуратури.

Както и при предишното си изслушване в друга парламентарна комисия – по противодействие на корупцията, Гешев многократно повтори, че не може да бъде питан за конкретни производства. Той обаче подчерта и друго – че и да иска да даде информация на депутатите, която няма да попречи на дадено разследване, няма как да го направи, ако предварително не знае, че ги интересува и да поиска разрешение от наблюдаващия прокурор. Тъй като за днешното изслушване теми не бяха зададени предварително, а депутатът от ДБ Атанас Славов попита за проверките срещу Пеевски, Терзийски и санкционирания по закона „Магнитски“ бивш зам.-шеф на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков, се взе решение председателят на комисията Милен Матеев да изпрати писмено искане до прокуратурата за информация дали по тях са започнали досъдебни производства или е постановен отказ за образуването им.

Мирослав Иванов от ПП откри обсъждането с въпрос за констатацията на Антикорупционния фонд, че 2021 г. е била нулева година за борбата с корупцията.

Главният прокурор я отхвърли и заяви, че миналата година са образувани 935 производства за корупция и са внесени 410 обвинителни акта в съда. Осъдените с влязла в сила присъда са 343, а са оправдани 38 души. „Както виждате няма нула. Делът на оправданите е 11%, да, по-голям е общия за прокуратурата, който се движи около 3%“, каза Гешев. Но допълни, че има спад от 30-40% на информацията за организирана престъпност и корупция, която МВР подава на прокуратурата. „Ние сме скачени съдове с МВР и съда и когато няма разкриваемост и разследване, няма обвинителни актове и няма как да има осъдени“, каза той.

Мирослав Иванов репликира, че прокуратурата е господар на разследването и не може да се оправдава с МВР, а трябва да дава указания на полицията. „Нашите указания не са задължителни. Разследващият има оперативна самостоятелност и не всеки път прокурорът му пише: „Разпитай този, разпитай онзи“. При трудности прокурорът дава указания, но разследващият полицай и следователят са юристи и са достатъчно грамотни, знаят закона и какво трябва да се направи“, отвърна Гешев.

Последва питане от Дани Каназирева от ГЕРБ за това какво ще се случи другата седмица при закриването на спецправосъдието. „Драмата е голяма“, каза тя.

Главният прокурор за пореден път прогнозира хаос, говори за това, че според него прилагането на СРС по дела на спецпрокуратурата трябва да бъде преустановено. Гешев коментира и преназначаването на спецмагистратите след премахването на квотите за него от Конституционния съд: „Всички съдии в резултат от това остракиране желаят да станат административни съдии. Хайде сега да питаме как ще си довършат наказателните дела? Сходни са и желанията на прокурорите – искат във  военна и окръжна прокуратура, а не в СГП. И те са прави – защо да си причиняват да са виновни за всичко в тази държава“. И заключи, че организираната престъпност се радва.

Коментарите му за последиците от закриването на спецправосъдието предизвикаха възражения на депутатите, че се правят внушения, че НС е обслужило интересите на престъпността. „Това е политическо говорене и е недостойно“, каза Атанас Славов, а Гешев отвърна, че думите му са плод на опита му като прокурор.

Крум Зарков от БСП направи коментар на изказванията на Гешев. Той определи предложенията на прокуратурата за завишаване на наказанията за транспортните престъпления и за отнемане на колата, независимо на кого принадлежи, ако дрогиран или пиян предизвика тежка катастрофа, като „парекселанс наказателноправен популизъм“. И посочи, че няма как да се отнема чужда вещ, защото това ще погази конституционното право на собственост. По думите му полицията изпраща по-малко информация на прокуратурата, тъй като ѝ няма доверие. „Все другите ли са виновни, се питам аз. Кога ще имаме прокуратура, която да се ползва от доверието на българските граждани, по начин, по който като каже „Добър ден, тези снимки са фалшиви или тези снимки са истински“, хората да го приемат. Мислите ли, че прокуратурата под ваше ръководство ще може да възобнови доверието на институциите и на гражданите?“, попита Зарков главния прокурор.

