Съдиите не излъчиха членове на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Изборът беше обявен за нередовен, защото в него са участвали по-малко от половината съдии, имащи право на глас или 669 души от 2202-ма. В неделя ще се направи втори опит, обяви председателят на избирателната комисия Весела Павлова от Върховния административен съд (ВАС).

Общото събрание трябва да избере двама представили в Съдийската колегия, на мястото на подалите оставки Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова. Кандидати са Деян Денев от окръжния съд във Варна и Марина Михайлова от ВАС.

Според Закона за съдебната власт, за да е редовен изборът, в него трябва да гласуват поне 1102 магистрати. Ако това условие не бъде изпълнено, на следващия ден се провежда нов избор, при който, за да има редовен вот, трябва да гласуват не по-малко от 33% или в случая 727 съдии.

Затова утре ще се проведе втори тур. Изборният ден отново ще започне в 8 ч. и ще продължи до 18 ч. Съдиите, избрали да упражнят вота си дистанционно (1782 души) могат да използват същия код за достъп до системата. С хартиени бюлетини отново ще се гласува в Съдебната палата в столицата.

30.38% беше избирателната активност днес. В последните седмици сред съдиите имаше призиви за бойкот на избора на двамата членове на ВСС.

Неотдавна председателят на Съюза на съдиите в България Татяна Жилова определи процедурата за безсмислена и призова колегите си да не участват в „една формална и безсмислена процедура по попълване на състава на ВСС“.

 

96
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Сложете пепел
Сложете пепел
19 октомври 2021 9:41
Гост

Съдийското самоуправление доказа състоятелността си!

Съдии повече няма да избират съдии, а някои граждани ще избират съдиите. И с мандат, а не – доживот! Съдия е само една юридическа професия.

само минавам
само минавам
17 октомври 2021 11:41
Гост

Те сами си нямат доверие, искат суверена да им има.

Моля???

INRI
INRI
17 октомври 2021 11:32
Гост

Цялата т.нар. съдебна власт и съдийско (само)управление са една измама!

ССБ, АПБ, КСл са усвоявали, усвоявали, усвоявали … 30 сребърника!

И сега?

По евангелски сценарий – и какво ще получите, какво ще постигнете с бойкот? Какво?

Ще се видите в огледалото!

В собствено облекло, неподправено!

Мошенгията е в ход
Мошенгията е в ход
17 октомври 2021 10:37
Гост

Колеги, на сайта на ВСС се появи мистериозно съобщение, от което става ясно как здравите сили искат да осигурят „кворум“ по втория начин – „В случай на загубен или унищожен талон за гласуване, съдиите могат да упражнят правото си на глас с хартиена бюлетина в Съдебната палата в гр. София. При проблем с електронното гласуване, съдиите могат да се свържат с IT–отдела на ВСС на телефон 0879519725.“. Подобна възможност обаче не е записана нито в ЗСВ, нито в Правилата на ВСС за провеждане на вота. Усещате ли какво ни готвят в момента. След спешна среднощна среща кукловодите са измислили „гениално“… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 10:22
Гост

Гласуването днес върви по-добре от вчера. Явно има стягане на редиците!!!!

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 10:13
Гост

Това съдиите сте уникални тикви. Като не гласувате сега нали следващия път ще гласувате. И там, ако не е вашето какво ще направите? Няма да вземете заплати и ДМС-та ли? Няма да си гледате делата ли? Да не мислите, че сега като не гласувате няма да има нов председател на ВКС? Да не мислите, че светът свършва с вашия бойкот? Защо си мислите, че България само вас гледа? Хората не могат да ви търпят вече с вечните претенции. И на какво отгоре? Може би си пишете делата навреме, може би сте честни, обективни и независими? Не сте! И нали не… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 10:12
Гост

Изборът няма да се състои, но задкулисието във ВСС е доказало във времето безочието си и не вярвам да се посвени ПК да избере за председател на ВКС някой от калибъра на Гешев или дори с още по-ограничен правен и умствен капацитет. Затова ще е добре всички софийски съдии да се съберем пред ВСС по време на избора, за да изразим отношението си, като мисля, че ще получим широка подкрепа и от други съсловия, от адвокати до студенти по право.

