Съдийката по делото за източването на Корпоративна търговска банка (КТБ) Виржиния Петрова е предложена за заместник-председател на Специализирания наказателен съд, научи „Лекс“.

Предложението е на шефката на СНС Мариета Райкова и тепърва предстои разглеждането му от комисиите на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Виржиния Петрова е в спецсъда от близо шест години. Преди това е работила в Софийския районен съд, а по-рано е била и прокурор в Софийската районна прокуратура.

През лятото на 2017 г. тя беше избрана на случаен принцип да гледа делото за присвояване на над 2.765 млрд. лева от КТБ. Подсъдимите са 18 души, начело с банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия. Делото е с десетки томове, като само обвинителният акт е над 11 000 страници.

В момента председателката на съда Мариета Райкова има двама заместници – съдиите Мариета Неделчева и Пламен Панайотов.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Хмм
Хмм
17 май 2019 9:20
Гост

Това предложение поражда интересни въпроси. Но това е нормално щом става дума за толкова знаково дело и толкова важен пост, и двете свързанис една личност. Още е рано да се правят заключения. Но за предположения винаги е време…

Анонимен
Анонимен
17 май 2019 0:09
Гост

Познавам колежката от дълго време и дори имах удоволствието да работя с нея. Напълно съм убеден, че ще се справи отлично на този пост.

Анонимен
Анонимен
16 май 2019 23:52
Гост

Тази съдийка изтегли късата клечка с делото КТБ.

Анонимен
Анонимен
16 май 2019 23:51
Гост

Много подходящ избор.