За да не се каже нещо повече, нека кажем така – трябва да си изключително некомпетентен, за да гласуваш замразяване на цените на тока и ВиК услугите с обратна сила от преди почти една година.

Това би довело до пълен хаос и невъзможност да функционират всички доставчици и производители на електроенергия и ВиК оператори. Да не говорим, че е невъзможно да се реши финансовият хаос, който ще настъпи.

Да не говорим, че Народното събрание иззе компетентност на независим регулатор – Комисията за енергийно и водно регулиране. Този независим регулатор е създаден в съответствие с правото на Европейския съюз. Неговата компетентност е възложена със закон и не може да се отнема с решение на Народното събрание. Това са елементарни неща – нали искаме България да стане правова държава.

Напълно обосновано Министерският съвет критикува решението на парламента. Подобни решения на Народното събрание само създават проблеми за добро управление от страна на правителството.

Дори мораториум, макар и с противозаконен акт на Народното събрание, да се наложи за напред, необходимо е да се уредят многобройни въпроси – как ще се компенсират доставчиците на ток и ВиК операторите, откъде ще се вземат средствата за това и т.н.

Ако Народното събрание ще е само PR институция – да си кажат. Ако ще бъдат законодатели – да се обърнат към специалистите, да им кажат какво искат и те да им предложат законосъобразно и икономически приемливо разрешение.

Дано не сме свидетели на подобни изцепки и за напред.

43
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 18:56
Гост

­­­Г­о­р­­е­­­щ­и­ ­­­м­­о­м­и­­­ч­­е­­т­­­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­ч­­а­­­к­­­в­а­­­т ­-­­­-­­­-> https://nu21.fun/girl?66912

Колумб
Колумб
16 декември 2021 16:46
Гост

И ГЕРБ възкликнаха – Хайде заедно да оправим държавата !
И цялата банда високо образовани келеши възкликна – Хаиде, съгласни сме ! – без да обръща внимание, че ГЕРБ-ерите са нахлузили вече презервативите и са готови да „оравят“ всеки 😀
Само ДПС не се даде.
Поуките са 2:
1: Когато някой ти ближе г*за – обърни се да видиш, дали не е за смазка.
2: Мъзжко д*пе един път се *бе.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 22:48
Гост

Вулгарно и грубо, но истина. Колкото и да обвинявате ГЕРБ, те като опозиция не са длъжни да дундуркат управляващите предвид и отношението, получават от тях. Такъв тип поведение безспорно е доста далеч от представата за съвременна демокрация и отговорен парламентаризъм, и определено допринася за доунищожаването и на малкото останал авторитет на НС. Проблемът е, че в момента, в който политиците ни усвоят механизмите на функциониране на системата, започват да я нагаждат към собствените си най-вече икономически интереси и дори се гордеят със своя „балкански тарикатлък“. С риск отново да бъда обвинен в пристрастност, наистина е потресаваща наивността на протестърите. Христо… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 11:32
Гост

Браво на новото правителство на Кирил Петков, че веднага реагира против тази глупост, която гласува парламента.

Иванков
Иванков
16 декември 2021 11:46
Гост

Адмирации! За първи път виждам някое правителство да прави нещо по въпрос от изключителен обществен интерес, което може да се охарактеризира като точно обратното на популизъм. И на мен ми е висока цената на тока, но знам, че с мораториуми инфлация не се ограничава и цени не се понижават, дори може да има обратния ефект.

Бойко
Бойко
16 декември 2021 13:56
Гост

А предните мислеха само и единствено за собствения си келепир.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 16:07
Гост

Да, от голяма глупост със задна дата, я направиха обикновена глупост занапред.

адвокат от САК
адвокат от САК
16 декември 2021 10:38
Гост

Управляващата партия пп успя да нанесе изключително сериозна репутационна вреда на Харвард, а това не е добре за семейството ми. Продължавайте в същия дух, и после се чудете защо аполитичните специалисти със сериозна експертиза и образователен и професионален ценз, не работят за български търговски или държавни дружества. Има да плащате самолетните билети, хотелите и извършената бизнес услуга на чужди граждани по пазарни европейски и световни цени, докато свят ви се завие и ви фалират търговските дружества. Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го причини…

Дежурен Шиши трол
Дежурен Шиши трол
16 декември 2021 9:50
Гост

Колеги, успяхме да ги подлъжем вчера в парламента да гласуват тази глупост! Биби е много щастлив, по-късно ще направи пресконференция в джипката, а Шиши обеща днес двоен надник всички заедно да обясним на глупавите юристи в този форум как Гешев не е виновен за цената на тока и затова никой няма право да му иска оставката! Също така, че мораториум от НС е нещо много по-лошо от опъване на чадър от гл. прокурор над организираната престъпност!

