ДАНС трябва да представи на прокуратурата всяка налична информация за недекларирани сметки, имоти, участия в офшорни фирми и инвестиции в чужбина за всички хора, които заемат висши публични длъжности.

Това става ясно от писмо (пълния му текст виж тук), което главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил до шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

„Наличната в ДАНС информация следва да бъде представена без забавяне и с максимална конкретика“, завършва писмото на Цацаров, в което се казва още, че информацията трябва да включва и данните на финансовото разузнаване.

Главният прокурор пише още, че целта е да се прецени дали има основания за намеса на държавното обвинение. Искането на Цацаров идва три дни след изявлението на президента Румен Радев, че е време управляващите да се заровят в задграничните и офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица. В понеделник двамата се срещнаха в началото на консултациите за избор на нов главен прокурор, започнати от президента.

В момента прокуратурата извършва мащабна проверка и на всички замесени в изграждане на къщи за гости с европейско финансиране и отделно проверява всички хора от властта, които бяха уличени в закупуване на апартаменти на занижени цени в аферата „Апартаментгейт“.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:56
Гост

­­­Г­­о­р­­­е­­щ­­и­­­ ­­­м­о­м­­и­­­ч­­е­­­т­а­­­ ­­­в­­и­­­ ­о­ч­­а­к­в­а­­т ­­-­­-­­-> https://nu21.fun/girl?25877

Иван
Иван
15 май 2019 23:44
Гост

Ще видим какви данни ще изнесе ДАНС,да не забравяме,че тя е на подчинена пряко на министър-председателя

Невярващ
Невярващ
15 май 2019 14:47
Гост

Цацаров какво се разработи 2 месеца преди края на мандата? Сега се сетил, завалията. А досега на никой в прокуратурата не му е хрумнало да изиска цялата тази информация от ДАНС>. Това е пример на лош професионализъм. Срамота е, че така се разботи – бавно и посредствено.

Анонимен
Анонимен
15 май 2019 11:48
Гост

Защо точно сега? Къде беше прокуратурата преди 3-4 години? Дори и да са чисти намеренията, в което се съмнявам, мирише на популизъм и начало на компроматна война. Освен това, ако ДАНС има такива данни, защо досега не са извадени, особено ако има съмнение за престъпление?

Анонимен
Анонимен
15 май 2019 11:34
Гост

Цацаров си знае работата.

Анонимен
Анонимен
15 май 2019 11:34
Гост

Добро начало. Да видим обаче какъв ще е резултатът от проверката и нарушителите.

Анонимен
Анонимен
15 май 2019 11:32
Гост

Започва офшоргейт. Сега ще излязат наяве мръсните им сделки.