Висшият съдебен съвет обяви класирането в конкурса за младши прокурори.

Пълната шестица е само една – на Калина Трифонова (виж класирането тук). Има и не малко оценки, които близо до максималния бал от 12 точки (две пълни шестици от двата изпита).

В края на януари Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ПК на ВСС) обяви конкурс за 29 места за младши прокурори – 12 са в Софийската районна прокуратура, три в РП-Варна, по две в районните прокуратури в Благоевград и Пловдив и по една в Кюстендил, Ихтиман, Ботевград, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Велико Търново, Русе, Бургас и Сливен.

Документи подадоха 903-ма, от които допуснати до конкурса бяха 892-ма души.

На писмения изпит се явиха 652-ма кандидати, като 413 от тях стигнаха до устния изпит.

Първите 58 от класираните кандидати имат 7-дневен срок да подадат лично или по пощата, в деловодството на ВСС на хартиен носител имуществена декларация и за наличието на частен интерес по чл. 19а, ал. 1 от Закона за съдебната власт на хартиен носител. Образец на декларацията може да бъде намерен на сайта на ВСС (виж тук).

 

60
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:47
Гост

­­Г­­о­­р­е­­щ­и­­ ­м­о­м­­­и­­ч­­е­т­­а­­­ ­в­и­­ ­­о­­­ч­­­а­к­­в­­а­­­т ­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?73599

кирчо
кирчо
19 юни 2022 9:33
Гост

Напълно против съм успехът от университета да има значение за класирането. Какво общо има показан резултат преди време (понякога преди години) с настоящите ти знания и умения?Това е дискриминативен критерий.

Човек от су
Човек от су
14 юни 2022 15:28
Гост

Хейтърс гона хейт, честита на всички!

фрий адвайс
фрий адвайс
14 юни 2022 20:40
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
14 юни 2022 13:32
Гост

Милиционери, инсталирани като магистрати. Тройкаджии, под прикритието на магистрати. Също и лица с диплом по право от морския ,или техническия, или икономическия, или планинския ВУЗ-допуснати да магистратстват. Оказва се,че диплом с висок успех от Университета(с гл.б.) не струва нищо. Диплом от ЮФ на СУ , с отличен успех осигурява далеч по-слаба реализация. В съдебната система например планинския и морския ВУЗ, бившия ЮФ от един технически ВУЗ в пограничен регион, милиционерското училище-това пък е категорично предимство за инсталиране в областта на административното правораздаване, и в милиционерския съд и прокуратурата-там са роднина, милиционер, не е казано в този ред, или с ниски… Покажи целия коментар »

Потресен
Потресен
14 юни 2022 13:08
Гост

И как става този фирм-лице, тройкаджия от следването, тройкаджия от държавни изпити да получи шестица на изпита. Лицето е показало неназнание в университета, и му се позволява да решава човешки съдби? За сравнение-в СГС за да станеш съдебен помощник конкурсно условие е успех поне 4,5. За да станеш магистрат-такова условие няма-излиза,че да станеш магистрат е по-лесно, то на тази кандидатка вратите да стане помощник са завинаги затворени. Помощник не може да стане никога, ама виж-магистрат .-може. Вие бихте и си правили зъбите при зъболекар тройкаджия, бихте ли се оперирали при оператор-тройкаджия, бихте ли си построили къща по проект-на архитект тройкаджия.… Покажи целия коментар »

ганю
ганю
15 юни 2022 8:41
Гост

Кандидатката е печена в разследването и има хъс. Става за прокурор.
Може да си много талантлив, но да нямаш характер.
Те такива работи.

