Всичко, което ме кара да се кандидатирам за народен представител, в две думи: отчайваща несправедливост.

Сега ще попитате какво е отчайваща несправедливост и аз веднага ще ви отговоря.

 Отчайваща несправедливост е, когато лъскави политици, обградени от многобройна охрана, бронирани лимузини, кевларени одеала, луксозни хасиенди и ловни стопанства, заговарят за социална справедливост и как е нормално пенсионерите да живеят с 10 лева на ден, защото повече пари в държавата няма. И да им хвърлят по 50 лева отгоре на месец като подаяние и да искат да им целуват ръка. После да отидат да вечерят за няколко пенсии и да се оригват на черен хайвер.

 Отчайваща несправедливост е законите да важат за всички, освен за тези, които могат да се оправят, да си платят, или познават правилния човек, който може да ги оправи. Да виждаш с очите си, че на плажа се строи хотел, но да ти казват, че това, което виждаш, не е това, което си мислиш, а това е просто подпорна стена. Да виждаш как изсичат горите ни, но да ти казват, че това е просто санитарна сеч.

 Отчайваща несправедливост е да сме в дъното на всяка една европейска класация, но да ни разказват как не било точно така и хората живеели все по-добре. Което ме подсеща за историята с експертите:

  • Експертите твърдят, че хората живеят все по-добре.
  • Но хората казват, че живеят все по-зле.
  • Да, но хората не са експерти.

 Отчайваща несправедливост е условията за всеки търг да са написани за конкретен победител в офиса на бъдещия победител в търга.

 Отчайваща несправедливост е животът ни да преминава в чакане по гишета, за да вземем бележка, с която после да се наредим на друга опашка, за да я дадем на друго държавно гише, и да си плащаме за това.

 Отчайваща несправедливост е липсата на избор между няколко доставчика на услуга, които могат да си вдигат цените всеки месец и го правят, а ти няма какво да направиш, защото други няма.

 Отчайваща несправедливост е да умират деца, защото пари за лечението им няма. Че едни болници приличат на манхатънски офиси, но повечето приличат на декор от филм на ужасите и искаш веднага да избягаш с крясъци оттам.

 Отчайваща несправедливост е, че убиецът на Милен Цветков е все още в ареста и наесен ще излезе оттам, защото законовият срок за задържане изтича, при все че катастрофата е заснета от десетина камери, има десетки свидетели и всичко това се случва посред бял ден в София. Сега си представете колко хиляди други хора са загинали някъде, където е нямало никого. И дали близките им са получили справедливост.

 Отчайваща несправедливост е сегашното ни състояние, в което румънците ги е срам, че ги приемат в Шенген заедно с нас, а само преди 15 години нас ни беше срам, че ни приемат в ЕС заедно с тях.

 Отчайваща несправедливост е, че има хора, на които не им пука, и тези хора влизат във властта и започват да ни обясняват как всичко това е в реда на нещата и отчайващата несправедливост е всъщност розова реалност, защото можело да бъде и по-зле.

 Отчайваща несправедливост е, че този списък може да бъде отчайващо дълъг.

Аз се казвам Теодор Михайлов и всяка несправедливост ме отвращава. Заради всичко това се кандидатирам за народен представител от Демократична България в 24 МИР в София с номер 23 и преференция 108 и 2 МИР в Бургас с номер 23 и преференция 125.

Може да подкрепите мен или друг кандидат на Демократична България, ако искате справедлива и модерна България, в която законите важат за всички и преследват отчайващата несправедливост.