Всички входове и изходи на София са затворени от полунощ до второ нареждане. Заповедта за това е на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и бе обявена късно тази вечер на извънреден брифинг.

Ще могат да преминават само товарни камиони, специализиран транспорт – медицински, полицейски и др., коли на електроснабдяването, ВиК и интернет доставчици, служебни автомобили, които превозват работници. Ще се пропускат и хора, които отиват на работа с личните си коли. За тях обаче ще има промеждутък за пропускането им в едната и в другата посока – от 6 до 8 часа сутрин и от 18 до 20 часа вечер. Освен това в декларацията ще трябва да посочват и телефонен номер на работодателя си. Ще могат да преминават и хора, които пътуват за лечение.

Онези, които са напуснали столицата, няма да може да се върнат, стана ясно от думите на министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

Причината за това е масовото напускане на столицата, което се наблюдава от два дни. От МВР днес съобщиха, че хората масово лъжат в данните, които посочват в декларациите за влизане и излизане от градовете в условията на извънредно положение. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов предупреди, че декларациите ще бъдат проверявани, а за неверни данни в тях ще бъдат наложени санкции.

На входовете и изходите на градовете бяха изградени контролно-пропускателни пунктове (КПП), за да се ограничи разпространението на коронавируса, а хората могат да преминават през тях само за пътуване до работа, за прибиране вкъщи и по медицински причини. Доказването на основание за пътуване става с декларация, а главният секретар на МВР разкри, че масово се пътува и събраните от полицаите декларации са стотици хиляди.

„Имам чувството, че на хората въобще не им пука“, каза Иванов. Проверените декларации до момента са 9000 и от тях полицаите са установили, че много хора лъжат, за да излязат с колите си от градовете.

641 са посочили, че отиват на работа, а те въобще нямат трудови договори. Други 80 са заявили също пътуване по работа, а в същото време били регистрирани в бюрата по труда. 5000 коли са били върнати днес.

„Кого лъжем? Не лъжем полицаите, не лъжем системата, а себе си и своите близки“, каза главният секретар на МВР.

Малко по-късно премиерът Бойко Борисов поиска да се спират обезщетенията на регистрирани безработни, които излизат от градовете, като дават неверни декларации, че отиват на работа.

Виждате колко хора се оказаха лъжци. Лъжат полицаите, че отиват на работа, и ходят да си взимат пари от бюрото за безработни, от нашите пари, вашите пари, на всички хора. Други въобще не се водят на работа. Декларация по декларация проверяваме и след това, като останеш без пари, защото това е правилното решение – щом си лъжец, няма да взимаш пари„, заяви премиерът при инспекцията си на строящата се магистрала „Хемус“.

И добави: „После да не излизат пред вас и да казват „Няма какво да ям“. Няма какво да ядеш, защото лъжеш. Недейте да обричате на гибел тези, които са дисциплинирани“.

Пик на пътуващите е бил отчетен вчера, след като премиерът Бойко Борисов призова хората да не напускат градовете по Великден и предупреди, че проверките ще са стриктни. Предположенията на МВР са, че хората са опитали още вчера да излязат, особено от София, за да избегнат още по-стриктен контрол на КПП.

Главният секретар на МВР уточни, че нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев няма, а разликата е единствено в това, че предстоят 4 почивни дни, което означава, че едно от основанията за напускане на градовете – пътуване за работа, отпада.

Проверките ще продължат, а за установените до момента нарушения са образувани преписки, които са изпратени на прокуратурата.

„Ще направим всичко възможно тази порочна практика да не продължи“, обещаха от МВР.

До момента са образувани 789 досъдебни производства и са съставени 5889 акта от полицията. Само за неносене на задължителните вече предпазни маски са съставени 2534 акта. А Иванов заяви:

„Не искаме да санкционираме и да наказваме, а хората да запазят здравето си. Винаги можем да излъжем полицаите, които са на КПП-то. Защо трябва да го правим? Защо си мислите, че аз не искам да отида да видя майка си и баща си? Искам, но съм длъжен ги предпазвам и тях. Не знам дали не съм носител на този вирус.

Защо трябва да рискуваме заради едната софра, за едното ядене и пиене?

В последните седмици стана ясно, че стриктният контрол по пътищата не засяга БДЖ и пътниците във влаковете не се проверяват. От МВР признаха, че на тях не им е вменен контрол на гарите и там няма КПП-та

„Как да обърнем влака и да го върнем, ако установим, че някой е с фалшива декларация“, попита главният секретар на МВР и отново подчерта, че основната идея е хората сами да осъзнаят, че не трябва да пътуват, включително и тези, които имат основание, но могат да отложат.

