Съюзът на юристите, както и покурори, и следователи започнаха кампания за събиране на пари за пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия.

От Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите съобщиха, че подкрепят предложението на магистратите от Пазарджик и Разград за дарителска кампания за подпомагане на пострадалите в Турция и Сирия. Ръководството на прокуратурата също се е присъединило към инициативата.

„Нека проявим човечност и съпричастност към пострадалите, които имат нужда в този изключително тежък за тях момент! Нека покажем, че добротата и състраданието не зависят от граници, ограничения, пол, гражданство, раса, етнос и религия! Нека бъдем истински хора с големи сърца, защото: „Никой народ не може да бъде свободен, ако в него няма състрадание“, заявяват от съсловните организации и призоваха всички прокурори, следователи и съдебни служители да подкрепят благородната кауза, като всеки дари пари според възможности си.

Даренията може да бъдат направени по банкова сметка в УниКредит Булбанк АД: BG64UNCR70001524798469

Междувременно Съюзът на юристите обяви, че се присъединява към кампанията за подпомагане на адвокатите, пострадали от земетресението на Европейската асоциация на юристите демократи.

„Обръщаме се към всички български юристи, адвокатски колегии и правни НПО да проявим състрадание и съпричастност към пострадалите колеги в Турция. Набраните  парични средства СЮБ ще преведе пряко на Съюза на турските адвокати  единен получател по съгласие със Съюза на адвокатската колегия на Турция. Ще потърсим възможност чрез министерство на правосъдието на Турция, част от набраните средства да преведем за подпомагане на пострадали магистрати“, съобщиха от СЮБ.

Даренията могат да бъдат направени по банкова сметкa: BG72UNCR 76301000415816, BIC-UNCR BC.SF при Уникредит Булбанк