Магдалинчев
Магдалинчев
17 октомври 2021 10:12
Гост

Колеги, ние може да сме безделници, но не сме без празници. Ние обичаме да вземаме по 12 бона месечно, но не и да даваме. Какво лошо има още двама от вас да усетят тези благинки, които ние горим от желание да споделим с двамата посочени от нас кандидати. Не бъдете егоисти, мислещи само за себе си.
Гласувай, българино и небългарино /последното за Льохата/!

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 9:56
Гост

Понякога ми става мъчно, че ми е мъчно за предишния ВСС. После се сещам, че и това може да не е дъното. И ми се повръща.

Ad nauseam
Ad nauseam
17 октомври 2021 2:58
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Колеги, които сте гласували днес,
Колеги, които сте гласували днес,
16 октомври 2021 23:16
Гост

не допускайте статуквото да ви употреби, за да потвърдите и узаконите с гласовете си ВЕЧЕ направения някъде другаде, „незнайно“ от #КОЙ и с какви уговорки, избор. Това не са и не могат да бъдат нашите представители. Не се страхувайте и не гласувайте утре. Сега можем да покажем презрението си към тези мошеници от ВСС, които четири години се гаврят с нашия труд и упорито отказват да ни чуят. Ледът се разпуква, дами и господа! Време е за промяна! Нека да ги изметем дружно. И това само е начинът – бойкот на избора и искане за незабавни оставки.

hilda
hilda
16 октомври 2021 22:58
Гост

Гласувах днес, но утре няма да си играя. Изхвърлих плика с номера вече. Без друго няма смисъл. Да си ходи цялото ВСС и следващото – вече с мандат по на 4 години и то – без „откъсване от производството“. С възнаграждение 500.00 лв. отгоре.

Уроците на ССБ
Уроците на ССБ
16 октомври 2021 22:46
Гост

Когато Михайлова беше написала особеното мнение срещи доган, ССБ-ците я развяваха като тяхна лична заслуга…. Сега обаче – бойкот….
Да му е за урок на всеки, който се докосва до ССБ

не от ССБ
не от ССБ
16 октомври 2021 23:24
Гост

Тези ССБ много големи ги изкара май – повече от 2/3 от съдиите ли да са?! Я слез на земята. Този ВСС е позор, най-малкото защото избра „Гешев е позор“ за главен прокурор и сега се гласи да избере „X е позор“ за шеф на ВКС. Не да им се попълва състава трябва, а трябва да се натирят с голямата съдийска метла…

Re:
Re:
17 октомври 2021 11:39
Гост

Цялата съдебна система сте позор! Всички без изключение. Въпреки че, има и почтени съдии и прокурори. Следователите не ги броим въобще, понеже след като може да търпите безделниците да получават повече от работещите – вие си ги заслужавате!

И да цъкате, и да не цъкате „–“ е все тая, понеже всички сте пътници! Всички, без изключение. Цъкаш $+$ и веднага софтуера ти отчита и един „–“. Това е Лекс.бг.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 22:14
Гост

Толкова драпахте навремето за пряк избор на членове на ВСС от съдиите, а сега – да залепим имената на гласуващите в такъв пряк избор на стената с надпис „Враг на народа“… Някои хора просто не се усещат, че ако светът не се върти около тях, това не значи че е спрял.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 22:44
Гост

Естествено, че трябва да се залепят! Стига с тази псевдодемокрация зад която се крият хора, които избират политически ангажирани наглеци, които провалят съдби на хора и съсипаха цялата система. Списъците се готвят! Най-малко ще се изкарат стоп кадрите от записите днес на гласуването в палатата. Да се видят кои са тези хора, които искат да гласуват за тези двамата кандидати с всички известни за тях факти. Стига вече сме се крили зад псевдо демокрация и да оправдаваме всякакви свинщини само, защото били облечени в законна рамка. Да се видят тези хора, защото тени съдийски качества нямат, щом нямат морални ориентири!