не-Ганю
не-Ганю
15 юни 2022 9:31
Гост

Какъв хъс, какви изпичания?! Това да не ти е позиция търговски представител на хранителни добавки, та да компенсираш покъртителната липса на знания с хъс и ентусиазъм. А цялостен успех в рамките на тройката показва точно това – цялостна липса на познания в областта на правото (което не е само НК и НПК до около 230-ти член!). Вероятно са й ги писали за присъствие и упорство, понеже е била печена и е проявила хъс за диплома, очевидно без знания обаче. Добре, че промениха ЗСВ, та да виждаме какви влизат в тая система и да си ходят с това петно подобни връзкари.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
15 юни 2022 12:35
Гост

Какво му е на Русенския университет? Великите възпитаници на СУ с години стоят безработни и все някои от „провинциалните“ факултети им виновен, че ги измествал с „нереалистичто висок успех“. Да сте учили, когато е било време! Добрият студент завършва с добър успех, без значение кой факултет ще избере. Факултетът предоставя средства – дали и как ще ги оползотвориш най-добре зависи единствено от теб. Няма „кофти комисии“ и „кофти изпитващи“ – има незнаещи достатъчно студенти, които после мърморят и завиждат. Примерът с тази класирана тройкаджийка е абсурден, разбира се, но тя ще излезе такава от всеки един факултет, ако не положи… Покажи целия коментар »

кирчо
кирчо
19 юни 2022 9:27
Гост

Това, че през следването си имал нисък успех, не означава, че не си се развил и надградил през годините.Именно тези резултати показват, че това е възможно и че оценките от университета нямат голямо значение за настоящите знания и умения. Само този, който не е ходил в университет, не знае, че каквото става там, си остава там.

промяна
промяна
14 юни 2022 10:46
Гост

Добре дошли връзкарчета,готови сте за поръчки!
В България на конкурсите няма нищо случайно,казусите се знаят предварително,някои на предишни конкурси ги хванаха да преписват-справка сина на Вичо Вичев-Прокурор във ВКП

Недоумяващ
Недоумяващ
13 юни 2022 21:35
Гост

Суит бейби Джийзъс! Шесто място – 5.88 писмен, 5.90 устен, успех от държавни – 3.33 (две тройки и една четворка) и успех от следване – 3.90.

Кирил
Кирил
13 юни 2022 21:39
Гост

Трудът краси човека 🙂

Анонимен
Анонимен
13 юни 2022 21:51
Гост

Явно не е бил труд по време на следването, за да завършиш с 3.90.
На държавните конят може да отиде в реката по много начини, но по успеха от следването се познават червените на бели точки и останалите.

Кирил
Кирил
13 юни 2022 21:56
Гост

Както и по време на следването. Субективни са оценките от изпитите по време на следването, особено на устен изпит, а и на писмен изпит (по купчинки). Успехът няма значение, важно е после какви умения ще придобиеш, както се вижда, колегата се е постарала доста и е изкарала едни прилични резултати. Успех на бъдещото й поприще.

Случайно попаднал
Случайно попаднал
13 юни 2022 22:12
Гост

Калинките са черни точки, а червената мухоморка – с бели.

:)))))
:)))))
13 юни 2022 22:54
Гост

И аз имах колега в групата, който открито си казваше, че е просто в ЮФ, за да вземе диплома някак, къде с 3-ки, къде 4-ки, успя да завърши. Баща му е прокурор в Русе, а майка му е адвокат. В момента и той е младши прокурор, даже вече прокурор в РП.

Марияна Филкова
Марияна Филкова
13 юни 2022 23:09
Гост

Браво на колегата! Не е важен успехът, важно е представянето на конкурса! А колегата се е представил блестящо! През следването много неща могат да се случат, които да понижат успеха. От неразбирането на определена материя, през субективното отношение на изпитващия, до професионални интереси и преживявания.

Студент
Студент
13 юни 2022 23:24
Гост

Както казваше проф. Близнашки на лекции: „Само колегите с дебели връзки ще се реализират, останалите най-много до един смотан адвокат да го докарате!“

Анониwмен
Анониwмен
14 юни 2022 11:39
Гост

Да ме извинява професорът, но по себе ли съди?

