16 април е датата, на която честваме Деня на Конституцията и юриста.

На тази дата през 1879 г. Учредителното събрание въплътява в Търновската конституция възрожденските идеали, съчетавайки ги с най-модерните възгледи за държавността в Европа.

За да се стигне до конституцията, такава каквато я познаваме днес, българският конституционализъм преживява бурно развитие, изпълнено с напрежение, но и с градивни решения.

По този повод уважаваният конституционалист проф. Емилия Друмева споделя, че:

Конституцията е най-ярък израз на правната култура на обществото. Тя документира неговата същност и цялост и съдейства за осъществяването на заложените политически идеи, осигурява единство в правния ред. С това конституцията е правният фундамент на политическия живот.

Конституцията е документ с постоянна стойност, установяващ основите на държавната организация като висше право и представляващ основа за другите процеси на контролираното управление в държавата.

„Конституционно право. Пето издание

Проф. Емилия Друмева

 В знак на уважение  и като поздрав към всички колеги юристи „Сиела“ на 16 април подарява 25% намаление на актуализираното пето издание на Конституционно право от проф. Емилия Друмева.

В него ще откриете отговори на много от въпросите, които задават промените в законодателството и в съдебната практика,  както и пълна обосновка на новата битност на българското право като на държава членка на особена наднационална общност – Европейският съюз.

Намалението важи само в рамките на промоцията (16 април).

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
16 април 2018 16:49
Гост

Само за днес ли важи намалението?

Анонимен
Анонимен
16 април 2018 15:40
Гост

Сиела са направили сериозна отстъпка.

Възхитен
Възхитен
16 април 2018 15:42
Гост

Те по принцип са изключително коректни.

Анонимен
Анонимен
16 април 2018 14:13
Гост

Веднъж някой да направи отстъпка на български празник. Че обикновено в БГ всички цени скачат.

4итател
4итател
16 април 2018 14:09
Гост

Dobyr jest