И ръководителят на районната прокуратура в Харманли Маргарит Стоилов не получи парична награда, а само символично го поощри за образцово изпълнение на задълженията. Това реши днес Прокурорската колегия.

Преди почти два месеца Инспекторатът към Висшия съдебен съвет предложи на шефа на Окръжната прокуратура в Хасково Иван Стоянов да внесе в кадровия орган предложение за поощряване с една основна заплата и „личен почетен знак“ Маргарит Стоилов за много добрите резултати в работата на РП-Харманли и за добрата организация на административната дейност.

Иван Стоянов внесе такова предложение в Прокурорската колегия, но днес кадровиците уважиха само частта за връчване на личен почетен знак, но не и за поощряване с една основна заплата. Мотивът за това се оказа отрицателното становище на бюджетната комисия на съвета. В него се казва, че по бюджета на съдебната власт няма пари за финансово поощряване на магистрати.

Вчера Съдийската колегия не даде парични награди на осем съдии от Административен съд София-град, но ги отличи символично.

Същевременно днес колегията поощри с „личен почетен знак първа степен – златен“ Анюта Накова, следовател в Националното следствена служба по повод пенсионирането ѝ от 15 ноември.

Прокурорът от Районна прокуратура-Пловдив Георги Кърпаров пък не беше наказан. Кадровият орган реши, че той не е извършил дисциплинарни нарушения. Част от производството, образувано за забавени преписки и дела, беше прекратено поради изтичане на давността.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:10
Гост

­­­Г­о­­­р­е­­щ­и­­ ­­­м­­о­­м­­и­­­ч­­е­­т­а­­­ ­­в­­и­­­ ­о­­­ч­­а­­к­­в­­а­т ­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?17461

Колега
Колега
07 ноември 2018 17:03
Гост

Въобще не е честно.

Анчо
Анчо
07 ноември 2018 15:40
Гост

Почетният знак остава за спомен, а пари лесно се харчат.

Магистрат
Магистрат
07 ноември 2018 15:41
Гост

Те да ми дадат една заплата от горе, пък аз ще се погрижа да си купя нещо за спомен.

Анонимен
Анонимен
07 ноември 2018 15:37
Гост

Кой каквото ще да казва, но паричната награда е най- добрият стимул.