Гешев отговори, че самият той няма доверие на статистиката за престъпността на МВР. А що се отнася до конфискацията на МПС при тежка катастрофа каза, че е работа на депутатите как ще го уредят в закона, така че да не се нарушава правото на собственост, но пък посочи, че на него в случая му противостои по-висша ценност – правото на живот.

„А доверието се изгражда от всички части на съдебната власт. Ние правим всичко да сме максимално открити. Но доверието не зависи само от съдебната власт. Не може постоянно и необосновано да се атакува една власт и да очакваме, че ще има огромно доверие в нея. Няма как някой постоянно да руши и да се очаква доверие“, каза главният прокурор.

Атанас Славов от ДБ започна въпроса си с известни фрази от историята на българската прокуратура: „Над мен е само Господ“, „Тук плод зеленчук“, „Ти си го избра“, „Инструмент на Господ и „Прайм се на луд“.

„Няма да коментирам другите цитати, а само този, който е от интервюто ми за Валерия Велева, за който има всякакви манипулации. В интервюто казвам, че всеки вярващ човек е инструмент на господ, че не знае каква е целта пред него и това е в божиите ръце“, каза той.

Двамата със Славов размениха реплики и чий колега е Делян Пеевски. Гешев твърдеше, че е колега на Славов, тъй като е депутат, а Славов пък, че е колега на Гешев, защото е бил следовател по едно и също време с него. И понеже Славов го попита за резултата от проверките срещу Пеевски, главният прокурор отговори: „Аз нямам личен интерес към депутата Певевски, Божанков или Иванов. Има десетки преписки с обществен интерес. Ако имахте искрен интерес да получите тази информация, щяхте да го формулирате в поканата към мен. Ако имате интерес, запитайте ме писмено и ще ви я изпратя, ако ми дадат разрешение наблюдаващите прокурори“. Така и се стигна до решението правната комисия да пише на главния прокурор за резултатите от проверките срещу Пеевски, Терзийски и Желязков.

Явор Божанков от БСП попита Гешев дали комуникацията му с пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова, която беше снимана при едно от предишните му идвания в парламента, не влияе на обективността на разследването за кюлчетата в спалнята на лидера на партията Бойко Борисов. „Краткият отговор е „не“. Аз имам над 6000 контакти в мобилното устройство, няма как да знам дали някой ще извърши престъпление, не ми влияе на вътрешното убеждение, че комуникирам и се познавам с някого“, каза главният прокурор.

Имаше въпроси и за дългото командироване на прокурори, като депутатът от ПП Димитър Гочев посочи случай на командироване от 7 години, за делата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди срещу прокуратурата.

Както стана ясно, всеки член на правната комисия получи от главния прокурор 5 папки с информация за правомощията на главния прокурор, укрепването на независимостта на прокуратурата в рамките на съдебната власт, както и за практиката на Конституционния съд за прилагане нормите на принципа за разделение на властите.

Ето какво съдържат папките:

  1. Доклади за прилагането на закона и дейността на прокуратурата и разследващите органи през 2021 г. и 2020 г.;
  2. Анализ на дейността на Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура за периода 2012-2020 г.
  3. Материали за дейността на ПРБ, Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура за 2019-2021 г.;
  4. Експертни предложения от главния прокурор за изменения в Наказателния кодекс, внесени в Народното събрание на 11 май 2020 г. и 6 юни 2022 г., част от които са свързани с налагането на наказания на водачи на моторни превозни средства, употребили наркотични вещества и алкохол. Както и писмо на ПРБ от 13 юли 2022 г. до Народното събрание относно липсата на институционална реакция във връзка с внесени през 2020 г. и 2022 г. експертни предложения за изменения в Наказателния кодекс, касаещи престъпленията по транспорта;
  5. Изложение относно правомощията на главния прокурор;
  6. Независим анализ на структурния и функционалния модел на ПРБ, извършен от Службата за подкрепа на структурните реформи на Европейската комисия през 2016 г., който включва препоръки за засилване на независимостта на разследващите органи;
  7. Решения на Конституционния съд, свързани с правомощията и независимостта на прокуратурата, в т.ч. на главния прокурор;
  8. Сравнително изследване (изготвено от Институт Отворено общество-София), свързано с фигурата на главния прокурор в държавите членки на Европейския съюз, както и с функциите на прокуратурите.

