Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов да бъде отстранен от длъжност е поискала прокуратурата от Софийския районен съд (СРС). Той е с обвинение за измама, делото срещу него беше внесено в СРС преди 5 месеца и по него вече е насрочено разпоредително заседание.

Попов е обвинен за това, че през август 2012 г., за да си набави имотна облага от 8000 евро, е възбудил у собственик на транспортна фирма заблуждение, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще уредят фирмата му да получи четири разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт (ЕКМТ/СЕМТ разрешителни).

По време на разследването е установено, че към 2012 г. Ангел Попов е нямал нищо общо с работната група в министерството, която била упълномощена да разпределя този вид разрешителни. Въпреки това той е създал невярното впечатление у управител на транспортна фирма, че може да повлияе върху решението на работната група, като предаде различни суми на някой от членовете ѝ, назовани поименно от Попов, обясниха от прокуратурата.

По делото наскоро обаче е постъпила информация, че в момента Ангел Попов вече отговаря за контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. Затова от държавното обвинение настояват за отстраняването му от длъжност.

Попов е номинация на Обединените патриоти.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:15
Гост

­Г­­­о­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­­м­­и­­ч­­е­­т­а­­­ ­­в­­­и­­ ­о­ч­­а­­­к­­в­­­а­т ­-­-­-> https://nu21.fun/girl?14631

Поли
Поли
12 септември 2018 21:16
Гост

Докато не се наложат строги санкции на лица, които спекулират със служебното си положение, нещата няма да се оправят.

Пълен парадокс
Пълен парадокс
12 септември 2018 16:35
Гост

Ангел Попов со проси рушвет, а уволняват министъра на транспорта заради трагедията в Своге, въпреки че няма пряка вина.

Мила родна картинка
Мила родна картинка
12 септември 2018 16:09
Гост

А защо цели 5 месеца този човек продължава да заема такъв важен пост? За да си развява байрака и да извършва отново престъплени ли?

Анонимен
Анонимен
12 септември 2018 15:56
Гост

Поредното корумпе.