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 23:48
Гост

Ами отидете и пуснете празна бюлетина тогава. Кого ще плашите със стоп-кадри и списъци… Това е смехотворно! Престъпници не са си позволявали да ме заплашват, та някакви самозабравили се пикльовци… Още малко и наказателна рота с АК-47 ще трябва да се очаква пред стъпалата на Съдебната палата…

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 23:51
Гост

Ей, акъл трябва, с гледане само на наказателни дела по сламки не става. Пускането на празна бюлетина е участие в избора и се брои в 33-те процента, ама това е сложно, разбирам.

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 0:08
Гост

Много ясно, че се брои. Добре, че трябваше да бъда открехнат по въпроса, иначе нямаше да се сетя. Интересно, ако от тия прословути 33 процента половината са против – какво става… герои, борци срещу статуквото, няма да ги разстрелваме. А негласувалите се броят в миманса на берачите на гъби, болните, неразбралите, несправилите се с достъп до системата и прочие. Ама какво да се очаква от някой, който от това, което самият пише, излиза, че в живота си не е прочел ни една присъда някому в очите. Просто е силен в списъците и стоп-кадрите…

съдия
съдия
17 октомври 2021 0:18
Гост

 Ама ти откровено не разбираш. Процент от гласувалите. Вотът е без значение. И ако съм прочел случайно повече присъди от теб

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 0:36
Гост

Въпросът, разбира се, беше друг- с какво тежестта (най-вече морална) на един глас „против“ двамата кандидати е по-малка от тежестта на липсата на глас, особено при действието на чл. 29к, ал. 4 от ЗСВ. А присъдите… да ги оставим на архивите.

съдия
съдия
17 октомври 2021 0:48
Гост

Абе легитимираш избора им. Еднакво неморално е против и за, защото правиш успешен избора им. Единствено морално е да не гласуваш в тази ситуация. Сега разбра ли?

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 1:10
Гост

Хайде стига с тези опорни точки за морала. Ако си гласувал на парламентарни избори например, значи гласувайки (независимо как) си легитимирал властта, според теб. А ако не си гласувал, пак според теб излиза, че си делегитимирал всички безобразия, които учредената вследствие на тях власт е сторила. И все едно те не съществуват от някаква морална гледна точка, спрямо теб може би …

до оня с идеите
до оня с идеите
17 октомври 2021 0:20
Гост

за пускане на празна бюлетина… празна глава дава идеи да се пуска празна бюлетина – от друг коментар няма нужда. Ти вероятно си „бивше“ ченге, парашутист в съда, но за съжаление бивши ченгета няма – остават си тъпи завинаги…

съдия
съдия
17 октомври 2021 0:27
Гост

Естествено,че е бивше ченге, наказателен съдия, от АС или ВКС. Самозабравил се, на него никой нищо не може да му каже, особено пикльовци. Той чете присъди в очите, ей! Ние другите в земята гледаме. Ужас, пълно е с такива философи талашитени!

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 0:53
Гост

Чета и се смея с глас. Милите деца, те смятат, че престъпници се шляят само в наказателните дела и само в тях заплашват. Няма да минат и няколко месеца и възторжено ще агитирате да се гласува за този или онзи млад, красив, прилично дебел и в разцвета на силите си… С перка на гърба… E, дано разпознаете цитата… И после? После – вече видяхме… А аз отивам да сгъвам парашута…

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 23:53
Гост

Самозабравили се, самозабравили, пикльовци, ама само гледай!