85
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:33
Гост

­Г­­о­р­­е­­щ­­­и­ ­­­м­о­­м­­­и­­­ч­е­т­­­а­­ ­­в­и­­ ­о­­­ч­­а­­­к­­в­а­т ­­­-­­-­-> https://nu21.fun/girl?40565

питане
питане
18 април 2020 6:47
Гост

Може ли да ми обясните следното: В медиите има много статии,че софияни масово са из вилите си в созопол. Паказвали си нотариалните актове, и така минавали проверките. Къде пише,че ако имаш нотариален акт следва да те пропуснат да минеш? Нали определящото е единствено адресната регистрация, а не къде имаш имот. Как софиянци пътумват до вилите си в созопол,, а Бургазлии не ги пускат до вилите си-в Созопол половината вили са на хора от Бургас, а другата половина на софиянци. Та как софиянец изминава по 400 км до вилата си -при забрани за пътуване? И 10 вили да имаш на морето-това… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 23:56
Гост

И последният пирон в ковчега на “безсмъртните“- ЗАКОН за изменение и допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13.03.2020 г. (ДВ, бр. 28 от 2020 г.) Oбн., ДВ, бр. 34 от 9.04.2020 г., в сила от 9.04.2020 г. § 12. Създава се приложение към чл. 3, т. 1: Приложение към чл. 3, т. 1 Производства и дела, по които сроковете НЕ СПИРАТ ДА ТЕКАТ I. Наказателни съдебни производства 17. Делата по чл. 355 от Наказателния кодекс; Продължавайте да газите закона, да се чувствате недосегаеми и ненаказуеми от него,… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 21:31
Гост

Из декларацията “….6. Известно ми е, че наказателната отговорност по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Дата на деклариране:……………………………. ДЕКЛАРАТОР:

(……………………………………………………………………….)
подпис на декларатора
собствено, бащино и фамилно име…“
Да видим сега кой невеж трол, представящ се за правоспособен юрист и адвокат,ще приеме да осъществява защита по наказателно производство на клиент, подписал тази декларация и заявил неверни данни;-0

Семинааар за адвоката, който е още студент по икон
Семинааар за адвоката, който е още студент по икон
17 април 2020 21:42
Гост

Нали беше по чл. 290а НК бе многознайко. 10 човека ти затвориха устата. Нищо не занеш. Нито един термин не позна.. Нищо. Кво ми постваш съдържанието на декларацията. Всеки го знае. В нея пише отговорност, че носиш по 355 ако не спазваш противоепидемичните мерки. Кой ще ре следи в провинцията и това е общо основание. Въпросът беше, каква отговорност носиш като я представиш на КПП-то, като декларираш невярна информация. Не не е по чл. 290а нк и не е по 355 нк, както твърдиш, а е по 313нк, казаха го по медиите. Кво си минсе закефил, че си намерил цифрово… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 21:47
Гост

Бланката, с която аз се запознах и ми беше представена, беше различна. Но нали твърдяхте, че декларацията е по чл.313 от НК, бе , незнайко и неумейко, нали тази декларация нямаше уж нищо общо, никаква причинноследствена и правна връзка с чл.355 ал.1 и ал.2 от НК;0 Не стига, че оцапахте гащите вкупом 3ма коментатори, ами дори не сте проверили къде е публикуван автентичният текст на декларацията, а го давате юристи, които ще ме пращат на… проверовъчен изпит;0Много сте жалки- също като онези безсмъртни тарикати, които уж ще защитавате;0

Ева
Ева
17 април 2020 21:50
Гост

Я пак кажи каквото искаше да кажеш, че това което си написал няма някакъв смисъл. Странно за адвокат. Да така е и аз го чух, че е по 313нк. Не разбрах какво твърдиш насран трол.

адвокат
адвокат
17 април 2020 22:01
Гост

“…. Да така е и аз го чух, че е по 313нк….“БЕГОМ на проверовъчен;0 НИТО ЕДИН ЮРИСТ не разчита на “казал-рекъл“, “една жена на пазара каза…“’- ВСЕКИ юрист се запознава с автентичният ПИСМЕН ДОКУМЕНТ , създаден от автентичният му издател, и чак тогава дава правното си становище. Ако сте юрист, не се повличайте по общия хор на партийните тролове, не се подвеждйте по недоказаните им твърдения, а винаги проверявайте сам всички писмени документи, съотносими към казуса- юристите би следвало да сме аполитични, когато упражняваме дейността си.

Нора
Нора
17 април 2020 21:59
Гост

Няма значение какъв е текста в декларация, че да се оповаваш на него. В него може да пише носиш отговорност за изнасилване ако не спазваш мерките. Много ограничено мислене, горко им на клиентите ти колко жалби ще има срещу тебе. А и как продъшжаваш да спориш леле това не е добре психищески. Не можеш да спориш с такива факти. Горе са ти го написали. Щом 15 човека мислят по един същи начин значи нещо не е добре.