адвокат от САК
адвокат от САК
16 декември 2021 10:16
Гост

Абе, смешко, нали имахте юридически експерти, завършили Харвард- къде им е експертизата, след като те не познават ЗЕ, не са чели дори първите му членове, не знаят, че решенията на КЕВР подлежат на съдебен контрол… Вместо да сътворяват глупости- ми да променят закона, ве- защо не го правят, а продължават с грубото газене с харвардските обуща на българските закони… НС е законодателната власт в България- защо НС не използва това си правомощие, а гази безогледно актуалното ни законодателство…

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 10:36
Гост

Троле, нещо да кажеш за това, че предложението беше на ГЕРБ?

Димитър
Димитър
16 декември 2021 19:55
Гост

Ами тя може и да няма ,обаче да дръвчета попикани,предложението беше на ГЕРБ ,само че сега ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ПРЕД ЕК И ПРЕД КС който турците ще сезират.Поредното „изпълнено“ обещание и наказателна процедура,защото не знаете какви ги вършите.Това провериха днес ГЕРБ и резултата беше повече от супер

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 10:38
Гост

Имат те експерти, ама друг път. Ленчето я сложиха началник на кабинета на КП, реално негов говорител, за фасон. Да залъгва мъжката част от опростаченото ни население. Не знам дали го осъзнава, но авторитет не се печели с дипломи и празни приказки, а с дела. Първото впечатление сред огромна част от хората е, че само повтаря като латерна какво са решили от МС. Все едно се намира на конкурса Мис Вселена – показва визия и „интелект“. Ако иска медийно внимание, трябва да слушка, че иначе няма да папка хонорар от ББР, госпожицата, която има „задълбочени“ юридически познания областта на българското… Покажи целия коментар »

Овчарчето Калитко
Овчарчето Калитко
16 декември 2021 11:28
Гост

Драги ми Бухале, не си прав!
Моят колега, чиито коментари пускам тук и който има фиксация към прекрасната Леночка, ми разпореди да ти се скарам!
Не така!
Въпреки че тази мила госпожица дори и хляб на вързано куче не може да даде и на две магарета сламата не може да раздели, тя е умна и красива и това е напълно достатъчно!
Бъди здрав и продължавай да коментираш всички злободневни теми!

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 10:41
Гост

Стига сте оправдавали малоумни и юридически неиздържани решения на протестърите. Ако новите не могат да се справят с една инфлация и криза на тока, как да очакваме, че ще направят читава правосъдна реформа.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 11:40
Гост

Троловете на мутрата повтарят опорни точки, но избягват да кажат думичка за това защо ГЕРБ предложи този мораториум.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 11:42
Гост

Колега, те не са тролове, а един трол шизофреник с раздвоение на личността.

Димитър
Димитър
16 декември 2021 19:56
Гост

предложението беше на ГЕРБ ,само че сега ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ ПРЕД ЕК И ПРЕД КС който турците ще сезират.Поредното „изпълнено“ обещание и наказателна процедура,защото не знаете какви ги вършите.Това провериха днес ГЕРБ и резултата беше повече от супер

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 8:18
Гост

И сега какво? Гешев е виновен за некадърността на новите, така ли? Ще се види кой колко пари струва на държавата. Палците се броят на есен. Мораториумът ни връща юридически към април месец 2021г., а като икономически похват… към едни по-стари времена от 90-те при Луканов и младия Виденов. Добре, че протестърските партии са пълни с догоре с опитни и мъдри специалисти, врели и кипели в държавните дела, а не просто лешояди от частния сектор, които имат и дар слово…. 😉 Радвам се, че такъв стожер на икономическия просперитет като БСП доказала се във времето със своето постоянство е заедно… Покажи целия коментар »

Хо-хо-хо, коледата наближава!
Хо-хо-хо, коледата наближава!
16 декември 2021 9:37
Гост

Само да вметна, че това гениално предложение беше на ГЕРБ. Нещо да кажете по въпроса?

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 10:45
Гост

Значи решение на парламента влиза в сила само с предлагането му. Ок. Взех си бележка. Изглежда съм пропуснал някоя лекция.
P.S. Ясно Ви е, че отговорността се носи от управляващите, нали? Политиката не е за малки деца.