 

74
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:45
Гост

­­Г­о­­р­­­е­­щ­­­и­­ ­м­­о­­­м­­­и­ч­­­е­т­­а­ ­в­и­­­ ­­о­ч­­­а­­­к­­­в­­а­­­т ­­­-­­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?75170

Азнавур
Азнавур
22 юли 2022 11:47
Гост

Тези, които набеждават Гешев, църната чума устите да им занемее, без глас да ги остави, глухонеми да станат, в слепоци да се превърнат, белия свят да не видят, цял живот в занемение да бъдат!!!

Азнавур
Азнавур
22 юли 2022 11:13
Гост

На Кирил Петков чумата и трите му деца да тръшне, от болест страшна да ги изсуши, на лист да ги направи, живи трупове да станат, да не може нищо да ги излекува, на лекарите ръцете да им върже, в гроба да ги прати, Петков от мъка да вехне, като листо да изсъхне и труп да стане!

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 11:38
Гост

Засрамете се! Може ли така да кълнете като дърта циганка!

въпрос
въпрос
22 юли 2022 7:08
Гост

В кое поделение Гешев изслужи задължителната си наборна военна служба?

ТУРИКУРОФФ
ТУРИКУРОФФ
22 юли 2022 1:45
Гост

ПУЧИТАЕМИ ГУСПУДИНН АТА. СЛАВОФ, МИЛО НЕЖНО ПЕДЕРАСЧЕ, БИХ ЛИ МОАЛ ДА ТИ ГО ТУРА ?

Бях отвлечен и не знам! Това е политическа атака!
Бях отвлечен и не знам! Това е политическа атака!
22 юли 2022 0:29
Гост

comment image

адвокат от САК
адвокат от САК
21 юли 2022 22:48
Гост

Лекс, защо не сте публикували много важен въпрос от главпрока, а именно- “…Какво би станало, ако в Италия закрият съда “Антимафия”, а политик, който го е закрил, се качи в джипа на подсъдим в същия съд. Това попита главният прокурор Иван Гешев народните представители от правната комисия в парламента. “Може би е въпрос на народопсихология, на морал”, добави той. Преди близо месец фоторепортер на “България днес” засне как съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се качва в автомобила на Пламен Бобоков, паркиран пред парламента. Русенският бизнесмен е подсъдим в специализирания съд, който престава да съществува на 28 юли тази година.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
22 юли 2022 0:24
Гост

В Италия за разлика от България няма за едни като Пеевски ПРИКРИВАтура, а за други като Бобокови ПОРЪЧКОратура. Там има истински прокурори, които борят престъпността, а не един тъп и безпардонен агро труженик с каскет, който покровителства мафията, а на който го критикува за това му повдигна измислено обвинение и после с цялата си наглост вика „Аз на обвиняеми няма да отговарям“.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
22 юли 2022 0:25
Гост

Спрете с клишетата и опорните точки, че се изтъква.

Друг проскубан трол
Друг проскубан трол
22 юли 2022 0:33
Гост

Това не са опорни точки от лайнометните медии на шефа, а самата истина, такава каквато я помним от споминала се след Магнитски преПравен свят!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 22:32
Гост

„По думите му полицията изпраща по-малко информация на прокуратурата, тъй като ѝ няма доверие.“ Крум Зарков – най-големият капиталист в БСП дава доста странно обяснение. 1. Реално това е отказ от извършване на законови правомощия по политически причини 2. МВР е институция и няма как всички да нямат доверие в прокуратурата. Рашков и политиците си въртят номерата и се крият зад гърба на всички служители в системата, защото едно време министърът е бил тъждествен на ведомството. 3. Има решение на КС, което се казва, че длъжността на прокурора води до това, че не може да се презюмира недостатъчно полагане на… Покажи целия коментар »

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 22:25
Гост

„Мирослав Иванов от ПП откри обсъждането с въпрос за констатацията на Антикорупционния фонд, че 2021 г. е била нулева година за борбата с корупцията.“

Американските мекерета атакуват- да вземат някоя статия на Капитал Дневник, Свободна Европа или пък в крае случай ГугЛена, за да изглеждат подготвени и в час с нещата. Жалка работа- депутати се превърнаха в инструменти на либералния медиен конгломерат, спонсориран отвън. Много плосък въпрос за „господаря на разследването“ – Иванов демонстрира завидно повърхностни знания от студентската скамейка.

