Известният сръбски адвокат Драгослав Миша Огнянович е бил застрелян снощи пред дома си в Белград, съобщиха международните агенции. Тежко ранен е 26-годишният му син.

Огнянович е бил убит  докато е вървял със сина си към входа на дома им в кв. „Нови Беоргад“.

Миша Огнянович беше част от юридическия екип, защитавал бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния наказателен трибунал за бивша Югославия в Хага.

Местните медии припомнят, че през последните години кариерата му е била много успешна. Той е защитавал много клиенти, извършили тежки престъпления, а в последните години е представлявал един от водачите на Земунския клан Лука Бойович.

По данни на сръбски медии в последните няколко месеца в Белград са били убити още няколко приятели на Бойович. Допуска се, че адвокатът може да е станал жертва на конфронтация между престъпните кланове в страната, занимаващи се с разпространение на наркотици.

От Адвокатската колегия в Белград определиха убийството на Огнянович като нападение срещу всички адвокати. И призоваха всички негови колеги в Сърбия да спрат работа в знак на протест.

„Ще упражним максимален натиск върху компетентните държавни власти, за да бъдат намерени извършителите на това престъпление“, се казва в изявлението на колегията.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Beelzeboss
Beelzeboss
29 юли 2018 18:44
Гост

Рашън стайл.

Beelzeboss
Beelzeboss
29 юли 2018 18:43
Гост

Рашън стайл 🙂

Колега
Колега
29 юли 2018 15:30
Гост

Мафията не прощава..

свд
свд
29 юли 2018 14:49
Гост

има една отвратителна тенденция – адвокатът да се асоциира с клиентите си, като се забравя, че всеки има право на зашита. има и друга – че някои адвокати прескачат закона, изразявам се меко, за да са в услуга на клиентите си

Възмутен
Възмутен
29 юли 2018 15:32
Гост

Това са такива адвокати, които са наясно, че клиентът им не е невинен. Освен, че защитават правата му, взимат солидни хонорари.

Петров
Петров
29 юли 2018 14:42
Гост

За съжаление децата плащат за грешките на родителите си.

анонимен
анонимен
29 юли 2018 14:30
Гост

Лоша работа! Може наистина да е предупреждение към колегите му.