адвокат
адвокат
17 април 2020 22:09
Гост

1. Думичката е “Уповавам“, смешно тролче- само по това се разбира, че не си юрист 2. Дали е ограничено или не- решавам аз- адвокатът, а не ти- партийният трол 3. Споря до момента, до който посредством автентичният писмен документ не докажа правотата на тезата си- в юридическите среди това счита за нещо хубаво, тролчик 4. Не 15, а 1000 човека да мислят по един и същ начин, това не е доказателство, че мислят законосъобразно, нито пък е мерило за законосъобразност на твърденията им;0 5. Публикувах фактите, с които се удостоверява и доказва неистинността на твърденията на “15те човека“- ако тролчетата… Покажи целия коментар »

Black mona
Black mona
17 април 2020 22:38
Гост

За жалост ще си останеш ограничен,защото това не го определяш ти а хората, които ти го казват. В тези сайтове няма тролове, които да имат нещо против теб. Не си толкова важен за колкото се мислиш. И не си успял да обориш никой от 15-те които твърдиш, че са против теб. Мненията им са компетентни и издърцани за разлика от твоето, което не мога да кажа, че е. Нали беше чл. 290а НК. Сега 355нк. Всеки знае кога е налице чл. 355 Нк, но не се осъществява с пеедставена невярна декларация пред полицай на КПП. И не виждам нито един… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 23:14
Гост

„….Една декларация, това факт ли е и какво доказва….“ Много си смешен- декларацията доказва кой е извършил НАРУШЕНИЕТО на епимиологичните мерки, КОГА го е извършил, ПО КАКЪВ НАЧИН, го е извършил и т.е. В декларацията изрично са описани причините, поради които се излиза от областните градове. Ако е вписана причината за излизане извън КПП-то и тя не отговаря на обективната действителност,установена по законосъобразен начин в досъдебното производство, спокойно може да се каже, че лицето Е ИЗВЪРШИЛО нарушението по чл.355 ал.1 или ал.2 от НК. Напр.- лицето е вписало, че излиза по работа, но преди това е вписало като работодател напр.… Покажи целия коментар »

Пирдопа адвокат
Пирдопа адвокат
17 април 2020 23:20
Гост

Грешиш адвокате, ако в декларацията си посочил едно основание за напускане, а то не е истина може и да не осъществи чл. 355 нк, а друго престъпление и зависи дали нарушението е предвидено в наредбата на министъра. Едва тогава ще е 355 както твърдиш. Но до тогава просто ще е документо престъпление. Късай дипломата и БЕГАЙ от тука.

адвокат
адвокат
17 април 2020 23:38
Гост

Дрън- дрън ярини- дори да се докаже извършителство И НА друго, по-леко наказуемо престъпление по време на досъдебното производство, обвинението може да бъде изменено още в стадия на досъдебното производство, преди предявяване на Обвинителният акт и лицето да бъде обвинено за извършването на няколко престъпления. Седни си- абсолютна двойка по материалния и процесуалния закон и по наказателно право- обща и особена част, както и по наказателен процес;0

Корона вирус
Корона вирус
17 април 2020 23:55
Гост

Не не го разбра. Не касае съвкупност както не успя да се аргументираш а друго деяние което няма как да осъществи състава на 355. Твърдиш, че ако се впише в декларацията, че отиваш да дадеш лекарства на близък, а вместо това птиваш да садиш картофи ще осъществиш 355нк ли? Я пак помисли. Тази норма е бланкетна и се запълва с подзаконов нормативен акт, който е… Кой? Айде малко хадвокате се спри, че ще земат да те земат на сериозно. ОА не се предявява, двойката е за теб по процес. Даже не знаеш какво е обвинителен акт, а са написал адвокат.… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
18 април 2020 0:08
Гост

Ужас- ама Вие си мислите, че аз се аргументирам като колега спрямо колега…Ахахахаха- умишлено спестявам ВСЕКИ юридически термин, който може да се спести, с цел да НЕ давам достатъчно безплатно специализирано инфо на анонимни лица, които може и да са сред кръга на “безсмъртните“;0 “…. Твърдиш, че ако се впише в декларацията, че отиваш да дадеш лекарства на близък, а вместо това птиваш да садиш картофи ще осъществиш 355нк ли?…“ Точно това твърдя. Останалите неща биха били обект на колегиална беседа между колеги-юристи, а не обект на спор с трол.

Пирдопа адвокат
Пирдопа адвокат
17 април 2020 22:51
Гост

Дали мисленето ти е ограничено не го решаваш ти, а се извежда от некомпетентните ти бръщолевици. Пък и аз да ти кажа научи се да пишеш пълен и кратък член, че нещо не го владееш това начинание хадковате ате от столипиново.

адвокат
адвокат
17 април 2020 23:23
Гост

Много добре виждам какво „извеждате“- не извеждате, а произвеждате глупост след глупост:) В крайна сметка, стана ясно, че не сте правоспособен юрист- въпросът е защо не си го признавате:) Или проблемът Ви е в това, че нагледно Ви доказах,че “безсмъртните“ лумпени, които се представят като “борци за свобода“, “безсмъртни“, “смели“/ тъй като- според тях- не се страхуват да нарушават законите, за тях законите не са нищо, те имат само права и всички, видите ли, били длъжни да им спазват правата, а някакси не са уведомени, че имали и задължения/, всъщност са прости, необразовани, нагли, смешни и безотговорни МИШКИ, които веднага… Покажи целия коментар »

Lawyer
Lawyer
18 април 2020 11:15
Гост

Колега, БЕЗ да оспорвам цитираното основание, считам, че и тази норма за налагане на санкция е оборима, защото НК:
Чл. 313. (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път…
Или аз бъркам?