Хр.Ив. (Мравояда)
Хр.Ив. (Мравояда)
21 юли 2022 23:11
Гост

Ленчето (с Киро) сложи такива големи рогИ на това момче Миро, че се чудя как той успява да премине с тях през вратата на пленарната зала в НС?

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 22:22
Гост

Мирослав Иванов, Дани Каназирева и Крум Зарков, кои бяха тия бе!?Сериозно ли тези задават въпроси на онзи. Абе и вие едни кадри извадихте от НС, Правна комисия. Направо Главният блесна. Спрете да разхождате Гешев и да си задавате тъпи въпроси, че голям смях пада. Кротко, из ниското, че много работа за малко време трябва да свършите. Видя се как довършихте съд. реформа, как задържате по ЗМВР, как нарушавате законите и Конституцията. Малко се засрамете! Хлябът е скъп, а вие народните представители и зрелище не можете да направите, само мелодрами и цинизъм.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 19:10
Гост

Гешев е истински прокурор. Той е един от нас,разрибира проблемите и казва на глас това което си мислим от години.Ние ще го уважаваме дори и след като изтече мандата му. Смятате,че като се справите с него ще овладеете прокуратурата,но грешите. Зад него стоят реални редови прокурори ,които няма да се уплашат от натиск. И отсега да кажа,че не съм Сийка.

хаха
хаха
21 юли 2022 19:20
Гост

Како Сийке, отдалече ти личи, че не си кака Сийка!

Каква поредна каскетна идиотщина
Каква поредна каскетна идиотщина
21 юли 2022 17:26
Гост

При очертаващите се близки срещи от трети вид (с бай Ставри), Каскета май е решил да пледира за невменяемост и сега влиза в роля

Георги Ат.
Георги Ат.
21 юли 2022 15:58
Гост

Сега ако са пичове от правната комисия ще ги прочетат, ще направят анализ на прочетеното и ще го захапят за нещо, което не е трябвало да е в тия папки. Щото съм сигурен, че и от прокуратурата не са ги чели и някъде е изпуснато нещо, което не трябва да е там …

Човек
Човек
21 юли 2022 15:52
Гост

Посочвам, че “Идиот” по Доствевски е книга, която се отнася до човек с висок морал, какъвто е княз Мишкин, чиято наивност и доброта променят хората около него, които са от т. нар “висше общество”. В края на книгата е пита кой е идиотът – този, който му се смеят и има добродетели или този, който има предразсъдъци и е обременн с пороци. Недейте да правите подобни сравнения, ако не сте чели. Доколкото се отнася до постъпката на гл. прокурор, нали КС се произнесе, че трябва да се “отчита” са дейността си. Ето отчита се.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 16:09
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Каскет-класик!
Каскет-класик!
21 юли 2022 15:28
Гост

Идиот по Достоевски!

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 15:43
Гост

Не, идиот по Каскетски!

ама кой ще го чете това, алоооу?
ама кой ще го чете това, алоооу?
21 юли 2022 14:54
Гост

Колко дървета са изсечени за тези папки. Не можа ли да ги прати като мейл, или на диск да бъдат записани файловете.

Предлагам НС да отговори, като прати на прокуратурата учебници по основи на правото. Както и албуми със снимки от морето.

спомени от казармата
спомени от казармата
21 юли 2022 14:52
Гост

И мен така-в казармата бях писар, и ме караха да правя списъци по папки, а като приключа-отново същото.
Човекът сглобявал тези папки як зор е видял.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 18:57
Гост

Моля, писари от казармата да не пишат мнения във форума. Дори да сте станал магистрат, в което се съмнявам, нивото ви е останало от казармата. Nekjz

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 20:16
Гост

И кои точно длъжности от казармата позволяваш да пишат, като се има предвид,че казармата беше задължителна, освен за тарикатите. Писари-не може, а танкисти, свързочници, готвачи, артилеристи, кашици-може ли?
Или който е ходил в казармата е прост и тъп, а тарикатите, освободите се с хитрост са с предимство?
В казармата, писари ги правиха висшистите, неуважаема.

