Обвинения за убийство и опит за убийство ще бъдат повдигнати на арестувания за разстрела на собственика на казина в Слънчев бряг Коста Николов. Това съобщи окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, цитиран от агенция „Фокус“. Той добави, че ще бъде поискан постоянен арест за извършителя.

Снощи след 21 часа мъж е стрелял по 54-годишния хазартен бос и 22-годишно момиче, които били в паркиран автомобил в близост до хотелския комплекс „Сън вилидж“ в Слънчев бряг, съобщи БНР.

Коста Николов, известен с прякора Миджурина, е бил прострелян два пъти в главата, в резултат на което е починал. Младата жена е в тежко състояние и е в болница.

Окръжният прокурор на Бургас обясни, че извършителят на убийството последователно е стрелял първо в бизнесмена и после в жената, която е седяла до него. От думите на Георги Чинев стана ясно, че стрелецът е работил в Слънчев бряг.

От МВР съобщиха, че най-вероятният мотив за престъплението е ревност. Извършителят е задържан на ГКПП-Лесово в опит да напусне страната.

Първоначалните версии са тези, които се потвърждават след разкриването на случая – става въпрос за ревност и неизяснени лични отношения. Имаме загинал мъж на 54 години и пострадало момиче на 22 години, което е в тежко състояние в болницата в Бургас. След бърз анализ на работата и провеждане на оперативно-издирвателни действия извършителят беше задържан в опит да премине границата на ГКПП „Лесово„, каза главният секретар на МВР Младен Маринов, цитиран от „Фокус“.

Той поясни, че извършителят е 37-годишен мъж, който притежава законно оръжие и е с чисто криминално минало.

Оръжието му е иззето и тепърва ще се установява дали това е използваното оръжие за престъплението. Дадено му е във връзка с неговата работа като лице, което работи с парични средства в различни фирми. Най-вероятно е имал чувства към простреляното момиче, познават се от около един месец според данни на свидетели. Убийството е извършено с особена жестокост на жертвата„, каза още Младен Маринов. Поясни, че по време на стрелбата на задната седалка в автомобила е имало още двама души, които не са пострадали, но са били очевидци.

Името на извършителя е Михаил Станчев, съобщи БНР. По информация на „24 часа“ преди време е работил за бивш шеф на общинския съвет в Несебър. А сега Станчев бил служител във фирма за инкасо и законно притежавал пистолет „Макаров“.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:22
Гост

­­­Г­о­р­­е­щ­­и­­ ­­м­о­­­м­и­­­ч­е­т­а­­­ ­­­в­­­и­­ ­о­ч­­а­­к­­­в­а­т ­­­-­-­-> https://nu21.fun/girl?9940

Анонимен
Анонимен
03 юни 2018 14:35
Гост

Ужасна история. Дано момичето оцелее.

Нина
Нина
03 юни 2018 11:04
Гост

Ех, тази ревност! Що хора е затрила!

Анонимен
Анонимен
04 юни 2018 7:50
Гост

Това не е решение. Сега ще полежи в затвора. Дано му дойде акъла.