Паметните бележки от срещите на председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, на главния прокурор и на членовете на Висшия съдебен съвет с евроекспертите, които подготвят мониторинговите доклади за България вече са публикувани на сайта на кадровия орган. Решението за това взе днес Пленумът на съвета.

Точката беше внесена в дневния ред от представляващия Боян Магдалинчев. „Идеята е да се даде публичност и гласност на това, което е правено на срещите с представителите на Европейската комисия. Всички членове на съвета да се запознаят с тях“, уточни Магдалинчев.

След забележка на Огнян Дамянов, че е редно и българските магистрати да знаят за какво става дума, ВСС единодушно реши да публикува на сайта си всички паметни бележки от срещите на тримата големи и ВСС с евроекспертите при мисиите им през март, юни и октомври 2018 г., както и през март тази година.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
26 април 2024 19:56
Гост

­Г­о­­­р­­­е­щ­­­и­­­ ­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­е­­т­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­о­­­ч­­а­к­­в­а­­­т ­­-­-­­­-> https://nu21.fun/girl?25643

Голям праз
Голям праз
13 май 2019 14:10
Гост

Щом с такава готовност и лекота ги обявиха тия бележки, значи в тях не пише нищо съществено!

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 23:27
Гост

Кой е изготвил паметките и има ли съгласие от ЕК за воденето и огласяването им?

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 16:19
Гост

Аз се чудя не е ли редно да се питат и експертите от ЕК и самата ЕК дали от тяхна страна има такова съгласие. Защото ако няма, май някой ще настъпи мотиката вв стремеж да бъде ударен Панов. А че има такава цел е видно от това, че веднага на сайта на ВСС цъфнаха съответните „паметни бележки“

Иво
Иво
09 май 2019 14:56
Гост

ВСС обикновено прибягва до публичност само когато публично трябва да се разправи с някой неудобен.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 14:48
Гост

Ейййййййй, как така Панов не се противопостави. Той обикновено е опозиция по подразбиране.

Анонимен
Анонимен
09 май 2019 14:47
Гост

Много добре е, че се работи в тази насока за публичност и гласност. Освен това всички магистрати ще са в течение.