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 0:12
Гост

Чакам! С нетърпение и удоволствие

Драпаме, драпаме...
Драпаме, драпаме...
16 октомври 2021 22:58
Гост

…ама то поне трима кандидата да имаше, че да изберем двама от тях, а не няКОЙ да посочи кои двама да са, а ние само да легитимираме с гласа си неговия избор. Искам да мога реално да избирам между различни кандидати, с различни идеи, а не да ми натрапват някакви празнодумни калинки… Капиш ли, мурзилка?

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 0:18
Гост

А ти защо не се кандидатира?

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 8:57
Гост

И януари догодина ще реват, че прокурорите им избрали шеф на ВКС…

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 21:37
Гост

Бе те нагласиха перфектно 31 административни съдии от външен конкурс, та едни 60 души ли няма да намерят за утре? Спете спокойно деца… Ще изкарат пълен мандат.

Марин@Денев
Марин@Денев
16 октомври 2021 21:17
Гост

Спокойно! И тук като в конкурса за административни съдии ще се намерят 54 (в случая 58) доверени и послушни чол@ковчет@, които да узаконят утрешния избор!

Петко
Петко
16 октомври 2021 21:34
Гост

Членовете на изборната и другите комисии на събранието са еничари. Явно това са доверени хора на властта – статукво в системата ни. Приветствам да бъдат обявени публично колегите гласували, за да знаем кои на кого се кланят и обслужват.

Чомпалов
Чомпалов
16 октомври 2021 21:50
Гост

Ами как иначе! Само обърнете внимание на председателя на изборната комисия и повече няма какво да се коментира. Млада, преуспяла съдийка от … от ВАС, разбира се! Та всичко се свързва с този съд, защо ли?

Гео
Гео
16 октомври 2021 20:48
Гост

Нощта ражда из мъртва утроба

вековната злоба на роба:

своя пурпурен гняв –

величав.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:50
Гост

Трепет и страх.

Слънчогледите паднаха в прах.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 23:50
Гост

Глупостите на Гео Милев. То май пак вървим към 1923, ма 100 г.по-късно. Левичарство от 21 век.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:40
Гост

При тези обстоятелства, за тези кандидати, не виждам какъв друг стимул има, освен да изкарат пари за по един апартамент, извън София, докато колегите им ще работят за тях поне две години. Повтарям, ще работят! Някой от тях беше казал на изслушването, че ако бил мандатът повече от година нямало да участва. Това какво показва. Ясно е, че няма да свърша нищо за това време, защото просто обективно няма как, колега, защото такава е ситуацията и е ясно отнапред. Обаче, дай да взема едни минимум 144 000 лв., без участие в комисии. Е, това ако е достойно участие! Първото нещо,… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:36
Гост

Съдия Марина Михайлова е родена на 02.02.1957 година – т.е. предстоят й последни месеци в съдебната система, респ. – обезщетение от 20 заплати като член на СК на ВСС. Интересно колко души са гласували за нея? За човек, който напуска съдебната система след по-малко от година. И който най-малко за трети път е кандидат за член на ВСС, включително като кандидат от парламентарната квота, посочен от БСП.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:48
Гост

Да не говорим за скандала, в който беше замесено името й, преди години, при който изхвърлиха едно момче в средата на обучението му в НИП, за да нагласят снаха й, с безумно тълкуване ба закона. Това момче, обаче упорито сега е съдия в СРС, но му загубиха години

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:16
Гост

Бойкот! И публично обявяване на имената на гласувалите, да сме наясно.1000 процента избрани от ВСС миризливки & Co

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 19:46
Гост

Дори и утре да има успешен избор, той ще е на косъм с под 1/2 от имащите право на глас. Не знам с какво морално право кандидатите после ще се изпъчат и гордо ще кажат – спечелихме. Пирова ще е тази победа.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 19:42
Гост

Няма логика някой, който не е гласувал днес, да гласува утре. Ако това стане, ще е ясен знак, че или е бил натиснат административно, или компютърджиите във ВСС правят машинации с дистанционното гласуване, като наливат гласове от името на негласували – все пак всички ководе за гласуване са при тях.

