Атанас Славов от „Демократична България“ оглави Комисията по конституционни въпроси на Народното събрание, а Радомир Чолаков от ГЕРБ – Комисията по правни въпроси.

Комисията по конституционни въпроси беше сформирана на паритетен принцип и всяка от партиите има двама членове. От ГЕРБ влязоха Росен Желязков и Екатерина Захариева, от „Продължаваме промяната“ – Никола Минчев и Васил Пандов, от ДПС – лидерът на партията Мустафа Карадайъ и Гюнер Ахмед, от „Възраждане“ – Златан Златанов и Александър Арангелов, от БСП – Смиляна Нитова и Иван Ганчев, от ДБ, освен председателя Славов, член на комисията стана и съпредседателят на коалицията Христо Иванов, а от „Български възход“ – Румен Йончев и Надежда Самарджиева.

От ГЕРБ освен Чолаков, в Комисията по правни въпроси влязоха бившата ѝ председателка Анна Александрова, както и Бранимир Балачев, Марин Маринов, Ралица Ангелова и Рая Назарян.

Членове на правната комисия от „Продължаваме промяната“ са бившият ѝ председател Милен Матеев, Петър Куленски, Стою Стоев, Мирослав Иванов и Рена Стефанова.

ДПС „вкара“ Хамид Хамид, Ертен Анисова, Цветан Енчев и Гюнер Ахмед, „Възраждане“ – Петър Петров, Цвета Рангелова и Златан Златанов, БСП – Мая Димитрова и Явор Божанков, ДБ – бившата правосъдна министърка Надежда Йорданова и Людмила Илиева, а „Български възход“ – Александър Николов.

Атанас Славов е роден на 3 декември 1979 г.

Той е преподавател по публичноправни науки в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. Доктор по право е от Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на СУ. Адвокат.

Участвал е в екипа, подготвил промените в Конституцията през 2015 г.

Автор е на монографиите „Гражданското участие в конституционната демокрация“ и „Върховенството на конституцията. Същност и гаранции“ и на десетки статии и студии.

В биографията му от ДБ посочват, че Атанас Славов е църковен настоятел и през годините е граждански активист и застъпник на идеите за радикална съдебна реформа, гражданско участие и отчетност на институциите.

Славов беше депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Радомир Чолаков е роден на 17 октомври 1964 г. в Пловдив.

Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Магистър по право от Виенския университет.

От 1995 до 1997 г. е юрисконсулт на БНТ. През следващите две години е главен секретар на БНТ. От 1999 до 2001 г. е изпълнителен директор на обществената телевизия.

От 2001 до 2014 г. е ръководител на правния отдел на Вестникарска група България.

В периода 2010-2014 г. е изпълнителен директор на Съюза на издателите в България.

Между 2011 и 2013 г. е управител, впоследствие изпълнителен директор, на „Медиа Холдинг“ АД, издател на вестник „Труд“.

Радомир Чолаков е бил изпълнителен директор „Каолин“ ЕАД, дъщерно дружество на германската „Кварцверке груп“ ГмбХ.

По-късно става депутат от ГЕРБ в 45-ото, 46-ото и 47-мото Народно събрание.

 

32
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Насрания Прокофиеф
Насрания Прокофиеф
31 октомври 2022 18:09
Гост

Тоз е педераст по рождение. Роден е в Усурийск, където баща му е бил изпратен по БКП-линия. Мръсник, голям мръсник.

Анонимен
Анонимен
31 октомври 2022 18:26
Гост

Свестен изглежда Чолаков, въпреки че пристана на герберастите.

въпрос
въпрос
31 октомври 2022 7:13
Гост

Въпросния Славов в кое поделение е отбил наборната си военна служба.?Нямам съмнение,че е служил, ноторно е,че мъжете от Да България, от военнозадължените набори честно и почтено са отслужили наборната си повинност, когато беше задължително.

И колко пъти, до 2008г е викан в запас, и за кое поделение му е мобилизационното назначение по Закона за резерва?