декларацията е препоръчителен образец, а не задълж
декларацията е препоръчителен образец, а не задълж
18 април 2020 6:51
Гост

Текстът на тази декларация е ПРЕПОРЪЧИТЕЛЕН. кОЙ ТЕ КАРА ДА ПОДПИСВАШ ТОЗИ ТЕКСТ. Изготви си сам декларация, като текстът го съобразиш ти, разнките на заповдта на министъра НЯМА ЗАДЪЛЖИТКЕЛЕН ОБРАЗЕЦ на декларацията, а препоръчителен!

адвокат
адвокат
17 април 2020 21:28
Гост

Сега- всички безсмъртни тарикати ще го издуу’ат много яко- ето защо;0 ДЕКЛАРАЦИЯ Аз, долуподписаният/та ……………………………………………………………………………………………………, (собствено, бащино и фамилно име) ЕГН………………………………, л.к. № ……………………………………………, издадена от ………………………………… на ..……………..год., с постоянен адрес гр./с.…………………………………………………област …………………………………….…., бул./ул. ………………………………………….№……, ж.к. …………………………………, бл….., вх….., ет…..,ап. …… и настоящ адрес гр./с.………………………………………………………………, област ……………………………………….., бул./ул. ………………………………………….№……, ж.к. …………………………………, бл….., вх….., ет…..,ап. …… ДЕКЛАРИРАМ: 1. Живея на следния адрес гр./с.………………………………………………област …………………………, (Изписва се адреса, на който деклараторът пребивава, в случаите когато живее на адрес, различен от постоянния или бул./ул. …………………………………………..№……, ж.к. …………………………………, бл….., вх….., ет…..,ап. …… настоящия му адрес. В случаите, когато живее на постоянния или настоящия… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 20:36
Гост

След образуване на досъдебното производство по чл.355 ал.1/ респ.ал.2- квалифицираният състав, прокуратурата преспокойно може да представи като ПДС декларацията на подсъдимия , като доказателство, годно за съд, в съдебната фаза на наказателното производство- освен ако на СТРАХЛИВЕЦА- вече бивш “безсмъртен“ тарикат, не са му се разтреперали мартинките, не е осъзнал още при предявяването на обвинителния акт, че нещо сериозно е загазил и не е приел да сключи споразумение с прокуратурата и да се признае за виновен…Ако някой твърди, че е адвокат, и не може да ме разбере от една дума, значи си е чист партиен трол.

Благой
Благой
17 април 2020 20:56
Гост

Нали твърдеше, че било по чл. 290а Нк що обърна палачинката, нещо май те сместиха народеца а? Естествено че декларацията ще се приложи, но няма да е налице чл.290а Нк, нито ще се приложи като ПДС, защото не знаеш какво е пдс. И да знаеш, че обвинителния акт не се предявява,а връчва по 247б НПК. Постановлението за привличане на обвиняем се пеедявява тиква без семе.

адвокат
адвокат
17 април 2020 21:17
Гост

Тъ8пак- написах “съдебно производство“, като УМИШЛЕНО не уточних, че става въпрос за наказателно производство, но всички невежи тролове така и не схванахте какво ТОЧНО написах1 Чети, невежо тролче- чети, за да знаеш какво ще се случи с подзащитните ти “безсмъртни“ тарикати;0 НК Чл. 355. (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., изм. – ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. – ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 23 от 2020 г., изм. – ДВ, бр. 28 от 2020 г.,… Покажи целия коментар »

Оня с хуя дет ти го набива
Оня с хуя дет ти го набива
17 април 2020 21:47
Гост

Не обиждай, че да не последва от некъде жалбичка и да се чудиш от де ти е дошло. Ай пи ти е записано и лесно ще бъдел установен от някой засегнат. Та адвокат ще станеш нанайци с досъдебно производство. И отговорността ме е по 355 всезнайко.

Семинааар за адвоката, който е още студент по икон
Семинааар за адвоката, който е още студент по икон
17 април 2020 21:11
Гост

Наказателната отговорност ще е по 313 нк. Хората са синго казали, кво намесваш 355 нк. Тоа хадвокат много не разбира бе. https://novini.bg/bylgariya/syd-i-prokuratura/593767

адвокат
адвокат
17 април 2020 20:21
Гост

До “Lawyer
17 април 2020 18:39“ Простото си е просто- ясно си е написано, че ще се образува досъдебно производство на лицата,декларирали неверни обстоятелства в частен удостоверителен писмен документ, наречен декларация, която е надлежно подписана от тях самите и в която изрично съществува вписано предупрежение за наказателната отговорност, която деклараторът носи на осн. чл.209а от НК. Съдията се намира в съдът, където се развива всяко съдебно производство, а думите “представена пред съд“ не означават “адресирана до съд“, а представена в съдебно заседание на законен състав на законен съд…Много прости хора сте троловете- прости и неуки.