125
125
16 октомври 2021 19:50
Гост

Няма страшно, Смилкова ще ги изкара 800 утре.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:20
Гост

Даже 1102

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 19:35
Гост

Резултатът доволни-недоволни от работата на ВСС е шокиращ – 30:70!
Оттук натакъв този ВСС е делегитимиран и не знам как членовете на СК ще продължат дейността си. Единственият им мотив остава финансовия – все пак не се изпуска заплата от 12 бона на месец, а и трима от тях вече са навършили пенсионна възраст, а не им се взема пенсия от 1500 лв.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 19:25
Гост

Трябват още около 60 човека утре. Мисля, че ще се намерят. Успех!

Хxxxx
Хxxxx
16 октомври 2021 19:19
Гост

Браво, изглежда съдийството е живо! Мнозинството се оказа нормално, за щастие! Това ме обнадежди. Напоследък си мислех, че всички са изтрещели непоправимо в държавата.
Само така и утре! Знам, че ще направят всичко възможно, за да мобилизират още стотина души да има се получи кворум, но се надявам да не успеят

Браво!
Браво!
16 октомври 2021 19:14
Гост

Негласуването на тези предварително проведени от няКОЙ избори за поредните натресени калинки ясно изразява отношението на съдиите към ВСС – абсолютни нещастници и боклуци, „сътворили“ чудото ЕИСС!!! Ако и утре тези палячовци не бъдат избрани, ще има хора, които ще си подадат оставките и ВСС ще остане с още по-малък състав, т. е. очевидно ще е нелегитимен орган, което ще даде основание на законодателната власт да се намеси и чрез изменение на ЗСВ да се прекрати предсрочно мандатът му. ВСС трябва да е от действащи съдии и малка гражданска квота, избирана от НС, без прокурори и адвокати, т. е. без… Покажи целия коментар »

съдия
съдия
16 октомври 2021 19:11
Гост

Ако имат малко достойнство, при този резултат кандидатите трябва да се откажат незабавно, а не да очакват унизителен избор с 33 процента от имащите право на глас. Не знам с какви очи ще се съгласят да ни представляват.

Лелка Зелка
Лелка Зелка
16 октомври 2021 19:48
Гост

Деян Денев е хубав човек, но тежко политически зависим.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 20:54
Гост

Този откъде го измислиха, неизвестен герой, пък и той бил политически зависим. Този? Кажете коя партия, ще разберем и за него. Един телефонен разговор време.

Анонимен
Анонимен
17 октомври 2021 8:57
Гост

Защо неизвестен? Да не би защото не е софийски съдия от ССБ?

Петко
Петко
16 октомври 2021 19:55
Гост

Не бъдете наивни колеги, кандидатите ако имаха достойнство нямаше въобще да се кандидатират, така че ще се натискат за 33 % утре. А за оставки на действащи членове на ВСС не мечтайте, те са толкова зависими и безочливи, че няма как да подадат оставки. Когато Магдалинчев подаде оставка, тогава и Гешев ще я подаде – Никога!

Васко Кръпката
Васко Кръпката
16 октомври 2021 19:05
Гост

Как може 669 колеги да са гласували за тези зависими кандидати в този нагласен избор. Не знам какви им са мотивите, но всички гласували са привърженици на явно на ГЕРБ и ДПС, съответно гласуват за Пеевски!

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 18:51
Гост

70 % негласували!
Истински вот на недоверие за ВСС!
Независимо какво ще стане утре, а е ясно че здравите сили ще се активират и ще се налеят виртуално гласове, за да няма изненади.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 18:48
Гост

ВСС днес получи мощен шамар от целокупното съдийско съсловие!
Оставка!

