Депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов е починал от COVID-19. За кончината му съобщи председателката на парламента Цвета Караянчева и депутатите започнаха заседанието си с минута мълчание.

Той е основател на бургаския вестник „Бряг“ . Бил е зам.-главен редактор на най-големия всекидневник в региона „Черно море юг“. Водил е собствено публицистично предаване „Паралакс“.

Касабов влиза в политиката през 1999 г., когато е избран за общински съветник в Бургас от листата на движение „Георгьовден“. Той напуска движението и се обявява за независим, след като централното ръководство се споразумява за общи действия с Йордан Цонев.

На местните избори през 2007 г. влиза в Бургаския Общински съвет от листата на „Атака“. През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветници напуска партията.

През месец май 2011 г. е един от учредителите на „Национален фронт за спасение на България“, на която е избран за съпредседател.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник в Бургас от листата на партия НФСБ. От 2014 г. е народен представител от партията.