Благой
Благой
17 април 2020 20:47
Гост

Представена пред съд означава да е налице вече образувано съдебно производство по което да се представи, а не да се приобщи към такова което е образувано по повод декларация с невярно съдържание. В твоята хипотеза няма субекта на пресръплението да я предатави пред съда, а някоя стеана илинсъдът щв иска приобщаването й като писмено доказателство. Аки в тази хипотеза кажеш, че има престъпление трябва да се занимаваш с нещо друго. Нямаш мисъл за юрист и мислиш във вакум. Посочи пример за теорията ти, че не се сещам. Ако някой напуска града и предатави невярна декларация и прокурора образува ДП по… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 20:56
Гост

“….Представена пред съд означава да е налице вече образувано съдебно производство по което да се представи…“ Естествено- написах ясно- образуване на досъдебно производство по чл.355 ал.1 във вр. с ал.2 от НК/ или обратното- според данните/, като въпросната декларация се явява ПДС относно установяване на престъпното деяние, самоличността на извършителя, времето на извършване на деянието и т.н. Един адвокат е ДЛЪЖЕН да знае как ще се развие дадено производство, и НЕ Е длъжен да се обяснява на всеки трол, че мисли 20 хода напред и поради тази причина съобщава една ЧАСТ от хода на мислите си.

Lawyer
Lawyer
18 април 2020 11:43
Гост

До набеден „адвокат“
Няма как да Ви нарека колега, защото ни разделят няколко вагона правна литература. Оставям на страна безсилието да представите аргументи на твърденията си, като ги компенсирате с обиждане на, цитирам: …Много прости хора сте троловете- прости и неуки.
Приемете само един съвет – вслушайте се в препоръките на ИСТИНСКИТЕ адвокати, приемете твърденията им през призмата на Закона и установената ТРАЙНА съдебна практика. Анализирайте резултата и след това заповядайте ТУК да изказвате мнения!
Желая Ви светли Великденски празници!

И един въпрос към разсъждаващите юристи!
Компетентен ли е министъра на здравеопазването, има ли знания, квалификация и право да издава т.н. ЗАПОВЕДи?!

Lawyer
Lawyer
18 април 2020 22:25
Гост

Касае се КОНКРЕТНО за ТОЗИ министър, по образование … счетоводител! НЕ дали министъра на здравеопазването може!

адвокат
адвокат
17 април 2020 16:27
Гост

Твърдя, че чл.290а от НК не само е приложим, но и с позоваването на него и с правоприлагането му в съдебно производство, ще се възпроизведе ефектът на як шамар по всеки лумпен, решил да се гаври с българските закони и да се счита за ненаказуем и недосегаем за българското правосъдие. Гражданите трябва да знаят, че освен права, имат и задължения.

Lawyer
Lawyer
17 април 2020 18:39
Гост

Я пак ?! Или станахме адвокат след „Школата на края на града“!
Та къде казвате стои съдията – на КПП-то или в патрулната кола?
Чл. 290а. (Нов – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация, представена пред съд, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Djd
Djd
17 април 2020 19:21
Гост

Няма как да твърдиш като си грубо некомпетентен. Няма кой да да се позове на него, нито ще има правоприлагане. Как прокурора ще напише обвинителен акт според теб. Я бързо като си много отворен ми напиши кратък диспозитив на обвинителен акт да вида по кое съдебно производство ще обосновеш приложена декларация, да се сетиш тогава, че трябва образуването на производството да предхожда представянето й в него. Когато станеш студент ще учиш наказателно право особена част и там ще научиш отделните престъпления и кои обществени отношения засягат. Да ти кажа доста си далече от главата регулираща съответните отношения от НК. Самият… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
17 април 2020 20:08
Гост

Нищо няма да пиша- нали много знаете- напишете го и го публикувайте тук, за да станте за смях. “…. да вида по кое съдебно производство ще обосновеш приложена декларация…“ Възможно е декларацията да е представена и по наказателно производство по чл.355 ал.1 от НК- като ПДС, и като доказателство в производство по ЗАНН..Ще обясните ли правното значение на думата “целево“, защото в юф се учи, че обичайно се изследва законосъобразността, а не целесъобразността;D Само от това става ясно кой е тролът и кой не е ;0

Ивка
Ивка
17 април 2020 20:27
Гост

Хахаха. Признай си, че си сгрешил бе. 10 човека те опровергават с теория и практика, а ти пак твърдиш 290а., явно проблемът ти е друг и търсиш липсващо внимание. Бегай от тука. Гледам, че пишеш за, чл.290а, ся пък да се представи декларация по чл. 355 нк. Къде отиде ти, нали твърдиш 290а,къде замесваш 355нк. Ако има ОА по чл. 355 нк няма как да има по 290а. Нещо много си сбъркал. А и декларацията не р ПДС много си неук. Тя е писмено доказателство. ПДС са само тези създадени в рамките на процеса. И при ера ти е неуместен.… Покажи целия коментар »

