Пламен Синков е новият председател на Апелативен съд-Бургас. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (СК на ВСС) единодушно го избра на поста.

Пламен Синков е номинация на общото събрание на съда и остана единствен кандидат, след като Деница Вълкова се отказа от напреварата, тъй като беше повишена във ВКС. От няколко години той е зам.-шеф на АС-Бургас и ръководител на Наказателното отделение, а през последната година беше и и.ф. ръководител на съда.

Синков впечатли членовете на СК на ВСС не само с професионалните и нравствените си качества, но и с откровеността си, стана ясно от изказванията.

Направи ми впечатление неговата откровеност, той откровено казва своите колебания, критики и очаквания за решаването на конкретен проблем. Тези колебания говорят за един мислещ човек, той не дава категорични отговори по определени въпроси, защото иска да придобие още информация и знания в една или друга посока. Това е откровеност, която издава интелигентия, мислещия човек“, каза Вероника Имова.

Даниела Марчева допълни, че искреността му разкрива разкрива един мъдър и почтен човек. Тя отбеляза, че Пламен Синков е демонстрирал днес в най-малки детайли безупречен съдийски интегритет. Марчева посочи, че е останала впечатлена от отношението му към колегите, което се потвърждавало не само от документите, но и от информацията, която e получила от съдии. „Вижданията му, че съдиите се нуждаят от спокойна среда, за да работят, е разковничето, за да бъде един административен ръководител подходящ за тази длъжност“, каза още Марчева.

Атанаска Дишева започна изказването си с пояснението, че няма лични впечатления от Пламен Синков, но представените материали са достатъчни, за да оформи мнението си за личността му. „Това, което е решаващо при този избор е, че Пламен Синков е съдия от началото на своята кариера, преминал е през всички нива в системата и има сериозна подкрепа от съдиите от АС-Бургас както при номинацията му, така и при изразените мнения при изслушването му на общото събрание“, припомни Дишева.

И допълни: „Няколко пъти се каза колко е впечатляваща неговата честност. Аз също не мога да премълча това качество, той не се притесни да отговори на неудобни въпроси или да даде неудобни отговори на въпросите, които му бяха задавани. Впечатлена съм от отговорите, от които личи изключителна отговорност“.

Цветинка Пашкунова също заяви, че ще подкрепи Синков. Тя отбеляза, че той има задълбочени познания в областта на наказателното право и процес е изключително етичен човек, подхождащ с уважение към колегите си и служителите. „Той има единодушната подкрепа на съдиите, които са казали много мили думи за неговите организираност, лидерски възможности, за това, че има достойно отношение към всички работещи там, за неговата прецизност и ерудиция“, изтъкна Пашкунова.

Председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков сподели, че познава апелативния съд в Бургас от неговото създаване, познава работата и съдиите там. Той изтъкна, че в този съд винаги е имало изключително висок професионализъм. „Голяма част от съдиите вече се пенсионираха, но те завещаха добрите отношения и климат и аз се радвам, че те са се запазили“, каза Чолаков и допълни, че е убеден, че Синков ще продължи „безкрайно хубавата традиция в съда да има изключителни професионалисти и добри хора. „Това е най-важното – човешката страна на правораздаването. Колегата Синков ще бъде опора и на председателите на трите окръжни съдилища, което също има важно значение“, заключи Чолаков.

18
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Виденов
Виденов
26 януари 2022 1:27
Гост

Апелативният прокурор от Бургас Емил Христов вече е пенсионер, тъй че вече можем да се успокоим. Той държеше и апелативния съд и прокуратура в схемаджийските си ръце. Тъй че…нещата ще вървят вече

Тарталетска
Тарталетска
25 януари 2022 13:42
Гост

Сега Стависки и някои адвокати могат да почерпят.

Калина
Калина
25 януари 2022 12:48
Гост

Успех. Достоен човек!

НуЙ
НуЙ
25 януари 2022 12:48
Гост

Да се надяваме, че ще се справи, защото батака не е малък.

Димитриев
Димитриев
25 януари 2022 12:48
Гост

Добър избор

Серафим
Серафим
25 януари 2022 12:47
Гост

Изглежда ми свестен човек. Ама той и министъра на културата е свестно момче, но няма хабер с какво се е захванал.

Temelko
Temelko
25 януари 2022 12:46
Гост

Ами да видим какви ще ги върши. Рано е да даваме оценки и прогнози.

Емил
Емил
25 януари 2022 12:46
Гост

Синков впечатли членовете на СК на ВСС не само с професионалните и нравствените си качества, но и с откровеността си, стана ясно от изказванията.

Ох, така като почнат…

Ласло
Ласло
25 януари 2022 12:45
Гост

Наистина не се притеснява да отговоря на неудобни въпроси или да дава неудобни отговори на въпросите.

Краси
Краси
25 януари 2022 12:46
Гост

А не като Панов, който при това положение просто напуска заседанието.

Филипов
Филипов
25 януари 2022 12:43
Гост

Напълно съм съгласеб, че той е един мъдър и почтен човек.

Лазар
Лазар
25 януари 2022 12:42
Гост

През последната година той се доказа като перфектен ръководител.

Anonimen
Anonimen
25 януари 2022 12:43
Гост

С него по принцип се работи много лесно. Радвам се, че той ще е председател.

Анонимен
Анонимен
25 януари 2022 12:49
Гост

Да, живота ме е срещал с него и наистина се работи лесно.

Мики
Мики
25 януари 2022 12:40
Гост

Поздравления! Много съм доволен от избора.

бургас
бургас
25 януари 2022 12:37
Гост

В Бургас невинаги нещата са вървели по мед и масло, както ги говорят във ВСС, но слава богу това мина

Лозан
Лозан
25 януари 2022 12:40
Гост

То пък къде ли вървят така.

Димитриев
Димитриев
25 януари 2022 12:47
Гост

Къде вървят нормално нещата?