Окръжният прокурор от Плевен Димитър Захариев, който е подсъдим по две дела, подаде оставка и напусна съдебната система. Тя беше гласувана днес от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и приета единодушно без дебати.

Захариев е подсъдим по две дела в Софийския градски съд и в Специализирания наказателен съд. Първото е за принуда над свидетел по делото „Октопод“. Според обвинението през април и май 2015 г. Захариев е принуждавал основния свидетел Георги Цветанов да набеди наблюдаващия тогава делото прокурор Светлозар Костов в извършване на престъпление, както и да лъжесвидетелства. Захариев искал Цветанов да подаде сигнал срещу Костов за това, че му е оказвал натиск какви показания да дава. Принудата е била извършена чрез заплахи, че срещу свидетеля ще бъдат образувани наказателни дела и ще му бъдат повдигнати обвинения. Цветанов обаче не се поддал и не изпълнил исканията на Захариев. Няколко месеца по-късно Цветанов загина в автомобилна катастрофа.

По време на едно от заседанията по делото през юни м.г. Захариев беше арестуван в съдебна зала. Тогава стана ясно, че срещу него има ново дело – за изнудване и участие в групата за рекет на Камен Балбузанов-Куката. Според държавното обвинение ролята му била логистична и покровителска, а освен това Захариев е изнудвал лекар за пари.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:28
Гост

­Г­о­р­­е­щ­­­и­­­ ­м­­о­­м­­­и­­ч­­е­­­т­а­­­ ­в­­и­­ ­о­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­­-­­-­-> https://nu21.fun/girl?6225

Паскал
Паскал
22 март 2018 14:17
Гост

Не е само този.Има и един Пламен Димитров Михайлов от варненската прокуратура извършител на множество престъпления

Анонимен
Анонимен
21 март 2018 15:56
Гост

хайде с патеричките и към затвора…

Ивайло Ценкулов
Ивайло Ценкулов
21 март 2018 14:40
Гост

очаквах други да разкрият преди него, ама такъв му е бил късметът. В интерес на истината, за него никой не знаеше преди да се видят клиповете, а други го карат направо през просото. Всички знаят, ама си мълчат от страх. Но, да не губим надежда! 🙂