Набедил се за юрист , не е
Набедил се за юрист , не е
29 октомври 2022 13:58
Гост

Неприветно момче , в смисъл непорасъл ! Едно дърдоре в апломб и надменност лъха от него . Изглежда правни неграмотен или се прави на луд, но сякаш му доставя удоволствие да забърква словестни каши , което не подхожда А добър юрист , камо ли конституционалист .

Анонимен
Анонимен
29 октомври 2022 14:29
Гост

Не е типичната калинка на ГЕРБ. Има качества, но незнайно защо се е хванал на мафиотското хоро.

Кубе с уши и маазен провлаачен глас
Кубе с уши и маазен провлаачен глас
30 октомври 2022 7:27
Гост

Очевидно е, че написаното се отнася за Славов това мамино синче , което си мисли че всичко е детска игра и си играе с живота на хората . Пълен поми@р . Изключителност слаб юрист същия като Христото Надеждата все пухкави мамини бухти с лексика и вид на комосмолци

Анонимен
Анонимен
30 октомври 2022 11:19
Гост

Нищо общо няма Славов с ПКП и Барни Ръбъл

Същия е
Същия е
30 октомври 2022 14:20
Гост

Наприв Славов в същия лаик е като тях един дол дренки са

Конституционното право е с НИСКО ниво на сложност
Конституционното право е с НИСКО ниво на сложност
31 октомври 2022 7:25
Гост

Конституционното право е най-лесния правен отрасъл, а учебниците са с ниско ниво на сложност. Сравнете учебника по КП на проф. Ст.Ст(за юристе ясно за кой професор иде реч), и учебника по Граждански процес-все едно кое издание, и все едно по кой ГПК на Учителя(за юрист е ясно кой е Учителя-той е един, друг няма!). офтопик, без връзка със статията: А едно друго момче, което тангира към друга партия, също завършило докторантура по КП, без конкурс приет-като свободен докторант(неясно защо свободната докторантура е без конкурс-като си знаещ, ще ходиш на конкурс, дори и да запишеш свободна докторантура-докажи знания на изпит, а… Покажи целия коментар »

Студент в ЮФ на СУ
Студент в ЮФ на СУ
28 октомври 2022 20:44
Гост

Айде да не казвам какви приказки изнесе проф. Георги Близншки на лекцията по КП във вторник за Славов, Янаки Стоилов, Румен Радев и Атанас Семов! Пхахахахаха! Яко се смяхме цялата аудотиря!

Анонимен
Анонимен
29 октомври 2022 14:30
Гост

А Барни Ръбъл, кухия каскет и простата кърджалийска пу*ка похвали ли ги?

Боян Магдалинчев
Боян Магдалинчев
28 октомври 2022 16:17
Гост

Радо Чолаков е достоен за Йорис на годината, правилно изречени принципи обича да прилага в абсолютно погрешна материя … Пишман юрист, който не може да стъпи на малкия пръст на председателя на комисията по конституционни въпроси

Анонимен
Анонимен
28 октомври 2022 18:03
Гост

Славов е същия . Еднакви лаладжии. Хора без никакъв съдебен опит. И двамата не знаят от коя страна на залата да застанат. Тази работа е обречена.

Насрания Прокофиеф
Насрания Прокофиеф
28 октомври 2022 11:45
Гост

Тоз Ата. Славоф е чеченец, роден в Усурийск и израснал в Тюмен. Закърмен с маркс-ленинизъм, сега се е надупил до пълен откат на Запад и проповядва евроатлантическите ценности. От там идват парите. Педерас по рождение. Чудно парче. Даже и нанските педали се отвращават от него…

Анонимен
Анонимен
28 октомври 2022 12:40
Гост

Недялко, избърши пяната от устата, че остава по мегафона! xllir

Анонимен
Анонимен
28 октомври 2022 10:30
Гост

Ами с този капацитет на партиите в това НС толкова, жалко че вече няма експерти от рода на Герджиков, поне знаеш, че е доказан авторитет в областта си, дано поне направят някакъв консултативен орган, че са малко като куци коне! Законодателството е на изключително ниско ниво, последиците ги виждаме всички. Типичния пример искаш реформа в прокуратурата, но никой покрай теб няма хабер от НПП и НП, визирам главно ДБ, защото на тях това им е хедлайна, но експерти нямат!

