Главният прокурор Иван Гешев награди прокурори, следователи и съдебни медици за проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения. Те са били отличени с грамоти, служебна благодарност и плакети, съобщиха от държавното обвинение.

Сред наградените са екипът от следователи, прокурори и съдебни медици, участвали в разследването на тежкия инцидент с автобуса с туристи от Северна Македония, който се запали и изгоря на магистрала „Струма“.

Наградени са и следователи, участвали в международна операция по разкриването на мрежа за детска порнография през платен сайт, генерирал приходи от над 9,5 млн. долара.

Отличия са получили и следователи за съвместната операция с ФБР по пресичане на интернет престъпления в т.нар. „дарк нет“, при които са нанесени щети за над 46 млн. долара в 27 страни.

Прокурори и следователи от Специализирана прокуратура са били поощрени с грамоти за разследването на организирани престъпни групи, занимаващи се с финансови престъпления, пране на пари, трафик на хора, наркоразпространение и др.

Магистрати от Софийската градска прокуратура са били отличени за работата им по разкриването на тежки криминални и данъчни престъпления. Прокурори от ВКП пък са били отличени за проявен висок професионализъм и всеотдайност.