Игор
Игор
17 април 2020 19:32
Гост

Ето за тоя дет са мисли за адвокат да си прочете едно ориентировъчно съдебно решение за да види, че твърдението му относно приложението на чл. 290а НК в настоящия случай граничи с безгранично-груба некомпетентност. http://osrazgrad.my.contact.bg/2016/svarsheni/0070d816_00722216.htm

адвокат
адвокат
17 април 2020 16:17
Гост

Видно е, че много “компетентни“ тролове решиха, че правоприлагането на чл.290а от НК нямало, видите ли, абсолютно никакво отношение по въпроса за налагане на законни наказания за ФЛ, които са декларирали неверни данни, за да преминат през КПП-тата на София…Имам съвет за Вас- приемете за свои клиенти всички “безсмъртни свръхчовеци“. които са решили да обжалват ОАА на министъра на здравеопазването в съда, и докажете в съдебно заседание, че извършителите напълно правомерно и законосъобразно са посочили причината, поради която са напуснали София и декларацията им не съдържа неверни данни и поради тази причина съдът трябва да откаже да им наложи административните… Покажи целия коментар »

YTE
YTE
17 април 2020 19:25
Гост

Я само ми кажи заповедта на министъра ОАА ли е, че не се сещам и къде да я обжалвам пред кой съд. И само ми кажи кой трябва да докаже обстоятелствата вписани в декларацията дашинса истина или не. Я я я, че нещо май си учил правов некоя друга държава.

Дарвин
Дарвин
17 април 2020 15:45
Гост

Разбира се , че юрването да се яде агнешко с мама и баба по средата на епидемията е връх на простотията . Но действията на правителството са също толкова просташки – сутринта Бойко казва , че режимът остава същият , а в 23 часа сменя плочата и „затваря София“. И какво излиза – тарикатите напуснали София в сряда и четвъртък са били …..прави за себе си . При такова хаотично управление и неизбежна масова епидемия – такова поведение . Няма доверие към държавата , а и защо ли да има ? Възхитен съм от правителството на ФРГ – посочиха точен… Покажи целия коментар »

мнение
мнение
17 април 2020 12:04
Гост

Тези мерки трябваше да ги въведат от неделя. Повече селяни да се изнесат към родните места, при забрана да се връщат към София.

Анонимен
Анонимен
17 април 2020 9:48
Гост

Аз също подкрепям мерките. Освен всичко, чрез прилагането им и въздуха в София ще стане по-чист.

мерките са правилни
мерките са правилни
17 април 2020 7:45
Гост

Селяните, които надойдоха в София сега ще недсоволстват що не могат да си отидат на село за 4-те почивни дни. Тези хитреци, които напираха с лакти, зъби,, селска наглост да пристигнат в София, и да натпапят арогантното си поведение, наглост, селски диалект сега най-мнго ще реват. АЗ ПОДКРЕПЯМ МЕРКИТЕ. Считам,че мерките трябва да блъдат доразвити, и всеки дошъл в София от перифериятга да бъде задължен да носи опознавателна значка, с ясно ипиисано населено място по произход. мерките са силно положителни, а селяните, придошли в София могат да реват ,колкото си искат. Могат и в съда да оспорят-ама съда до вторник… Покажи целия коментар »

анонимен
анонимен
17 април 2020 9:55
Гост

И аз подкрепям мярката, но да наричаш хората от други градове „селяни“ е точно арогантно и тесногръдо.

Анонимен
Анонимен
17 април 2020 11:57
Гост

Селянин не е обидна дума. А е уважителен комплимент за придошлите от източната периферия.

Орлов мост
Орлов мост
17 април 2020 7:39
Гост

Сбъдсна се мечтата на кореняк-софиянци. Пълна забрана за влизане в София. Никой не може да излиза, и да влиза. Който дошъл-дошъл. А сега-КПП-та, контрол, забрани, проверки.. Остава савмо и последното-всеки роден извън София по етапен ред да бъде върнат по родните места.

Иван
Иван
16 април 2020 22:42
Гост

ШОГ И БОНБА !!! МВР сега установи, че изпринтираните от нета декларации, често попълвани на крак, са с невярно съдържание 😀 То е виц БЕ! Като имуществените декларации на шопар Пеевски 😀 😀

адвокат
адвокат
16 април 2020 22:48
Гост

Мнозина ще са като попарени, тъй като са толкова “умни“, че даже не са прочели следното:
НК Чл. 290а. (Нов – ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация, представена пред съд, се наказва с лишаване от свобода до три години.
Интересно- кому „накривяват шапката“ по този начин- на политическите партии или на себе си, предвид фактът, че декларацията им задължително се представя като доказателство в съда:)

изпити за адвокати-незабавно!
изпити за адвокати-незабавно!
17 април 2020 7:35
Гост

Текстът е неприложим. Декларацията по 290а е целева -за пред съд. Такива изказвания като твоите само потвържадавт, че поради масовата некомпетентност , ТРЯБВА ДА ИМА ЕЖЕГОДНИ ПРОВЕРОВЪЧНИ ИЗПИТИ-ЗА АДВОКАТИ!

