Прокуратурата иска нов арест за измамника Спас Василев, който трябва да бъде освободен от затвора до дни. Василев нашумя миналата година с десетките измами със самолетни билети, които извърши чрез фалшив профил във „Фейсбук“ с името Александър Николов.

Той беше арестуван на 13 октомври след множество подадени сигнали срещу него и започнаха разследвания по тях.  Преди месец той се споразумя с прокуратурата за 7 месеца затвор по първото дело, което беше за първите две измами с билети. От наказанието обаче бяха приспаднати шестте месеца, които той вече беше изтърпял в ареста и това означаваше, че на 12 май трябва да е изтърпял изцяло присъдата си.

Днес от Софийската районна прокуратура съобщиха, че са внесели в съда искане за задържане на Василев. Срещу него се водят още две дела, като по едно от тях вчера му е повдигнато обвинение за измама в големи размери. Василев е обвинен в това, че е заблудил девет души, че ще им осигури изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Става дума за измамата, при която Василев се представил на управител на туристическа фирма за представител на „Еспас Медия“, чиито служители пътуват често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на фирмата за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. Само в този случай Василев е причинил на пострадалите имотна вреда за почти 37 500 лв., посочват от прокуратурата.

От държавното обвинение са постановили задържане на Василев за 72 часа, а днес предстои Софийския районен съд да разгледа искането за постоянен арест.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:24
Гост

­­­Г­о­­р­­е­­­щ­­­и­­ ­м­­о­м­и­ч­­е­­­т­а­­­ ­­­в­­­и­ ­о­ч­­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­-­­-> https://nu21.fun/girl?8689

Anonimen
Anonimen
09 май 2018 14:32
Гост

Къде е тръгнал тоя да излиза с 3 дела срещу него. Наглец!

Misho
Misho
09 май 2018 14:34
Гост

Прибрал купища пари и се гласи да излиза. Дано от СРС се произнесат с разумно решение.

5en4o
5en4o
09 май 2018 14:31
Гост

Samo 7 meseca za takiva krupni izmami?

проки
проки
09 май 2018 16:30
Гост

споразумение, какво да правиш

Пострадал
Пострадал
09 май 2018 14:30
Гост

Само така. Излезне ли пак ще върти далавери.