Време е вече за по-строги мерки за нощните заведения, спортните събития и каквито и да е други събирания. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия. Днес беше отбелязан нов рекорд от новозаразени с коронавирус – 1595 при 9038 теста.

В отговор на въпрос каква трябва да бъде следващата стъпка за ограничаване на заразата, доц. Кунчев заяви: „Личното ми мнение е, че това е работата на нощните заведения, събирането по какъвто и да е повод – социални, политически, каквито искате, и стадионите. Твърде много хора се събират в нощните заведения и на стадионите“, коментира главният държавен здравен инспектор.

На въпрос дали тези мерки ще бъдат въведени при 2000 случая на заразени с коронавирус на ден, доц. Кунчев каза: „Това е стъпка, която вече трябва да обмислим. Но трябва да убедим управляващите и министъра на здравеопазването, който подписва заповедите“.

Вчера здравният министър Костадин Ангелов разпореди от тази нощ да се допуска по един човек на 2 кв. м в нощните заведения на закрито и открито – барове, дискотеки, пиано барове.

Днес доц. Кунчев обясни, че затварянето на градове е изключително крайна мярка и без особен ефект: „Каквото ще се случва, ще се случва вътре в градовете и затварянето им няма да помогне много“. Той поясни, че е възможно затварянето на квартали или на няколко къщи на една фамилия.

Главният държавен здравен инспектор за пореден път каза, че дали ще проработят взетите до момента мерки, зависи от поведението на всеки един гражданин. По думите му ако не се спазват предписанията, броят на заразените може да достигне 5000-6000 на ден.

По последни данни в момента десет носители на вируса заразяват 12 души, като този показател се повишава. Ръстът на заразените за седмица е 75%, каза още доц. Кунчев.

17
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ime
Ime
23 октомври 2020 18:58
Гост

Стига се стряскали народа бе, нагли герберасти, докато изгребвате де що има за крадене. Хората не смеят да отидат на лекар, защото за една настинка, или сезонния грип, който си върви, веднага ще им лепнат корона и хайде карантина, и пълнене на статистика с кухи бройки. А през това време, без протести, тихчико се краде. Не се наядохте, алчни отпадъци.

След дъжд, качулка.
След дъжд, качулка.
23 октомври 2020 12:22
Гост

Сетила се Мара да се побара.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 12:20
Гост

Тия се държат като паднали от Марс. Не ходят ли през деня по улиците да видят как никой не спазва мерките.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 12:21
Гост

Особено в 12,00 часа в центъра на София. Тогава хората са обедна почивка и можете да видите как си седят съвсем близо по масите и то без маски (естествено е). Обаче какъв е смисълът тогава от носенето на маски на открито.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 12:16
Гост

Какъв е този зор да се ходи по заведения? Само се разнасят зарази.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:52
Гост

Всеки нормален човек намира дискотеките за голяма глупост и не му дреме дали ще работят или не. Те са създадени за разпространение на дрога тихомълком в тъмните помещения, за свалки и безразборен секс между колеги и студенти. Никой нормален човек не стъпва там. Да им имам забавлението на младите кифли. Като тая Симона от Игри на Волята. Класическа селска пръчка. Смята се за много хитра и пъчи цици напред, а релано е абсолютна кофа в главата

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:50
Гост

Дреме ми. Аз не ходя по барове и дискотеки. Там е пълна простотия. Нито си чуваш гласа, някакви пияндета ти се отварят какви мъже са, свалячи, които са крайно досадни, а колеги от фирмите, които намират дискотеките за начин за разпускане, всъщност използват тия ходения на барове и дискотеки, за да им текат свалките, които явно в офиса не могат да ги правят. Като иска някой да прави секс да си намери други начини. Не е нужно да се бутат в студенстски и да се свалят по цяла нощ и да си обменят какви ли не течности. Защото после от… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:49
Гост

Твърде закъсняло решение. Още началото на месеца бе ясно, че рябва поне нощните заведения да се затворят или да си променят начина на работа.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 12:18
Гост

Стига, бе! Ще ме карат мен да ходя по улиците с маска, а другите ще се наливат в дискотеките и баровете.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:48
Гост

Носете си маски…в асансьорите! Това са места, които не се проветряват и като влезе бай Пешо дето смята, че Ковид няма и се изкашля и изкиха вътре без да си слага ръка на лицето, после вие влизате вътре и можете да лепнете всичко

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:47
Гост

Абе те хоарата ги гледам без маски ходят. И не са роднини всички. Ученици са, колеги в офиса. Ходят си без маски

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:47
Гост

Да ме прощават но това са крайно неадекватни мерки. Можеше много по-рано да се предприемат

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:47
Гост

Сега не искат да се затваря нищо заради икономиката. Но бе по-стратегическо икономиката да върви през пролетта, когато не трябваше да се затваря нищо и сега при 1000 случая да се затвори всичко

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 12:19
Гост

Е, до там я докарахме икономиката да ни е от дейността на кръчмите и другите заведения.

Анонимен
Анонимен
23 октомври 2020 11:46
Гост

Не знам какви анализи правят и колко са подготвени, но през Април ни залостиха заради 50 случая на ден и ни истерясаха по мас медиите. Сега на 1000+ случая всичко си върви по старому

Емилиева
Емилиева
23 октомври 2020 11:45
Гост

Ще ме прощават, но мисля, че бе време още преди месец за по-строги мерки

Ристевски
Ристевски
23 октомври 2020 11:45
Гост

Само да няма отново wakdowln