Анонимен
Анонимен
14 юни 2022 3:16
Гост

Глупости. За да го докараш до този успех, трябва да не си разбирал почти всички дисциплини, почти всички изпитващи да са имали субективно отношение към теб, а професионалните интереси и преживявания не могат да бъдат извинение за юрист с амбиции да бъде прокурор. Хайде, моля ви се, по-сериозно с коментарите, че било окей, та чак и браво да му викате! Успех 3.90 е масово тройки на семестриални изпити и тук-таме някоя четворка. Срам отвсякъде! Аз ако бях, щях да се откажа, да не ме сочат с пръст като тройкаджия. Това не е юрисконсулт във ВиК, а П-Р-О-К-У-Р-О-Р. Утре този тройкаджия… Покажи целия коментар »

Просто Аз
Просто Аз
14 юни 2022 9:01
Гост

Както казваше един мой преподавател – правото е наука, не е занаят, ако нямаш академична подготовка няма как да го докараш до добър професионалист НИКОГА! Ако с гледане се ставаше майстор, кучето да е най-добрия касапин….

Пеев
Пеев
14 юни 2022 9:42
Гост

Няма нищо по-хубаво от това един магистрат да има познания във всички области на правото. Да не може нищо да го изненада. Ако през тия 5 години си учил старателно по всяка правна дисиьплина, то после ще ти е много лесно. Един уважаваш себе си юрист, магистрат, трябва да има познания във всяка област на правото и да борави с всяко законодателство. Обикновено прокурорите се оправдават, че Наказателното право и процес им стига, другото не им трябва. Да…ама Не!

Мнение
Мнение
14 юни 2022 13:14
Гост

Навсякъде по света успехът от следването е определящ какво ще работиш. Че в България, поради хигиената при назначаване, дори съдебен помощник да станеш, конкурсно условие е успех от следването поне 4,5. За да станеш докторант-също. За работа като юрисконсулт в частния сектор-също гледат успехът от следването. Недопустимо е човешки съдби да се решават от тройкаджия. А който го намира за редно-да се надява например да не го лекува лекар тройкаджия. Шест години ненаучил медицина, ама после седнал и я изучил из основи-хайде, де! Успехът от следването показва знанията да период от почти шест години. И то в областта на зялото… Покажи целия коментар »

Бивш дознател, настоящ разсл. пол.
Бивш дознател, настоящ разсл. пол.
14 юни 2022 13:29
Гост

Пхахах, ти си имай успех 6.00, пък да те видим без връзки за къде си! Мои колеги, които се спукаха от учене през следването си, с отличен успех, не видяха по-голяма реализация от един прооост юрисконсулт или адвокат. Моят баща работеше в МВР, та ме вреди за дознател. А моят успех е 4.25 от следването и 4.00 на държавните. Не си давах много зор.

Анонимен
Анонимен
14 юни 2022 13:53
Гост

И горд ли се чувстваш с това?
Сигурно и гласуваш за ГЕРБ.

ганю
ганю
15 юни 2022 8:45
Гост

Чети по-горе или поне останалите да прочетат!

кико
кико
17 юни 2022 15:51
Гост

Без да знаете какво е писал и говорил на изпитите, какъв е смисълът да умувате? Ако сте юристи разсъждавайте, като такива 🙂

адвокат от САК
адвокат от САК
13 юни 2022 21:06
Гост

Алооо- какви младши проиурори, са ви патили- нали киро и лена решиха да унищожат прокуратурата, щото просто не им харесвала… Лекс, бяхте много активни с най- мръсната тема в битието на гражданите- политиката=. нонстоп рекламирахте пп, а сега се свивате като МИШКИ, когато се показаха кирливите им ризи …Що МЪЛЧИТЕ ОГЛУШИТЕЛНО относно факта, че деянията на киро и лена трябва да се разследват и ако не съществуват прокуратурата и разследващите органи, които да са НЕЗАВИСИМИ от киро и лена, това не може да се случи…

Зайо Байо
Зайо Байо
14 юни 2022 10:43
Гост

Гешев е позор – оставка и затвор!
Бойко – к*рво! Бойко – к*рво!