адвокат
адвокат
17 април 2020 10:54
Гост

Нима е неприложима в съдебно производство;0 Сигурен/на ли сте в това;0 Според Вас, защо се изисква да удостоверите с подписа си декларирани обстоятелства вц частен удостоверителен документ,м;0 Лично Вие не сте правоспособен юрист и това си личи. Неюристе, за да се докаже, че има нарушение на противоепидемиологичните мерки, се образува съответното съдебно производство и тази декларация СЕ ПРЕДСТАВЯ ПРЕД СЪДА КАТО ДОКАЗАТЕЛСТВО по делото;0 За това по-добре да мълчиш, когато говори юристът, и да го слушаш…

Siso
Siso
17 април 2020 12:01
Гост

Ти няма как да си адвокат. Ти никога няма да бъдеш адвокат. Ноже само да бълнуваш да бъдеш. Ако си ще бъдеш смачкан, поради некомпетентността ти. Първо цитираният от теб чл. 290а НК., засяга обществените отношения свързани с правилното функциониране на правораздавателната дейност, а не на законосъобразнотл използване на документи, ако ме разбираш, в което съм сигурен че не разбираш. До тук с въпросът ти. Второ тъпото ти изказване, че документът ползва във връзка с образувано производство като доказателство е толкова плоско, че и децата от градината ще разберат, че тази декларация касае използването й по отношение на вече образувано… Покажи целия коментар »

време е за изпити за адвокати! с цел атестация!
време е за изпити за адвокати! с цел атестация!
17 април 2020 12:02
Гост

Само се излагаш хадвокатино. Никакъв чл 290а не може да се приложи за тези декларации-обяснено защо-декларацията е целева за пред съд, ако не е представена целево пред съд чл 290а е неприложим. Излагаш се с подобна некомпететност. Ти да не си завършил в УНСС-където е харектерна подобна правна мисъл.

уж завършил право, ама го влече програмирането
уж завършил право, ама го влече програмирането
17 април 2020 13:23
Гост

То не е нужно да си адвокат… мвр са си го написали съвсем ясно че и кой член е и какви са последствията…

Известно ми е, че наказателната отговорност по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

уж завършил право, ама го влече програмирането
уж завършил право, ама го влече програмирането
17 април 2020 13:29
Гост

Ето и от кодекса: Раздел III Престъпления против народното здраве и против околната среда (Загл. доп. – ДВ, бр. 26 от 2004 г.) Чл. 355. (Изм. – ДВ, бр. 23 от 2020 г.; изм., бр. 28 от 2020 г., в сила от 24.03.2020 г.) (1) (Изм. – ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г.; изм. и доп., бр. 23 от 2020 г.; изм., бр. 28 от 2020 г., в сила от 24.03.2020 г.) Който наруши наредба правила или мерки, издадена против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до… Покажи целия коментар »

адвокат
адвокат
16 април 2020 22:40
Гост

Всеки, който си е въобразил, че е излъгал „системата“, е в дълбока заблуда. Как , защо, кога, по какъв начин- отговор на тези въпроси се получава от юристите, а не от опорните точки, изтролени от финансово мотивирани „симпатизанти“ на политическите партии. Видно е, че днес под статиите не коментират колеги, но все пак- честит празник на всички колеги- юристи.

Петко войвода
Петко войвода
17 април 2020 7:32
Гост

Отговорът се получава от истински мислещите и смели хора (било юристи, инженери, лекари и пр.), а не от сервилните ибрикчии на падишаха.

наблюдател
наблюдател
16 април 2020 16:55
Гост

Хората лъжат не себе си, а Мутрата и престъпната му клика, която лъже от 10 години. И не след дълго, с глада, ще дойде развръзката, която този път никак няма да е лицеприятна.

The Grey Knight
The Grey Knight
16 април 2020 13:05
Гост

И добре правят! Като са толкова принципни защо не проверяват пътуващите с автобуси и влакове? Контрол, ама по български.

Анонимен
Анонимен
16 април 2020 20:42
Гост

Много як Nick имаш

Жалко
Жалко
16 април 2020 11:40
Гост

Тъжно ми е като се замисля колко много хора ще нарушат карантината тези дни. Обидно ми е, че такива като мен съвестно спазват мерките, а други сеят масова зараза с безхаберието си. Колко е трудно да се проумее, че празничното пътуване ще има пагубни последици за малките населени места.

кики
кики
16 април 2020 11:22
Гост

Като се замисля и на мен ми се ходи на село, ама ме е страх от глобите.