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 18:36
Гост

Общата избирателна активност на съдиите е 30,38 % при 669 гласували, от 2202 имащи право на глас. Посредством системата за електронно гласуване през интернет са упражнили вот 623 съдии, при 34,96 % регистрирана избирателна активност. С хартиени бюлетини на място в Съдебната палата са гласували 46 съдии, при 10,95 % избирателна активност.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 17:34
Гост

Вотът, видно е основно мангалски!

Стар изборджия
Стар изборджия
16 октомври 2021 17:31
Гост

Не бойте се деца – няма да има изненада. Здравите сили са активирали циганския вот. Във Факултето са били забелязани да обикалят служебни коли на съд. власт. Раздавани са пакети боб, брашно, захар и олио. Мургавите братя и сестри са обещали да помогнат – ако не днес, утре.
Венсеремос!

съдия
съдия
16 октомври 2021 16:31
Гост

кажете ги поименно гласувалите, всички да ги видят

Хаха
Хаха
16 октомври 2021 17:31
Гост

А ти няма ли да си напишеш името? Аман от анонимни борци за права и справедливост…

!!!!!!
!!!!!!
16 октомври 2021 20:13
Гост

Ей, боклук….

Deft
Deft
16 октомври 2021 15:46
Гост

Гласувайте, колеги, малко остана до 33%! Ако не днес, утре с 33% ще имаме избор. Ако искате да има шанс конкурсите, атестациите да тръгнат, да има бюджет и бонуси, гласувайте. Дайте шанс на колегите да раздвижат нещата в този заспал ВСС, иначе ще са по зле нещата с 12 души.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 15:53
Гост

При този ВСС няма никакъв шанс за нищо, освен за шуробаджанащина и задкулисни назначения като за последно. Тотален бойкот, за да се формира по-скоро нов състав на ВСС, който ще отстоява независимостта и ефективността на съда, а не както сега – подчинение на едни интереси, а всичко останало между другото.

За Бога, братя и сестри,
За Бога, братя и сестри,
16 октомври 2021 14:55
Гост

НЕ ГЛАСУВАЙТЕ!

Да направим поне бюджетна икономия
Да направим поне бюджетна икономия
16 октомври 2021 13:23
Гост

Заплатата на всеки член на ВСС е 12 бона месечно – колкото на тримата големи по закон. Следователно, двете свободни бройки спестяват по 24 000 лв. месечно, или 264 000 лв. за оставащите 11 месеца от мандата. Тъй и тъй този ВСС е безсмислен и нищо не прави, но поне да не харчим излишни пари. Със спестеното може да се направи нещо полезно – напр. да се купят нови компютри, които да заменят част от сегашните стари щайги в съдилищата, с които никакво ел. правосъдие не е възможно. По 1 000 лв. за компютър – значи ще стигнат за 264… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 14:29
Гост

Да не забравяме и за другите екстри като допълнителните обезщетения в края на мандата, с които може още някой лаптоп да се вземе

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 14:49
Гост

Глупости!

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 13:07
Гост

Като гледам 33% няма да съберат нито днес, нито утре. Ще се крета с 12 души в СК, а прокурорите ще изберат новия шеф на ВКС.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 13:32
Гост

Не се съмнявам, че без да им мигне окото пионките на Пеевски в ПК на ВСС могат да изберат председател на ВКС. Но силно се надявам новият парламент най-сетне да разпусне този ВСС, а ако мине избора на Гешев-2 – новият президент да не подписва указа ако трябва месеци или години наред. Дотогава пълен бойкот.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 13:44
Гост

Надявай се и вярвай!!!
Само дето реалността, която ще те удари, ще е доста по-различна. ВСС няма да бъде предсрочно разпуснат. Сигурно е

Мирчо
Мирчо
16 октомври 2021 14:08
Гост

Нищо не могат да изберат прокурорите, ще им прекратят предсрочно мандата през ноември.