Министър Йорданова е един достоен министър на правосъдието! Жалко, че заради учиндолския гологлавец, най-вероятно скоро ще трябва да сдаде поста на поредната марионетка, инсталирана от задкулисието.

ПОКОЛЕНИЯ, ЛИЧНОСТИ И ЕРУДИТИ НА ЮФ
ПОКОЛЕНИЯ, ЛИЧНОСТИ И ЕРУДИТИ НА ЮФ
13 юни 2022 20:58
Гост

За жените в правото и науката -ДОЦЕНТ ПАВЛИНА СТАНЧЕВА (1923 – 2003). Доц. Павлина Станчева е родена на 10 декември 1923 г. в гр. Русе. Неин баща е един от основателите на Окръжния съд в Русе – Димитър Станчев (1890 – 1980). През 1945 г. завършва „Право“в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски“. В периода 1946 – 1955 г. е съдебен помощник в Русе. В периода 1955 – 1962 г. е прокурор в София. В периода 1962 – 1965 г. защитава редовна аспирантура в БАН. От 1976 г. е доцент по криминалистика в Софийския университет ,,Св. Климент Охридски“. В периода 1979… Покажи целия коментар »

ПОКОЛЕНИЯ, ЛИЧНОСТИ И ЕРУДИТИ НА ЮФ
ПОКОЛЕНИЯ, ЛИЧНОСТИ И ЕРУДИТИ НА ЮФ
13 юни 2022 21:02
Гост

Доц. Павлина Станчева е автор на монографиите „Проблеми при идентификацията на труп в напреднал стадий на разлагане“ и „Разследване и разкриване на документни престъпления“ претърпели 2 издания в Москва и Париж.
Почива на 10 декември 2003 г. на 80 – годишна възраст

Виолета
Виолета
13 юни 2022 18:55
Гост

Сега колко човека отиват на обучението в НИП, всички 58 ли?

Tordis
Tordis
13 юни 2022 20:05
Гост

Отговорът на въпроса Ви се съдържа в чл. 27. от Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт: В 7-дневен срок от обявяването на класирането кандидатите, класирани на обявените свободни длъжности, както и същият брой от резервите представят във Висшия съдебен съвет декларациите по чл. 19а, ал. 1 от Закона за съдебната власт. Комисията по професионална етика към съответната колегия на Висшия съдебен съвет й предоставя информация за притежаваните нравствени качества на класираните кандидати в рамките на обявените конкурсни длъжности и същия брой от следващите… Покажи целия коментар »

Красимир
Красимир
13 юни 2022 18:53
Гост

Не разбрах. Нали местата са само 29, за другите от 29 до 58-мо какво се случва?

Кирил
Кирил
13 юни 2022 19:12
Гост

Ми пак догодина кой жив, кой здрав

Tordis
Tordis
13 юни 2022 20:18
Гост

Това не е окончателното класиране…
До 29. място включително са класираните участници, които могат да заемат обявените свободни длъжности, но съгласно Наредбата се поканват и следващите 29 участници като резерви, защото предстои проверка за съответствие на първите 29 със изискванията на ЗСВ, също така някой участник може е класиран и в трите конкурса, следователно като избере едната длъжност се освобождават местата, които заема в другите два списъка.

———-
———-
13 юни 2022 18:47
Гост

Според мен, за да имат повече хора с отлични резултати шанс, трябва във реформата да се добави- само студентите с минимален успех от държавните изпити -Много добър 5.00 имат право да се явяват на конкурсите за магистрати. Останалите- ще работят други юридически професии. Така ще се свие този наплив, и повече хора ще имат шанс.