Дидо
Дидо
16 април 2020 11:24
Гост

Ганьо, за мен ти си скаран с мисленето. Ядене и пиене и след нас ще има. Ако не ти пука за самия теб, пожали поне другите.

Лазаров
Лазаров
16 април 2020 11:20
Гост

Този пък защо ни задава отговори. Няма да обръща влака, а ще свали пътника и ще го накара да се върне обратно.

Сиси
Сиси
16 април 2020 11:18
Гост

На хората им писна просто. За това решиха да си отпуснат душите и да празнуват.

Анонимен
Анонимен
16 април 2020 11:11
Гост

Те лъжат нас, ние-тях. Нормално. А да не говорим, че разрешиха на хората да излязат на Великден.

Grigi
Grigi
16 април 2020 11:14
Гост

Заради такива умници като вас няма да се оправим скоро. В Индия даже ги бият с палки за неподчинение.

Игнат
Игнат
16 април 2020 10:24
Гост

Българина е цар да лъже някак системата да се покаже, че е по-хитър от другите. Но не за да постигне големи резултати, а само за да се бие в гърдите с простотията си

Гриша
Гриша
16 април 2020 11:27
Гост

Просто никой не обича ограниченията. Гледам по улиците хората не са особено стриктни в носенето на маски.

Анонимен
Анонимен
16 април 2020 20:48
Гост

Носенето на масовите текстилни маски не върши работа. Нито себе си, нито останалите можеш да предпазиш.

Утепляк
Утепляк
16 април 2020 10:24
Гост

Ами хайде сега Трифонов и Сидеров и другите знайни и незнайни противници на мерките да кажат на студентчетата и тиквеничетата дето ги подкрепят, че като си идат на село може да заразят баба си и дядо си. Защото цял месец мънкат за мерките.

Кун
Кун
16 април 2020 10:23
Гост

Аз ги гледам, че и по влаковете се тарикатят да пътуват, зщото там не ги проверяват. Не е ли цинично? Ще заразите родителите си!

Тошков
Тошков
16 април 2020 10:21
Гост

Студентчетата от провинцията да кажат на родата да им прати буркани. Не да се катерят по влаковете и да бягат от големите градове

Radosveta
Radosveta
16 април 2020 10:20
Гост

Е то това ги яде. Че сега са почивни дни и не могат да кажат, че напускат града заради работа. А искат по празниците да идат на село и да се съберат с родата и да ядат. До там му е християнството на бай ви Ганя

Обретенов
Обретенов
16 април 2020 10:19
Гост

Абе който си има фирма си бие печат и си отива при роднините. Това е истината

Антоан
Антоан
16 април 2020 10:19
Гост

А какво иска държавата? Какво се случи с Каролев, като обикаляше, като поклисар по страната при все, че беше под карантина. Нещо случи ли му се? Осъден ли е? В затвор ли е? Не е. Значи защо обикновения човек да не може, като Каролев?

Анонимен
Анонимен
16 април 2020 10:19
Гост

Между другото, имам познати, които сами си направиха служебни бележки, за да пътуват. И не щат да разберат, че не е редно

Карстев
Карстев
16 април 2020 10:18
Гост

Ми да ги глобяват. НЕ е редно да си обикалят, като Каролев

Фолинорски
Фолинорски
16 април 2020 10:18
Гост

Заради такива тарикати сме на тоя хал.

Паломира
Паломира
16 април 2020 10:17
Гост

То е за тяхно добро. Не за да се лъжем бе.

Анонимен
Анонимен
16 април 2020 10:16
Гост

Къде са се юрнали тия хора, нали това е идеята на изолацията – да не се събираш с други. Уроди

Ян Богосян
Ян Богосян
16 април 2020 10:15
Гост

Ами Ганьовци. Какво да очакваме

Анонимен
Анонимен
16 април 2020 10:10
Гост

Гъз глава затрива му се казва на това, но когато простаците го разберат, ще е късно. И обявявам – няма да пътувам за Великден, няма да видя близките си на живо, за да са живи. Никой не знае дали не е заразоносител, дали не го кара на крак. Но това явно са твърде сложни съждения, които както някой е написал по-долу се замъгляват, когато стане дума за агнешко

787878
787878
16 април 2020 10:06
Гост

Те ни лъжат, не ние тях. Сетили се да проверят декларациите, че то това е пълна глупост. Куки!

чевермето бълграският бог
чевермето бълграският бог
16 април 2020 10:01
Гост

Това да не е нов призив на Волен да докажем, че печеното агнешко е над Мутафчийски 😉 щото генералът тази битка я е загубил. След 45 години социализъм може и да пребори бог, ама агнешкото на село – никога

нещастници
нещастници
16 април 2020 9:58
Гост

Селският тарикат все ще намери начин! А всички тарикати дойдоха в София – огнището на заразата. Сега явно искат да заразят всичките си роднини по другите градове и по селата и да вземем да напълним тия ми ти болници с баби и дядовици, които берат душа. Но после ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИМ Е ВИНОВНА. Нещастници!