Срещу две съдийки от Административен съд София-град бяха образувани дисциплинарни производства за забавени дела. Едното е срещу Миглена Недева, а другото – срещу Боряна Бороджиева. Предложенията за налагане на наказания са на председателя на АССГ Радостин Радков.

И в двата случая Съдийската колегия отказа да образува дисциплинарки за бездействие на съдийките по една част от делата. Става дума за тези, които са били обявени за решаване до 31 януари 2018 г. и до 9 май миналата година. Причината за това е, че е изтекъл 6-месечният давностен срок от откриването на нарушенията. За останалата част от предложенията на Радков започнаха дисциплинарни производства.

Кадровиците Стефан Гроздев, Олга Керелска и Севдалин Мавров ще разглеждат казуса на съдия Миглена Недева, а Цветинка Пашкунова, Вероника Имова и Боян Магдалинчев – на Боряна Бороджиева.

20
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
lawyer
lawyer
12 февруари 2020 1:33
Гост

Не трябва да се посяга на съдии – просто в един момент – няма кой да се хване на тази работа, ако така ще се работи, всеки от нас има и собственост и достойнство, в крайна сметка не сме слугини.

Но – ако наистина има забавяне – да ги помъмрят и дотам, беснуваници от рода – разчекнете ги – ще доведат до отлив на желаещи да стават съдии.

На ръба сме на демографска криза – просто се смея на акъла на някакви кресливи заплахи, а и като вещ специалист в правото – никога не съм си позволявал крещенки.

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
25 август 2022 14:20
Регистриран

lawyer ДОСТАТЪЧНО ДОБРИ ЗАПЛАТИ ПОЛУЧАВАТЕ ДАСИ ГЛЕДАТЕ ДЕЛАТА В СРОК КАТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ СЕ ОМИНАЙТЕ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА .ИМА ХОРА, КОИТО ДА СЕ ХВАНАТ ДА РАБОТАТ КАТО СЪДИИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАИТЕ.НЕ СЪМ В ЗАКОНОДАТЕЛНИЯ ОРГАН ЩЕ ВИ ДАМ ДАСЕ РАЗБЕРЕТЕ НА ВАС МЪРЗЕЛИВИТЕ И НЕКОМПЕТЕНТНИ СЪДИИ. ЧЕЛИЛИ СТЕ НА ДЕБЕЛАТА НЕДЕВА СЪДЕБНИТЕ РЕШЕНИЯ ДА ВИДИТЕ КАКЪВ МРЪСЕН КЛОЗЕТ ПРЕДСТАВЛЯВАТ. ИМА ПОЧТЕНИ ХОРА, КОИТО И ЗА ПОЛОВИНАТА ЗАПЛАТА ДЕТО ПОЛУЧАВАТЕ ЩЕ СЕ ХВАНАТ ДА РАБОТЯТ.ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ВИ ОСИГУРАВАМЕ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ ЗА МАЛКО РАБОТА И ЖИЛИЩА НА НИСКИ ЦЕНИ ,В КОИТО ДА ЖИВЕЕТЕ .КАКВО ОЩЕ ИСКАТЕ НАХАЛНИТЕ СЪДИИ ДА НАМЕРИМ НЯКОЙ ДА… Покажи целия коментар »

STEFKA MANEVA
STEFKA MANEVA
11 февруари 2020 19:53
Регистриран

Миглена Недева е добър съдия, задълбочена,старателна и сериозна.