Избирател на ГЕРБ
Избирател на ГЕРБ
28 октомври 2022 10:08
Гост

Искаме си ПКП! Нейният правен капацитет е несравним!

Анонимен
Анонимен
28 октомври 2022 12:39
Гост

Тя има правен капацитет за производство на цинкови кофи

Ощетен
Ощетен
28 октомври 2022 10:05
Гост

Определено ще е интересно

Ферди
Ферди
28 октомври 2022 10:04
Гост

И сега ще свърши бързо съществуването на това НС и комисиите към него. Явно, че ще се ходи пак на избори. Нещо, заради което партиите 3 дни не можеха да си изберат председател на НС. Защото играха предизборни игри.

Мавродиев
Мавродиев
28 октомври 2022 10:03
Гост

Ами и дамата са кадърни кадри. Да видим какво ще измислят.

Илина
Илина
28 октомври 2022 10:01
Гост

В мига, в който излязат в почивка в НС и почват каерите да показват как кротко и спокойно си разговарят лидерите и главните лица на ГЕРБ, ПП, БСП. Изобщо тая поза е за пред камерите с включени микрофони. Имам предвид неспирните караници и напатки, които си пращат едни към други.

Цанко
Цанко
28 октомври 2022 10:00
Гост

Това е фасада. Зад нея ще се кроят далаверите.

Димо
Димо
28 октомври 2022 13:12
Гост

Както обикновено.

Темелко
Темелко
28 октомври 2022 9:58
Гост

Сладури. Няма да просъществуват тия комисии

прогноза
прогноза
28 октомври 2022 9:58
Гост

Какви конституционни въпроси, те не могат на две магарета сламата да разделят в този парламент, Конституция ще променят. ДБ се прецакват с тази комисия, която е ясно, че няма да има и едно смислено заседанието

Челингиров
Челингиров
28 октомври 2022 9:57
Гост

Има си хас ГЕРБ да не оглави правната… нали ако друг се занимава с правото ще светнат, като коледни крушки

Георги Ат.
Георги Ат.
28 октомври 2022 9:27
Гост

Чолаков го знам от времето, когато беше в „Каолин“ и не знам защо му трябваше да се хваща с политиката. За мен обяснението е, че го дръпнаха в челните редици на ГЕРБ миналата година, заедно с Любен Дилов, за да могат евентуално да имат мост към Слави Трифонов, заради общото им минало. После обаче нещата така се извъртяха, че тази му роля стана безсмислена … иначе Чолаков не е лош за правната комисия, диалогичен е, с повече разум от Деса, Делянчо и Ана Александрова примерно и някак прекалено фалшиво му стоят в устата герберските опорки.

Харалампи
Харалампи
28 октомври 2022 10:00
Гост

Напротив. За мен Любен Дилов е по-скоро мост към избирателите на ДБ. Аз все още си представям повече Дилов в редиците на ДБ, не в тези на ГЕРБ. Не виждам какво точно го е подканило да стане член на ГЕРБ. Биков също. Но ги дръпнаха за да може да имат мост към ДБ и освен това да са „остриетата“ на ГЕРБ, като единия да се плюнчи в пленарна зала, другия по Фейсбук да иронизира останалите партии. Зор да се хванат хората между 20 и 45 години.

Кирилова
Кирилова
28 октомври 2022 10:03
Гост

Парлама. Така ще си мислим, че младите гласуват за ГЕРБ, а реално нито Биков, нито Дилов са привлекли кой знае какви нови гласоподаватели към ГЕРБ. Но те оправдават процентите. А процентите идват предимно от корпоративен вот, платен вот и уплашени хора по малките градове, че ако васала на ГЕРБ не спечели, всички те ще стоят без препитание.

Милена
Милена
28 октомври 2022 10:04
Гост

Не мисля, че са искали да пускат мостове към Слави. Явно мост към Слави се пуска само ако той е направен от пачки с пари.

Георги Ат.
Георги Ат.
28 октомври 2022 10:23
Гост

Не е казано, че ще се минава по тези мостове, но не е лошо да ги има. И тези „мостове“ после се превърнаха в понтонни за атакуване на редовното правителство, а не за правене на коалиция. Да не забравяме кой разтури последното правителство …