Гочо
Гочо
13 юни 2022 21:13
Гост

Колега, посоката която задавате не е правилна, тъй като пословично е ясно, че на ДИ оценяването не е еднакво обективно за всички. Който е човек на човека е в хубава комисия, в която раздават 6ци. Който няма късмет се пада в комисия в която се пишат основно 3ки със същите знания. За да няма такъв наплив трябва да се ограничи приема поне с 50%, да не кажем 70%, и за един пет годишен цикъл, първо кандидатите ще намалеят драстично, второ хората които наистина знаят и могат ще успяват, а не знаещи и можещи да остават резерви, щото просто комисиите са… Покажи целия коментар »

LSSAH
LSSAH
13 юни 2022 18:36
Гост

Аз съм дигнàл ръце вече. Първите пъти пъти се ядосвах. После се депресирах. Вече ми е все тая. Жалко, че се махна Шекера. Няма да слушам: “Вие сте в топ 3 % на юристите в България” и любимото ми: “ Догодина със сигурност”. rofl

Хилядолетният Ърл
Хилядолетният Ърл
13 юни 2022 18:43
Гост

Пак ли резерва?😆

LSSAH
LSSAH
13 юни 2022 18:59
Гост

Аз съм вечната резерва. Поне вече ми е все тая. То реално правото ми е хоби, така че не е толкова зле.

Хилядолетният Ърл
Хилядолетният Ърл
13 юни 2022 19:21
Гост

Ем, пак догодина, к’во да ти кажа…Аз само два пъти се пробвах – 2017 и 2018 – не успях и двата пъти, макар че бях бая нагоре, ма късмеееет

LSSAH
LSSAH
14 юни 2022 9:46
Гост

E, аз съм вече шеста година. 4 пъти резерва. 5 ако си броя и този за първоначалното (броя си го). Предния път останах 8 стотни от последния. Сега да видим на колко ще е.

Тихомир
Тихомир
13 юни 2022 18:17
Гост

Успех!

Рики
Рики
13 юни 2022 17:56
Гост

Не мога да ги разбера тези хора защо подават документи и после не себявяват на изпита.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2022 17:12
Гост

Това ВСС ням ли да се разпада

Ростислав
Ростислав
13 юни 2022 17:58
Гост

Идва му краят. Дано в новият са по- ползотворни от тези

Колегааа…
Колегааа…
13 юни 2022 17:11
Гост

От 58-те класирани, само 29 човека ще ги огрее “прокурорското място”, след обучението им в НИП! Пожелавам на бъдещите 29 прокурори здраве, повече независимост, повече усет за справедливост, за законност, както и смело да се катерят по кариерната стълбица, докато достигнат мечтания кариерен край за всеки магистрат- прокурор – ВКП/ВАП, а защо не и Главен прокурор!
УСПЕХ на всички!

Тото
Тото
13 юни 2022 18:15
Гост

А аз им пожелавам нов шеф.

Анонимен
Анонимен
13 юни 2022 17:10
Гост

Да, наистина нивото пада

Анонимен
Анонимен
13 юни 2022 17:10
Гост

В тях ни е надеждата з бъдеще в съдебната система

Анонимен
Анонимен
13 юни 2022 17:09
Гост

Желая късмет на всички и успех в реализацията

Добрев
Добрев
13 юни 2022 17:08
Гост

Вълнението на всички вярвам е било голямо

Armilev
Armilev
13 юни 2022 17:08
Гост

Успех

Dineva
Dineva
13 юни 2022 17:07
Гост

Който не е одобрен да не се отказв

Чепев
Чепев
13 юни 2022 17:07
Гост

Успех на всички в бъдеще.

Добрева
Добрева
13 юни 2022 17:06
Гост

Нивото ми се струва ниско

Милевска
Милевска
13 юни 2022 17:06
Гост

Една пълна шестица. Тъжно

Тото
Тото
13 юни 2022 18:01
Гост

И все пак има диста, които са близо до максималния бал.