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
11 февруари 2020 22:33
Регистриран

да не си пила алкохол или да си употребила наркотични вещества драга за да мислиш ,че дебеланата недева (умишлено пиша името й с мали букви) си гледа делата в срок и съвестно. тази дебелана е толкова некъдърна и на моита кантора гледа дело срещу отказ да се изпълни решение от юли 2018 година и го реши през септември 2019 година и то след като я събудих с нарочна молба. даже дебеланата беше забравила ,че има да решава такова дело. Вместо да приеме ,че се касае за отказ да се изпълни влязло в сила решение с нарочно писмо и да квалифицира… Покажи целия коментар »

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
25 август 2022 14:23
Регистриран

КЪДЕ ГО ГЛЕДАХТЕ ТОЗИ ФИЛМ С ДОБРИЯ И ПРОФЕСИОНАЛЕН СЪДИЯ НЕДЕВА. СЪДЕБНИТЕ АКТОВЕ НА НЕДЕВА ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЕДИН МРЪСЕН НЕМИТ СТО ГОДИНИ КЛОЗЕТ.ТАЗИ ЖЕНА НЯМАМ ПРЕДСТАВА В КОЙ ШИБАН ЮРИДИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТ Е ЗАВЪРШИЛА.

ала бала
ала бала
11 февруари 2020 16:53
Гост

Пристрастно отношение – и при двете съм имал дела, гледат ги навреме и съвестно; Обратно, съдийки които бавят дела месеци наред без нищо да правят, не ги виждам тук

МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
11 февруари 2020 22:38
Регистриран

МОЛЯ ,МОЛЯ АЛА БАЛА точно попадение на Радков ,но съм съгласен ,че има и други по отношение на недевада не си пила алкохол или да си употребила наркотични вещества драга за да мислиш ,че дебеланата недева (умишлено пиша името й с мали букви) си гледа делата в срок и съвестно. тази дебелана е толкова некъдърна и на моита кантора гледа дело срещу отказ да се изпълни решение от юли 2018 година и го реши през септември 2019 година и то след като я събудих с нарочна молба. даже дебеланата беше забравила ,че има да решава такова дело. Вместо да приеме… Покажи целия коментар »

инфо
инфо
11 февруари 2020 14:49
Гост

Аз пък имам много приятни впечатления от съдия Бороджиева – бързо с гледа делата и също така бързо навлиза в сложни материи. Явно по някои дела просто не е смогнала. АССГ е безумно натоварен съд.

Още може
Още може
11 февруари 2020 14:02
Гост

В СРС има някои които близо 2 години не пишат мотиви.

Ironic
Ironic
11 февруари 2020 13:56
Гост

И сега остава ВСС да не бави ДП по година или две каквито случаи има. Това ми е най-голямата ирония – да бавиш наказанието на съдия за забавени дела!

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2020 14:01
Гост

Имат си приоритети. Като гласуване на бонуси например.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2020 13:54
Гост

За АССГ това си е доста тежко забавяне, предвид и характера на споровете.

Киро
Киро
11 февруари 2020 14:03
Гост

Пълна немарливост от тяхна страна.

Невена Стефанова
Невена Стефанова
03 май 2020 0:45
Гост

И защото много се е разбързала, преди няколко дни тази недева така набързо изфабрикува едно решение по дело за отчуждаване на имота ми, който се намира на Костенски водопад и Каблешков, че ми иде да умра. Рече и отсече: цената на земята е 20 евро на кв.м.! Кой ги назначава такива, как спи тази?! Та това е моят дом! И го заличи с един замах! Сега на улицата трябва да отида. И нямам право да обжалвам! Позор!

Георги
Георги
11 февруари 2020 13:49
Гост

И защо се допуска 6-месечният давностен срок от откриването на нарушенията да изтече.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2020 13:52
Гост

ами защото адм. р-ли не бързат да наказват, дават срокове за изписването на делата и тн. което е нормално. все пак важното е делата да бъдат решени, а не съдиите наказани самоцелно

JBL
JBL
11 февруари 2020 13:53
Гост

Някакво негласно предупреждение е било, което не е сработило, вероятно.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2020 13:46
Гост

Няма такъв съдия Румяна Бороджиева в АССГ.

офталмолог
офталмолог
11 февруари 2020 14:02
Гост

някой да твърди обратното

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2020 13:40
Гост

Явно доста са сгазили Радков да им вдигне мерника. Той не действа за щяло и нещяло