Няма желаещи да участват в надпреварата за председател на Апелативен съд-Пловдив.

На 20 май изтече срокът за подаване на документи за шеф на съда, но кандидати няма. Това означава, че ще бъде открита нова процедура за избор от Съдийската колегия.

Мандатът на сегашния ръководител Магдалина Иванова изтича тези дни. Това е първият ѝ мандат и тя имаше право да участва за втори, но вероятно се е отказала.

Магдалина Иванова беше избрана за административен ръководител на Пловдивския апелативен съд (ПАС) на 29 май 2014 г. По онова време тя беше зам.-председател на окръжния съд в града. Висшият съдебен съвет я предпочете пред тогавашния ръководител на ПАС Георги Чамбов.

Липсата на желаещи да оглавят Пловдивския апелативен съд е любопитна предвид факта, че доскорошният председател на Окръжен съд-Пловдив Веселин Хаджиев също се отказа от втори мандат на поста. Първоначално той подаде документите си, но впоследствие ги оттегли с мотив – здравословни проблеми.

При откритата нова процедура се яви само шефът на районния съд в града Иван Калибацев, който четири месеца по-рано получи доверието на СК на ВСС за втори мандат като ръководител на РС-Пловдив. Изборът е насрочен за 26 юни.

6
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Кръстю
Кръстю
22 май 2019 12:10
Гост

Еее, как може така. Деляне, нямаш ли хора там? Намша ли интереси в региона? Хайде намери някого, срамота е.

Пейо
Пейо
22 май 2019 13:30
Гост

Имам, но са под прикритие. Ще му дойде времето да ги извадя. А и идват избори. Мъка….

Анонимен
Анонимен
22 май 2019 10:47
Гост

Въобще не ме учудва. Този съд гледа жалбите и протестите срещу решенията на окръжните съдилища в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Кърджали, Хасково и Смолян. Постът на председател е изключително отговорен.

Анонимен
Анонимен
22 май 2019 10:50
Гост

Не случайно Магдалина Иванова не се кандидатира за втори мандат.

Анонимен
Анонимен
22 май 2019 10:45
Гост

Магистратите от Апелативен съд – Пловдив са сред най-натоварените в страната.

Анонимен
Анонимен
22 май 2019 13:33
Гост

Тролче, пак не ти е вярна информацията!