Инспекторатът към Висшия съдебен съвет (ИВСС) вече има ново лого, съобщиха от институцията.

„То отразява статута на Инспектората към ВСС като държавен орган, неговите елементи препращат към съдебната власт и загатват за контролната функция на институцията“, обясняват от ИВСС.

Автор на логото е художникът Петър Бърчев. Той е завършил графика  във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий” и е член на Съюза на българските художници.

По случай 10-годишнината на институцията главният инспектор Теодора Точкова, първият главен инспектор Ана Караиванова, главният изпълнителен директор на „Български пощи” Деян Дънешки и депутатът Спас Панчев, председател на Съюза на българските филателисти, валидираха пощенска карта с марка с логото на Инспектората към ВСС. Марката вече е в обращение.

Честването на годишнината на инспектората е уважено от представители на трите власти и посланици от държави-членки на ЕС и балкански страни. От ИВСС съобщиха, че сред гостите са били зам.-председателите на Народното събрание Явор Нотев и Емил Христов, депутати, конституционни съдии, председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, главният прокурор Сотир Цацаров, зам.-председателят на Върховния касационен съд Красимир Влахов, представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев и членове на ВСС, министърът на правосъдието Цецка Цачева, директорът на Националния институт на правосъдието Миглена Тачева, председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова, магистрати.

Освен това изявените юристи проф. Огнян Герджиков, проф. Даниел Вълчев, проф. Пенчо Пенев и доц. д-р Янаки Стоилов са написали специални статии в юбилейния алманах, който Инспекторатът към ВСС е издал по повод годишнината.

Коментирайте

avatar