Иван Демиревски ще ръководи Административния съд в Кюстендил през следващите пет години, реши Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той беше единствен кандидат за поста и беше подкрепен единодушно от членовете на колегията.

Благодаря ви, няма да съжалявате, каза Демиревски след като научи, че е избран. Той е съдия от близо 23 години, а в АС-Кюстендил е от създаването му.

„Мотивиран съм да се кандидатирам за председател на съда главно от подкрепата на колегите ми и на съдебните служители. Досега не съм заемал длъжност административен ръководител, но считам, че с цялостната ми работа и отношение към колегите ми дават основание за това“, каза той. Обясни, че Административният съд в Кюстендил има оптимален щат от петима съдии и 19 служители и настоя пред ВСС овакантената наскоро бройка да бъде запълнена.

Демиревски заяви, че в съда е създадена много добра организация на работа, а съдиите и служителите работят професионално и отговорно. Като илюстрира това с факта, че от 674 дела, 670 са решени в едномесечен срок. Той изтъкна, че районът е специфичен с две граници и митнически пунктове, а това влияе и на делата по Закона за митниците и Закона за акцизите, има и много дела за дисциплинарни наказания по Закона за МВР, както и жалби на лишени от свобода от Бобовдолския затвор.

Иван Демиревски коментира, че Системата за изчисляване на натовареността на съдиите е добра стъпка, но трябва да бъде усъвършенствана. Даде пример с това, че без значение за колко нарушения става дума, делата по Закона за движението по пътищата са с еднакъв коефициент.

„Ще работя на 100% натовареност и същото ще е и за моя заместник“, обяви Демиревски и каза, че вече го е обещал на колегите си.

„Ще подкрепя кандидатурата на колегата. Този съд работи повече от година и четири-пет месеца без председател. Колегата притежава необходимите качества. Той е съдия в този съд от създаването му и има много добри колегиални отношения със съдиите, в което лично съм се убедил. Това е един много добре работещ колектив, с прекрасни, професионални и коректни отношения. Съдия Демиревски познава проблемите и има ясна визия за развитието на съда“, заяви председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков. В подкрепа на кандидатурата на Демиревски се изказа и главният съдебен инспектор Теодора Точкова.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 20:23
Гост

­­­Г­­­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­­­ ­м­о­­м­­и­­­ч­­­е­т­­­а­­ ­­­в­­и­ ­о­­ч­а­­к­­в­­­а­­т ­­­-­­­-­­-> https://nu21.fun/girl?9354

Анонимен
Анонимен
22 май 2018 11:33
Гост

Oптимален щат от 5 съдии и 19 служители и делата са решени в срок почти на 100%. Много добра организация и пример за съдилищата с протакващи се дела.

5-ко
5-ко
22 май 2018 10:55
Гост

Поздравления. Перспективите, очертани от Иван Демиревски звучат много оптимистично.

Anonimen
Anonimen
22 май 2018 10:51
Гост

Защо ли е имало само един кандидат?

Съдив
Съдив
22 май 2018 10:58
Гост

Тежък район е с тези митници и дела, които трябва да се решават. А дупките в законите ни все още стоят незапълнени.