Надзирател заплашвал с убийство жената, с която живее на семейни начала, децата ѝ и нейни близки. В събота състав на Софийския районен съд е определил постоянен арест за 45-годишния Д.Б., който е обвинен в закана за убийство.

Мъжът е надзирател в сектор „Арести“ към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН). Той живеел на семейни начала с Н.И. в столицата. През януари тази година състав на Гражданското отделение на СРС е издал заповед за незабавна защита на пострадала и децата ѝ като те са настанени в кризисен център.

Заради това наказателните съдии смятат, че има реална опасност надзирателят да извърши друго престъпление, защото по делото има достатъчно данни за системен психически и физически тормоз над жената и семейството ѝ.

В случай на жалба, делото ще се гледа от Софийския градски съд на 14 февруари, уточняват от СРС.

 

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
стамат
стамат
25 февруари 2019 13:22
Гост

смотаняк

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2019 15:10
Гост

Не за първи път хората, които трябва да са на страната на закона го прекрачват. А този като че ли е с професионална деформация.

Страшников
Страшников
11 февруари 2019 15:13
Гост

Все пак не виждам как ще го принудят да не влиза в контакт с потърпевшата. За жалост животът й се обърква тотално заради този човек.

Пешо
Пешо
11 февруари 2019 15:08
Гост

Поне обстановката ще му е позната.