Чочо
Чочо
16 декември 2021 14:01
Гост

Те пък имаха едни юристи. Да откършиш от тях.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 7:28
Гост

ГЕРБ ще използва всички средства, за да зле постави новите, то е ясно, че върви тиха война

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 7:48
Гост

Толкоз от предприемачите от Харвард, немат акъл за 5 стинки

Тиквата е радост!
Тиквата е радост!
16 декември 2021 9:39
Гост

Харвардци са едно нищо на фона на император Тиквуций, който има престижна диплома, знае повече от нула чежди езици и най-вече не се държи като пълен селянин – бай Ганьо, от който всички българи да ни е срам!

Дичо
Дичо
16 декември 2021 14:06
Гост

Пожарникар, който е корифей в магистралното право.

Цеци
Цеци
16 декември 2021 14:03
Гост

Вече са изпята песен.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 7:27
Гост

И на други такува случаи ще сме свидетели. Старите муцуни по всякакъв начин ще се опитат да хързулнат младите и неопитните. Важното е да не се връзват

Кики
Кики
16 декември 2021 14:07
Гост

Това, че са млади, не значи че са неопитни.

грешки на растежа
грешки на растежа
16 декември 2021 7:12
Гост

Това са нормални грешки на растежа. И мисля, че всичко след това ще се нареди и ще влезе в релси. Никой не се е родил научен. Затова съветът да слушат специалистите, а не старите хиени в НС, е единственият адекватен. Нали има съвет по законодателство, още неразтурен или греша? А и да няма, надали някой юрист, финансист ще им откаже. Да бяха питали техните си Лена и Асен

анонимен
анонимен
16 декември 2021 7:23
Гост

Герджиков се ядоса и го разтури, май. Тези ако имат акъл, ще го възстановят! И един съвет – да внимават много кои специалисти по наказателно право ще вкарат в него

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 7:30
Гост

И с другите специалисти да внимават. Някои са се продали на ГЕРБ, други на Гешев, трети за нищо не стават. Много трябва да се внимава, факт.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 8:36
Гост

Има и продали се на разни подсъдими или обвиняеми, има и на хранилка в НПО…като цяло – „продадените“ са много и именно те са най-активни с предложения за законодателни промени.

Сиси
Сиси
16 декември 2021 14:10
Гост

Пълно е с продажници.

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 7:07
Гост

Цирковете на Продължаваме Подмяната едва сега започнаха с мораториума, но тепърва предстоят и други циркове. Добре, че съм се заредил с пуканки и бира.

just saying
just saying
16 декември 2021 7:08
Гост

Не е добре човек да е сеирджия на провала на собственото си бъдеще. Само казвам

Анонимен
Анонимен
16 декември 2021 7:40
Гост

Няма никакво бъдеще със слугите на Сорос и неолиберазлизма. Същите трябва да бъдат натикани обратно в дупките, откъдето са изпълзяли и да разберат, че не стават и за чеп за зеле.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 8:54
Гост

И сега какво? Не стига, че една камара овце гласуваха за новите, запленени от „Промяната“, а ние няма да можем поне да гледаме от забавната страна. България е достатъчно изстрадала страна, за да си позволяват едни неопитни младежи да се упражняват върху нея. С какво сме го заслужили, ние съвестните граждани, които искат стабилност и възход, а не „харвардски либерализъм“ ала планът Ран-Ът.
Държавата не се управлява като частен бизнес. Нея не може да я ликвидираш като търговско дружество и после да кажеш- който рискува-печели. Следващия път ще успеем.

Борис
Борис
16 декември 2021 14:15
Гост

Овцете гласуваха за продажните герберасти.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
16 декември 2021 8:46
Гост

И свещи трябва, и свещи…

Калинките на ГЕРБ и ДПС са срам
Калинките на ГЕРБ и ДПС са срам
16 декември 2021 9:54
Гост

Калинките на ГЕРБ и ДПС правят помен на собствения си народ. И това само другите за да са виновни. Истински позор. Ако имаха капчица чувство за срам щяха да се скрият в мишите си дупки и да не се показват, но те нямат.

на пързалата
на пързалата
16 декември 2021 7:07
Гост

Просто, ясно и точно. ГЕРБ подхлъзнаха младежите и сега им гледат сеира. Това нямаше да стане, ако не бързаха като палета пред майка си. Нямаше да стане и ако ПП бяха оставили някакви юристи в парламента.

Жоси
Жоси
16 декември 2021 14:16
Гост

Едни подхлъзнаха, други купиха…