Емил
Емил
21 юли 2022 14:20
Гост

Известно раздразнение и нервност издава това действие на Гешев, да не се е изнервил на КС, а пък да си го изкарва на НС

Асен
Асен
21 юли 2022 14:19
Гост

Нека поработят малко дупетатчетата, стига са си чесали езиците само

Мехлем Балсамов
Мехлем Балсамов
21 юли 2022 14:18
Гост

Браво, Гешев, империята отвръща на удара

Христо
Христо
21 юли 2022 14:16
Гост

муахахаха, това е уникална тъпня. Дъно!

анонимен
анонимен
21 юли 2022 14:13
Гост

Един човек е стоял и само с комплектоване се е занимавал доста време, без обедна почивка. Да запазим минута мълчание за този човек.

Аз съм с швейцарска жълта книжка!
Аз съм с швейцарска жълта книжка!
21 юли 2022 14:07
Гост

comment image

Аз съм с швейцарска жълта книжка!
Аз съм с швейцарска жълта книжка!
21 юли 2022 14:07
Гост
Прозорлив
Прозорлив
21 юли 2022 14:04
Гост

Решил е да ги удави в бумащина ли

ЪбсурТ
ЪбсурТ
21 юли 2022 14:03
Гост

Покажи на тия депутати, Гешев

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 14:02
Гост

Главата си режа ако всичко това го е прочел Гешев… Явно единствената му цел е да саботира всеки опит за възстановяване на законността, дори препоръките да са от ЕС и Венецианската комисия.

Малинко
Малинко
21 юли 2022 14:12
Гост

ЕС и Венецианската комисия да не са разни божества, че да им се кланяме и да изпълняваме покорно всичко, което ни наредят?!

Мери
Мери
21 юли 2022 14:01
Гост

Надявам се да ги получат в електронен вариант, защото тия 120 тома разпечатани са тежък удар срещу екологията

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 13:59
Гост

Това олицетворява максимата внимавай какво си пожелаваш.

Евала, каскет, евала, тикво!
Евала, каскет, евала, тикво!
21 юли 2022 13:57
Гост

Каскета може да е изключително тъп, но за сметка на това е неземно нагъл.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 14:05
Гост

Само че те за 6 месеца доказаха, че са по-тъпи от него. Юрист им една, която се оказа обикновено курве спящо с министър срещу 14000 на месец. На техния фин Гешев е професор

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 14:09
Гост

Гешев не е професор, а академик! По аграрен туризъм обаче

Литмус
Литмус
21 юли 2022 14:38
Гост

Правосъдната псевдо министър няма кой да я бие по липса на сиво вещество…

V for Vendetta
V for Vendetta
21 юли 2022 15:08
Гост

С този плосък коментар става ясно, че не сте колега юрист. Или квартален анцуг философ, или трол. И в дват случая сте жалък.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 15:15
Гост

Имате грешка, ЛБ каза, че с Петков „имат (??само??) професионални отношения“.

Нов
Нов
21 юли 2022 16:13
Гост

На фИна на царящото беззаконие и чадъросване, каскетЯ е за бай Ставри, незабавно, ведно с неговото к“рве, танцИорката

Неподготвеност до безобразие
Неподготвеност до безобразие
21 юли 2022 13:53
Гост

За пореден път една и съща мотика от ПП – подценяват твърде много Гешев. А той пак и за стотен път с един и същи номер просто им разказва играта. Стана жалко вече колко са безпомощни.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 13:58
Гост

Той разказва играта на целия български народ, който очаква справедливост и съд за престъпниците, които грабиха България пред последните години.

faustin
faustin
21 юли 2022 14:12
Гост

Пък същите тези, които искаха да го махат, взеха че махнаха и органите, които малко от малко се опитаха да направят нещо срещу „престъпниците, които грабиха България пред последните години.“. Ти да видиш!

Симеон
Симеон
21 юли 2022 13:52
Гост

Само като гледам снимката и ми прилошава. Това как се чете!

Велински
Велински
21 юли 2022 13:50
Гост

Въобще не съм от фен групата на Гешев. Обаче този път направо им запуши устите.

