Захаринка Тодорова и Весела Павлова от Върховния административен съд бяха избрани за членове на Комисията за атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Двете са били предложени от председателя на ВАС Георги Чолаков, а Пленумът на съда днес ги е подкрепил. Гласуването е било тайно.

Захаринка Тодорова е с над 34 години юридически стаж. Била е съдия в районния и окръжния съд в Ловеч, инспектор в Инспектората към ВСС и съдия във ВАС.

Весела Павлова е съдия с над 18 години стаж. Работила е като експерт в Агенцията за приватизация, съдебен помощник във ВАС, младши съдия в ОС-Пловдив, съдия в АССГ, след което е била повишена във Върховния административен съд.

Така Пленумът на ВАС запълни квотата си в комисията за атестирането. Тя се състои от 19 члена – шестима са от кадровия орган, двама от ВАС и 11 от Върховния касационен съд.

Сега остава и Пленумът на ВКС да допълни състава на комисията. През юли върховните съдии подкрепиха шестима магистрати, желаещи да участват в дейността на КАК, пет места останаха свободни. Миналата седмица Пленумът изработи нови правила за избор на членове на комисията като същевременно удължи и срока, в който техни колеги могат да подават заявления за участие в процедурата – до 28 септември.

3
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
27 септември 2018 7:23
Гост

Хубаво е, че удължиха срока за подаване на заявления за участие в процедурата.

Aнонимен
Aнонимен
26 септември 2018 20:08
Гост

Перфектен избор за такава отговорна комисия като КАК.

Anonimen
Anonimen
26 септември 2018 20:00
Гост

Dobyr izbor.