Задържаният миналата седмица с подкуп разследващ полицай от Силистра Константин Узунов вече е под домашен арест. Това е определил Окръжният съд в Силистра, въпреки че е преценил, че срещу полицая има събрани доказателства за взет подкуп, както и че може да извърши престъпление, ако е на свобода. Според съда обаче няма опасност той да се укрие, а под домашен арест можел да се грижи за малолетния си син и за болните си родители.

От прокуратурата съобщиха, че определението е обжалвано пред Апелативния съд във Варна. Според държавното обвинение Узунов може да повлияе върху свидетели и хора, свързани с разследването, които се страхували от него.

Въпреки че домашният арест е втората по тежест мярка и ограничава придвижването, контролът върху нея е занижен и от няколко години се чака въвеждането на електронни гривни, с което мярката да стане по-ефективна. Преди две години обвиненият в причинена смърт в катастрофа шофьор Фарук Бекташ успя да напусне страната и да се укрие, въпреки че беше под домашен арест.

От прокуратурата поясняват сега, че един от мотивите да протестират мярката на полицая Узунов е именно опасността да се укрие, тъй като за подкуп е предвидено наказание от 3 до 10 г. затвор.

Според обвинението Константин Узунов поискал 500 лева от мъж, срещу когото водел разследване. Той получил 300 лева в служебния си кабинет, като обещал да издейства на обвиняемия отмяна на забраната му да напуска страната, както и да свали криминалистическата му регистрация. Полицаят беше задържан на 29 август, непосредствено след като взел парите.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Константин Узунов Силистра
Константин Узунов Силистра
25 февруари 2022 12:33
Гост

На вниманието на всички, които през 2018г. си позволиха да петнят името ми и да се изказват не компетентно, неподготвени и прибързано като раздават обвинения и присъди:
Факт е, че ВЛЕЗЕ В СИЛА ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА И СЪМ НЕВИНЕН!!!
НЕКА медиите, които така настоятелно и лаически популяризираха тази „топ“ новина тогава, се направят труда и публикуват опровержение!!!
Бъдете живи и здрави!

Анонимен
Анонимен
04 септември 2018 9:07
Гост

Ето как се деградира когато човек се самозабрави.Това е удар върху всички които съвестно си изпълняват служебните задължения.Каквито и да били мотивите за извършеното деяние и консумираното престъпления да беше се замислил преди това за детето,което отглежда /голям пример за цял живот му е дал/ колкото сега то и болните му дядо и баба да берат срам.Не се съм и очаквал и друго защото …………имаше един период през 2012 г.когато бяхме състуденти поне да не казва къде е завършил право и кой го е научил на това.

Песимист
Песимист
03 септември 2018 14:24
Гост

Това с електронните гривни има да го гледаме по филмите, докато стане реалност у нас за съжаление.

Анонимен
Анонимен
03 септември 2018 12:56
Гост

Да видим решението на АС- Варна.

Георги
Георги
03 септември 2018 13:54
Гост

Няма да е скоро. С тези съдебни отпуски. Май ще е поредното протакало се дело.

Георги
Георги
03 септември 2018 12:21
Гост

Абсолютно съм съгласна с доводите на прокуратурата. Естествено, че ще направи всичко възможно, за да се измъкне от затвора, дори може да повлияе на свидетелите.

Анонимен
Анонимен
03 септември 2018 12:17
Гост

Да не се чудят после дали е на екскурзия, или се укрива в чужбина.