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 13:57
Гост

Не, нищо не е запушил. Това е демонстрация срещу върховния орган на парламентарната република. Сега НС може да поиска лично изслушване – може и чрез гладко четене! Този опит за надлъгване не държавническо.

Неда
Неда
21 юли 2022 14:05
Гост

А то пък в парламента, щото гъмжи от държавници

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 13:59
Гост

Направо останаха безмълвни при поредната му брутална олигофрения.

Виктор
Виктор
21 юли 2022 13:45
Гост

На комисията й отиде почивката май.😄

Карадимов
Карадимов
21 юли 2022 14:12
Гост

те и без това дремят от седем месеца

Литмус
Литмус
21 юли 2022 14:58
Гост

Време им е на тия тупани да си ходят от парламента,воглаве с Литмуса и Ококорения…

Жаки
Жаки
21 юли 2022 13:41
Гост

Ще носи, къде ще ходи след като го резнаха от КС.

Заза
Заза
21 юли 2022 13:42
Гост

Чак пък такива количества! Направо им се подиграва.

Fluffy
Fluffy
21 юли 2022 14:12
Гост

Той си е за подигравка, не те

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 13:43
Гост

Резнали са Ви мозъка и са оставили само частта отговаряща за моторните функции – демек малкия и продълговатия.

Тазобедрев
Тазобедрев
21 юли 2022 13:48
Гост

Давайте по темата.

Тодоров
Тодоров
21 юли 2022 14:14
Гост

Ей, това беше гадно

faustin
faustin
21 юли 2022 14:22
Гост

Решение № 6 по к.д. №6/2022 „разпоредбата на чл. 25 ПОДНС задължава Комисията по конституционни и правни въпроси, а не главния прокурор.“ „да кани главния прокурор да участва в обсъжданията при желание от негова страна, без да може да бъде задължаван да присъства.“ „Използваното в двете оспорвани алинеи на чл. 86 ПОДНС понятие „препоръки“ следва да се тълкува не като задължителни указания, а само като аспект на конституционно допустимо сътрудничество и взаимодействие между властите“ Тъй че, „резнали“ са искането за отпадане на въпросната разпоредба от ПОДНС. По-същественото, което няма да се чуе нито от Юксел Кадриев, нито от Христо Иванов… Покажи целия коментар »

Заки
Заки
21 юли 2022 13:40
Гост

Този такава работа ще им отвори…

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 13:45
Гост

Спокойно ГугЛена знае как да се отвори… търсачката за някоя друга лекция по НК

faustin
faustin
21 юли 2022 13:40
Гост

За съжаление излишно хабене на тонер и хартия, Харвардите след 5 изречения четене губят концентрация като златните рибки, и то това е в случай, че изначално са имали интерес към темата.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 13:38
Гост

Знам, че много от хората тук мразят Гешев, дали лично или чисто професионално, но трябва да му се признае, че този човек има стил и знае как да „троли“ промянаджиите.

адвокат от САК
адвокат от САК
21 юли 2022 13:30
Гост

БРАВО на главпрока- ха сега минчев и бориславова да започнат да ги четат- за да им стане ясно, че българското национално право има РАЗЛИКИ В ПРАВНИТЕ ПРИНЦИПИ с американското национално право и с ПЕС;0

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 юли 2022 13:41
Гост

За Минчев (заспалия) съм чувал, че на практика почти не е стъпвал в университета, а за Л.Б. e читанка, но изглежда умее и други неща, което са имали немалко значение за прогресирането й в политиката, или както се казва – за да се издигнеш трябва първо да вдигнеш …..

Друг тикво-трол с каскет
Друг тикво-трол с каскет
21 юли 2022 13:56
Гост

Аз пък съм чувал, че Барни Ръбъл бил преподавател на Бориславова и Минчев, а те били най-слабите студенти в целия факултет, оглавяван от акад. Иван Каскетски. Пълно шкарто са тия промянаджии ей, в ПУЦ-а дето е завършил Гешев никога не биха ги приели да учат!

Анонимен
Анонимен
21 юли 2022 14:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
еугЛЕНА, Миро на Лена на Киро
еугЛЕНА, Миро на Лена на Киро
21 юли 2022 13:49
Гост

Да бе, ще четат те, ама друг път. Чукча не е читател, а писател на противоконституционни закони.