Осем от участниците в престъпната група, известна като „Фирмата“, която се е занимавала с разпространение на наркотици, рекет, побои и е подготвяла убийства, вече са в затвора.

От Специализираната прокуратура съобщиха, че 8 от 18-те подсъдими са се признали за виновни по част от обвиненията и са сключили споразумения за ефективни присъди.

Един от лидерите на групата е Петко Стоянов, който се е споразумял за присъда от 4 години затвор. Той има обвинение и за участие в приготовление на убийствата на двама спецпрокурори и един полицай, но по него делото продължава, тъй като Стоянов не се признава за виновен. Подсъдими за подготвяните покушения са другият лидер на групата Иван Йосифов, който е син на издирвания от години Йосиф Йосифов – Йоско Костинбродския и Стефан Гевгелийски.

Останалите членове на бандата, които са признали вината си за участие в престъпната дейност са се споразумели за наказания от година и половина до 3 години затвор.

„Фирмата“ на Стоянов и Йосифов беше разбита преди една година. Тогава от прокуратурата обявиха, че целта ѝ е била търговия с наркотици и завладяване на наркопазара в София. За целта били привлечени хора, които като да доставят наркотици на едро, да работят като „дилъри“ на групата, да транспортират „стоката“ до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ужасно
Ужасно
24 юли 2019 14:05
Гост

Какви са тия присъди от 4 години за тоя списък със състави по НК? Смешно е.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2019 18:19
Гост

Дребни риби. Къде са наркобароните, които тровят децата ни.

Анонимен
Анонимен
22 юли 2019 17:21
Гост

Петко Стоянов да не е луд да признае за подготовката на убийствата. Така присъдата ще му набъбне.

Mark
Mark
22 юли 2019 17:03
Гост

Хитро, вместо да седят в арестите 2-3 години, докато трае делото и после да ги осъдят, те ще излежат по още една година и ще излязат.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2019 1:01
Гост

Няма и толкова. Като им приспаднат дните, които работят в затвора.