Разследването за смъртта на четиригодишния син на транспортния министър Ивайло Московски е възложено на Националната следствена служба, съобщиха от прокуратурата.

Това е станало днес с постановление на главния прокурор Сотир Цацаров по предложение на наблюдаващия прокурор.

Момченцето почина на 2 февруари при инцидент с моторна шейна на специално трасе в Боровец.

От прокуратурата днес съобщиха, че досъдебното производство по случая е образувано незабавно още при огледа на местопроизшествието и е за престъпление по чл. 122, ал. 1 от Наказателния кодекс – за причиняване по непредпазливост на смъртта на Кристиян Ивайлов Московски.

„Първоначалните и неотложни действия са докладвани на Окръжна прокуратура – София, под чието наблюдение е започнало и се води досъдебното производство.В хода на разследването са извършени пет огледа на местопроизшествие, разпитани са седем свидетели, изготвена е съдебномедицинска експертиза на труп, изискана е справка от „КАТ-ПП“ при ОД МВР София, възложени са оперативно-издирвателни мероприятия“, обясниха от държавното обвинение.

Като уточняват, че по делото следва да бъдат разпитани голям брой свидетели и да бъдат назначени множество съдебни експертизи и други действия по разследването, част от които изискват и специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни.

Коментирайте

avatar