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 12:58
Гост

Всички от нашия съд ще гласуваме. Бойкотът не е решение

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 13:33
Гост

Когато 1% дърпа конците без да се съобразява с останалите 99%, бойкотът е единственият полезен ход.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 12:54
Гост

Важно е да се бойкотира и вторият тур, за да няма 33% гласували

Разум vs чувства
Разум vs чувства
16 октомври 2021 12:53
Гост

Този ВСС е пълен провал и не заслужава подкрепа, НО… все пак трябва разумът да надделее над чувствата. С бойкота всъщност правите възможно прокурорите за изберат председател на ВКС, което е абсурдно. Много държите след като нямаме правителство, да останем и без съвет!?! Конкурси, атестации, приемане на бюджет, искате да се отложи минимум с 1/2 година. Че те и без това затлачиха конкурсите…Проявете разум, точно в този период на годината не е разумен бойкотът. И при избора на следващия редовен ВСС е необходимо да се приеме, не като някой си тръгне да се правят скъпи избори за освободените места, а… Покажи целия коментар »

Провинциален съдия
Провинциален съдия
16 октомври 2021 12:46
Гост

Всички от нашия съд ще бойкотираме.

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 12:43
Гост

Да ги разкрием тези, които ще гласуват, и да ги отвлечем преди да са го направили. КОЛЕГИ, ДА СПАСИМ НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, ДОРИ АКО ТРЯБВА ДА ЖЕРТВАМЕ КОМФОРТА СИ- МОЖЕМ БЕЗ Съдийска колегия, а едно новогодишно ДМС ще го прежалим! Бъдете смели!

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 12:40
Гост

Всяко нещо с времето си. Сега не му е нито време, нито място за бойкот.Съдията може да мисли и напред. Сега Съвета ни трябва бързо да се попълни .Времето го изисква от всички нас.c3wh2

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 12:06
Гост

Колеги, да бойкотираме най-позорният ВСС в най-новата ни история. Който без никакъв свян избра абсолютно юридическо недоразумение за гл. прокурор и лице без българско гражданство за председател на СГС. А сега иска като за последно да назначи подобен кандидат по подобен начин за председател на ВКС.

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 12:19
Гост

Колега, изпий си хапчетата, че започвам да се замислям дали не трябва да има регулярни психотестове за съдии

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 12:25
Гост

Напълно е прав колегата. Задкулисието, превзело съдебната ни система, иска да ни използва, за да оправдае за пред обществото решенията, взети някъде другаде от някой друг и спуснати за гласуване във ВСС. Това, че 90% от съдиите не са съгласни с това тях не ги интересува. Нека Прокурорската колегия тогава да избере председател на ВКС. Аз няма да участвам в тази поредна режисирана постановка.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 10:39
Гост

В София може и да има бойкот, но в страната съдиите ще гласуват и може да има избор още днес

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 12:12
Гост

Аз и още трима колеги от други градове, с които съм говорил, всички сме на мнение, че няма смисъл да се гласува в случая.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 10:37
Гост

Само 136 от 2200 са гласували до момента. Хората явно още спят 😊

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 10:23
Гост

Представете си съдебна власт без правителство в този етап и се сетите за принципа -лош закон по добре от липсващ!

Съдия
Съдия
16 октомври 2021 9:54
Гост

Аз ще гласувам

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 9:23
Гост

Колеги, да покажем колко е несъстоятелен този съвет.

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 9:20
Гост

Аз няма да гласувам. Според мен този състав на ВСС е провален и трябва да си ходи

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 8:44
Гост

С днешното гласуване съдиите ще покажат отношението си към този ВСС и неговите „достижения“

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 8:42
Гост

Приемам залози – ще има ли избран в първия ден 😉

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 8:45
Гост

Залагам на балотаж

Анонимен
Анонимен
16 октомври 2021 9:16
Гост

Въпросът с балотажа е интересен. Трябва ли да има балотаж при само двама кандидати, които не получат достатъчен брой гласове на първи тур, или те се считат за неизбрани